Здравейте Докторе,
Обръщам се към Вас за консултация относно поредния обрив/екзема.
Синът ми е на 6 месеца, на изключително кърмене все още, възнамерявах да започна захранването с оризова каша след няколко дни.
Обривът, за който бих искала да получа мнението Ви се намира на външната страна и на двата лакътя. Представлява грапава, кафеникава кожа, удебелена. Още при появата му в края на четвърти месец го заведох на дерматолог, който определи състоянието като себореен дерматит. Предписа му крем с адвантан, Вит. А, Ланолин, Вазелин и вода. Мазахме 10 дни. След една седмица обривът се поднови. Заведох го отново при дерматолога, който каза, че състоянието е овладяно, добре че не сме мазали отново с крема. Препоръча да мажем всяка грапава област по тялото многократно с балсама Nachtkerzen. Възстановяването щяло да отнеме месец-два.
Мажа много упорито всяко сухо петънце по тялото, вкл. лактите. Не прекаляваме с банята,но все пак го къпем всяка вечер. След баня мажа отново с балсама Nachtkerzen. За миене ползваме А-дерма, но стандартната серия, не тази за атопична кожа.
Преди две седмици въпроснияt обрив отново се активизира, т.е. стана доста грапав и на своя глава пак проведох лечение от една седмица с крема с Адвантан. Грапавината намаля, започнах упорито мазане пак с балсама и днес отново обривът е значително грапав и кафенее.
Кожата на сина ми е бяла и нежна, на някои места има сухи петънца,колкото една стотинка или по-малки. По лицето също имаше някакви обриви, като многобройни, малки пъпчици, които образуваха червено петно, които с горното лечение, някак си овладяхме. Също такива петна имаше по вратлето и под брадичката, но и тях овладяхма. Най-упорито се проявява обривът по лактите.
Ще съм Ви благодарна, ако можете да изкажете мнение и препоръка.
Тък като съм нов потребител, бих искала да изразя удивлението и уважението си към консултациите, които давате толкова дълго време безвъзмездно.
Предварително Ви благодаря.