0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
Момичета тази вечер се заслушах по нова телевизия сатаваше въпрос за спекулацията на българския пазар на лекарствата необходими за инвитро процедура.По всяка вероятност ще ми се наложи да закупувам такива и се интерисувам в коя от двете страни е по евтино.Понеже Турция ми е супер близко а Румъния по далече и затва се интерисувам.Защото ако разликата не е супер голяма да отидем до Турция.То е ясно че ще ходи до едно от двете места защото както казаха по тв цената е двйно по висока в България.Защо така се получава в нашата страна незнам.Ако някой е наясно ще се радвам да сподели.
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: В Турция или в Румъния са по евтини лекарствата
« Отговор #1 -: Януари 25, 2009, 21:19:06 pm »
http://www.sensiblu.com/,ей този сайт имам за Румъния тук от форума съм го взела,че и мен ме интересуват тея работи ,но сме се насочили към Румъния,пък да видим.Ей тук има много ползна информация http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=26392.0
Пък за Турция казват че било почти същото като при нас.
« Последна редакция: Януари 25, 2009, 21:22:07 pm от marina75 »

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #2 -: Януари 25, 2009, 22:20:40 pm »
мота да кажа само по отношение на прегнила. миналата година го взех от Турция за 10 щатски долара или 11.45 турски лири, което е по-евтино от тук. за другите лекарства не съм проверявала, но ще потърся информация, защото тук наистина са безбожно скъпи.
никога не отстъпвай на принципите си!
*

Марина75

• 3039
« Отговор #3 -: Януари 26, 2009, 09:05:37 am »
В Румъния Прегнил няма,така че не може да се направи сравнение.От момичетата тук научих,че Гонала е почти на половин цена в Румъния от България.Спестявали се около 600лв.за 20 ампули.Пак казвам аз също още събирам информация,всичко което пиша съм го прочела тук .

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #4 -: Януари 26, 2009, 09:42:31 am »
Тъй като и на мен ми трябва гонал (около 40 амп.), вчера пуснах запитване за цената в Румъния, като ми отговорят - ще пиша. Само за сравнения - през юни ми излезе по 40-42 лв. ампулата от северната ни съседка.
« Отговор #5 -: Януари 26, 2009, 11:11:08 am »
Тъй като и на мен ми трябва гонал (около 40 амп.), вчера пуснах запитване за цената в Румъния, като ми отговорят - ще пиша. Само за сравнения - през юни ми излезе по 40-42 лв. ампулата от северната ни съседка.
чакаме инфо,много ще сме ти благодарни
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #6 -: Януари 26, 2009, 17:53:10 pm »
Момичета нека ако някой почерпи инфо от някъде да се включи и ако може с малко повече подробности в смисъл сайтове имейли и езика на който се пише и т.н
*

Марина75

• 3039
« Отговор #7 -: Януари 26, 2009, 18:20:33 pm »
В този сайт ,който съм дала по-горе,като цъкнеш на Couta dupe nume produs /дано да го преписах правилно/ излиза търсачка там пишеш наименованието на лекарството,което ти трябва и излиза списък с аптеките и адресите им където го има в момента ,и цените.

*
« Отговор #8 -: Януари 26, 2009, 19:58:16 pm »
Преди известно време Ази си беше поръчвала лекарства от Румъния. Беше пуснала специална тема за цените на лекарствата, а и до колкото си спомням в дневника и е описано подробно всичко.

*
« Отговор #9 -: Януари 26, 2009, 21:04:18 pm »
Момичета нека ако някой почерпи инфо от някъде да се включи и ако може с малко повече подробности в смисъл сайтове имейли и езика на който се пише и т.н
Мили момичета, малко по-нагоре в темата е пуснат линка към темата за лекарствата в Румъния - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=26392.0 . Там е написано доста подробно и може да прочетете цялата информация. От сайта на Сенсиблу пък може да видите цената на гонала - в момента е 79,64 леи. Може да се плаща в евро, курса към 23.01. на централната им банка е 4,291 леи за евро. Ами това е! Успех на всички!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #10 -: Януари 30, 2009, 11:16:08 am »
Момичета четох ,четох и реших да проверя на сайта даден от marina75 . Та написах в търсачката и излезе,/по курса за деня - 10 леи = 4,61лв./ ,че в момента имат:
PUREGON 100UI/0.5ML CT*1FL ORGANON  - 179.12 леи = 83 лв   
PUREGON 50UI/0.5ML CT*1FLACON ORGANON - 89,33 леи =42 лв
PUREGON PEN 300UI/0,36ML * 1 CARTUS+6 ACE - 501,6 леи= 230 лв.
Вчера питах в аптеката на Брегалница във Варна и има само
PUREGON 100UI/0.5ML CT*1FL ORGANON  - 100лв.   
PUREGON 50UI/0.5ML CT*1FLACON ORGANON - 50 лв
Ха сега си направете сами извода !
Аз лично смятам да си ги купувам от тук - сякаш не е чак толкова стресираща разликата !
*

Марина75

• 3039
« Отговор #11 -: Януари 30, 2009, 11:27:59 am »
Клемче,ако си прочела темата за лекарствата в Румъния,става въпрос основно за Гонал,той излиза на половина.

*
« Отговор #12 -: Януари 30, 2009, 11:53:02 am »
Клемче,ако си прочела темата за лекарствата в Румъния,става въпрос основно за Гонал,той излиза на половина.
Точно така, Клемче, става въпрос основно за гонала.
Интересни цени са обадили от Брегалница !?! До онзи ден продаваха пурегон 100 ед. за 115 лв.? Или от пререгистрацията на лекарствата за тази година, или пък от скандала за цените.
Успех на всички!

*

Марина75

• 3039
« Отговор #13 -: Януари 30, 2009, 14:57:42 pm »
Само да кажа,звънях в Брегалница и ми казаха последна цена 74лв.на Гонал,но нямало в момента.
В Румъния съответно са на половин цена.
« Последна редакция: Януари 30, 2009, 15:06:43 pm от marina75 »

*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #14 -: Януари 30, 2009, 15:07:05 pm »
П :(ак не съм разбрала !Извинете ме !
Ама този PUREGON PEN  - голяма мъка, няма го и то няма. Вече везнам къде да го търся. А как стои въпроса с прегнила - има ли го - няма ли го - че забравих да питам за него така и така звъня навсякъде. 8O
*

Марина75

• 3039
« Отговор #15 -: Януари 30, 2009, 15:13:58 pm »
Прегнил няма,можеш да намериш Овитрел в Марешки на Цариброд,ако е останал и там разбира се.

*
« Отговор #16 -: Януари 30, 2009, 23:38:33 pm »
Само да кажа,звънях в Брегалница и ми казаха последна цена 74лв.на Гонал,но нямало в момента.
В Румъния съответно са на половин цена.
Пък аз вчера като се обадих, ми казаха, че не помнят колко струва  8O 8O 8O
Ами да, смъкнаха веднага цената  :x Щото нали имаше предаване по БТВ точно за цените и там обявиха цена на доставчик към аптека 62 лв.! Да не говорим коя аптека показаха .............,ама има нет, който търси, може да провери!!!
Ей, ама в скапана държава живеем. На мен лично ми казаха преди година, че Гонала е 90 лв. и аз затова ходих до Румъния и спестих 2000 лв. от лекарства. Който иска да го смята! На мен вече ми писна политиката на скапаната ни "държава"!
Сори за постинга, ама това си мисля - на чужд гръб и сто тояги били малко, пък ние да му мисли - проблемните!  :x

« Отговор #17 -: Март 06, 2009, 10:23:24 am »
Здравейте,
на този линк може да проверите цените на лекарствата в Турция, не съм много сигурна, но мисля че излизат малко по-на сметка от Румъния, и мноооого по-на сметка от БГ :))

http://www.ilacabak.com/
« Отговор #18 -: Март 06, 2009, 10:28:29 am »
забравих да кажа че сайта е на турски, но просто напишете името на лекарството в бялото поле и кликнете бутона "ara", излиза списък с лекарства, кликвате върху вашето и излиза информация за него, като цена  на турски е "Fiyatı", а турската лира е долу горе колкото лева, мааалко по-евтина
« Отговор #19 -: Март 06, 2009, 18:21:25 pm »
dessikaludova
Можеш ли да ми кажеш , купували ли са ти от там лекарствата?Във всяка една аптека ли могат да се вземат, защото сега съм поръчала да ми вземат прегнила от там, а моите познати ходят не много навътре от границата.