Здравейте отново докторе!
Дъщеричката ми е на 19 дни. Преди няколко дни започна да повръща на фонтан на всяко хранене. Отделно, кихаше постоянно и беше много неспокойна. Викнахме педиатър и тя ни каза, че не открива някакъв сериозен проблем. Леко я обезпокои кихането и за него ни изписа Sol Coll 1% 3x1. За повръщането ни препоръча да мина само на кърма и ако не ми стига да я дохранвам с Фризовом. Кърмих я няколко пъти и дохранвах с адаптираното,че не ми стигаше кърмата, и след 3-4-то кърмене тя отново повърна на фонтан. Спрях кърмата и минах само на Фризовом. Вчера и днес е изцяло на адаптираното мляко. Вчера имаше само леки изхождания, докато днес се виждам в чудо. След всяко хранене изхожданията са обилни и кашави. Цветът не е променен, но ме претеснява честотата и консистенцията. За беба това е много мъчително, всеки път се свива и се гърчи, плаче, всъщност тя от доста време насам е неспокойна и плачка много. На всичко отгоре, днес отново върна мляко, на два пъти, макар и по-малко. Млякото определено и харесва и иска да си хапва повечко. От 60-70мл вече минахме на 80-90 и не и стигат ,плаче за още.
Претесняват ме акитата й, това повръщане и това,че е много неспокойна. Трябва ли да сменя храната? Каква може да е причината за това повръщане?
И един малко глупав въпрос. близки ми казаха, че щом не съм я кърмила 24ч и повече, не трябва да й давам повече кърма. Вярно ли е това?
Благодаря Ви предварително!