Здравейте докторе!
Отново с питанка
Възможно ли е суха кашлица като проява на хранителна алергия? За n-ти път има кашлица
Изписаха ни вентолин и флудитек. През ноща започна с няколко изкашляния, сутринта се събуди със сериозно кашляне и след това почти нищо. Няма температура, а относно хремата- оказва се че ми е трудно да определя състоянието й
Диша си уж спокойно, спи със затворена уста, но когато яде и пие водичка сякаш не и достига въздух и пуска биберона от време на време. Не и е запушено нослето, по скоро и пречи секретче. А относно съмненията ми за хранителна алергия....бяхме на фризолак и фризовом, при всеки опит да мина само на фризолак се появяваше кашлшца. Сега сме на аптамил, но от два дни въвеждам оризова каша /така реших моля не ме съдете/на Нестле,която така и не разбрах млечна ли е или безмлечна. Пише, че се приготвя с кърма или АМ, но на съдържанието пише "може да съдържа следи от краве мляко, не се препоръчва при деца с алергии към краве мляко
И аз недоумявам, щом е млечна защо се приготвя с АМ? Може ли това да е причина за кашлицата? Днес след прегледа веднага купих кашата на ХИП, но незнам сега да започна захранването отначало , да продължа или да изчакам вообще? Може ли да се говори за алергия ?
Благодаря ви предварително!