Ето я рецептата :
400 г Маскарпоне
4 яйца (разделени на жълтъци и белтъци)
100 г пудра захар
2 с л коняк (амарето, ром)
300 мл силно кафе еспресо
1 опаковка бишкоти
2 ч л натурално какао
Първо се разбиват с миксер жълтъците и захарта, докато увеличат обема си 3-4 пъти.
Към тях се прибавя маскарпонето, и по рецепта се разбърква внимателно с дървена лъжица, но аз го разбърках с миксера на най-ниската степен.
След това белтъците се разбиват докато станат много пухкави и внимателно се прибавят към другата смес(тук и аз разбърках с дървената лъжица).
Във готовото кафе се прибавя коняка или каквото там имате, аз сложих бейлис.
Всяка една от бишкотите се потапя в кафето и след това се слага в тавичката и така докато направите един ред.
После слагате от готовия крем и после пак ред бишкоти и пак крем.
Отгоре наръсвате с какаото. Моят съвет е да поръсите какаото през сито. Става равномерно и навсякъде.
После слагате в хладилника за една нощ - така е по рецепта, но аз ще изчакам около 6часа (немога да чакам до утре
)
Това е!!! Пробвайте и дано ви хареса!!