Здравейте,доктор Бърди!
Преди около месец и половина ви писах относно слуз в изпражненията на бебето ми.Ще копирам за да се подсетите.
Здравейте, докторе!Така се радвам,че пак сте сред нас!
Имам огромна нужда да се консултирам с вас.
Бебето ми е на 5 и половина месеца.Аз много пъти преди съм ви тормозила с въпроси, но ще ви намомня пак за кратко за нас.След многократната смяна на АМ поради некомпетентността на джи пи ( дохранване с ХА мляко,после преминаване изцяло на него,след това заради връщане след хранене фризовом,получено разтройство от него,нелекувано;минаване на обикновено АМ -запек),на 2 месеца и половина започнах да давам Хумана1,по ваша препоръка и изхожданията се регулираха. След около месец и малко ,започнаха отново колики,след известно време се появи малко слуз в акто,иначе си беше с нормален цят и консистенция.Предписаха ни АЛ 110,два дни нямаше ,след това пак се появи.Направих консултация с гастоентеролог.След разговор и преглед на детето с ръце и от това че съпругът ми като дете е имал сенна хрема,тя заключи : поради риск от алергии ХА мляко за 15 дни.От първият ден на приема разтройство, свързах се с нея "няма нищо, продължавайте".Изхожданията си бяха през цялото време редки ,попиващи в памперса ,слузести,куркане на червата.Отиваме пак на преглед и на бърза ръка ни изписа фризопеп.Диагноза АБКМ.
Четири дни на това мляко ,промяна никаква, даже на 5-тия ден имаше 2 изхождания почти само слуз.Заведох го отново, тя беше мнаго очудена,че няма промяна от фризопепа.Назначи изследване на фекалии-патогенна флора и кандида.И най -странното изписа лечебна Хумана ,която не е за алергични деца.Ще се побъркам направо!Също и ентерол 2 пъти по половин прахче за 20 дни.Два дни сме вече на лечебната Хумана, разтройство няма,но не мога да определя дали има слуз, но коликите продължават.Утре най вероятно ще станат изледванията.Не знам,от какво може да е тая слуз...
Моля ви посъветвайте ме какво да правиме?
Един месец давах лечебната Хумана,като слузта изчезна,само от време на време имаше като тънки много къси влакна(не било от значение според педиатъра).Започнах да давам отново Хумана ,само че 2 за след 6 м.Проблема е такъв,че слузта пак се появи 5 дни след смяната на млякото.Пуснах на своя глава стерилна урина,защото вше ми бяхте казал,че слузта може да се дължи и на уроинфекция.Освен това ,бебето е много раздразнително и спи много неспокойно,това си е откакто се е родил,.Като го кажа на педиатъра-деца лесно не се гледали...Седалището почти постоянно е леко зачервено.И в стерилната урина бактерията псевдомонас...Какви ужасии прочетох за нея, от какво се е появила?Пуснах още 2 ст.урини в др. лаборатория ,пак я изолираха и то в голяма концентрация 10 на 5 и 10 на 4.Утре ще ходя при джи пи ,към какъв специалист са се обърна?Детето наддава много добре, температура меря от 3-4 дена - в дупето 37,4. В обикновената урина всичко наред ,само има урати.Кръвни изследвания също добри, хемоглобин 131,утайка 4 мм.
Притеснена съм много от вида на бактерията и от къде се е появила,как се лекува и какви поражения може да причини.Само като си помисля,че можеше и да не я открием, ако не бях пуснала сама изследване...
Също искам да питам за едни пъпчици, които има Никола.Той има от раждането си по лицето много ситни едва забележими по нослето,около очичките,понякога му излизат и по челото,по главичката. От скоро има и по гушката, зад ушенцето, леко по раменцата.Странното е че се виждат само на по-силна светлина,те са с цвета на кожата и рядко се зачервяват.Опитах да ги снимам ,не се вижда нищо на снимката.Не съм ги мазала с нищо.По принцип не го мажа с никакви кремове за лице и тяло.
Благодаря ви предварително!