0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Здравейте, момичета!
Помагайте ни, моля ви, дайте съвет.

Въпроса е за сестра ми, те са с тубарен фактор, преди година и половина някъде извадиха с коремна операция лявата тръба след извънматочна, след шест месеца се получи същото в дясната, но запазиха тръбата с лапароскопия.Направиха цветна снимка, на която се вижда, че контраста минава, но в ограничени пространства.

Ходихме вчера при д-р Стаменов, каза им, че има два варианта, да направят лапароскопия, да се доизреже лявата, че нещо има останал край, пък дясната да види може ли да се направи пластика, да прекъсва ли напълно, ще прецени.А втория вариант е да се започне инвитро, но не се знае в тръбите как е положението, да няма инфекция някаква, но пък може и всичко да е добре.

На какво мнение сте.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: тубарен фактор и лапароскопия при д-р Стаменов.
« Отговор #1 -: Януари 28, 2009, 12:13:46 pm »
Здравейте, момичета!
Помагайте ни, моля ви, дайте съвет.

Въпроса е за сестра ми, те са с тубарен фактор, преди година и половина някъде извадиха с коремна операция лявата тръба след извънматочна, след шест месеца се получи същото в дясната, но запазиха тръбата с лапароскопия.Направиха цветна снимка, на която се вижда, че контраста минава, но в ограничени пространства.

Ходихме вчера при д-р Стаменов, каза им, че има два варианта, да направят лапароскопия, да се доизреже лявата, че нещо има останал край, пък дясната да види може ли да се направи пластика, да прекъсва ли напълно, ще прецени.А втория вариант е да се започне инвитро, но не се знае в тръбите как е положението, да няма инфекция някаква, но пък може и всичко да е добре.

На какво мнение сте.

Силве ти също си пациентка на д-р Стаменов, просто трябваше да и кажеш да се довери на преценката на лекаря. Успех!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #2 -: Януари 29, 2009, 15:27:34 pm »
Знам това, че е по-хубаво да се следват съветите на д-р Стаменов, но лапароскопията е доста скъпа.Пък и сестра ми много се е наплашила, за една година два пъти го преживя.А д-р Стаменов каза, че има два варианта, както си решат, и е хубаво първо лапароскопия да се направи, но не задължително.

Въпроса ми е, има ли момичета, при които има положителен резултат след пластика.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #3 -: Януари 29, 2009, 16:04:55 pm »
Знам това, че е по-хубаво да се следват съветите на д-р Стаменов, но лапароскопията е доста скъпа.Пък и сестра ми много се е наплашила, за една година два пъти го преживя.А д-р Стаменов каза, че има два варианта, както си решат, и е хубаво първо лапароскопия да се направи, но не задължително.

Въпроса ми е, има ли момичета, при които има положителен резултат след пластика.

Силве, според мен доктора се притеснява повече да не би да има някакви инфекции или пък хидросалпинкс недай си боже, което ти е ясно че обрича опита на неуспех веднага. А това за оставената част от другата тръба си е направо кощунство, защото наистина може да доведе до извън маточна при една асистирана. Иначе доколкото знам аз има успели момичета при пластика, но има и неуспели при всеки е индивидуално. Съжалявам за това което се е случило със сестра ти, но мнението ми е че не е оперирана кадърно въобще, а от там идват и последствията и страховете. Горе долу и при мен нещата са такива. Мога само да и пожелая успех в начинанието, но не и да и кажа какво да направи решението си е нейно!
« Отговор #4 -: Януари 29, 2009, 18:22:31 pm »
silvanchence,
ще ти отговоря тук. Моето мнение е, че няма смисъл от пластика.
Аз бих заложила на отстраняване на тръбите с лапаро.
Но и Старлет ти е казала вече, слушайте доктора, той знае най-добре!
Успех!

lb2f
« Отговор #5 -: Януари 29, 2009, 18:38:09 pm »
Аз ще го кажа по-просто, едно лапаро е по-евтино от несполучливо ин витро, лапаро и пак инвитро. Всеки си решава сам обаче.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Starlet

• 1937
« Отговор #6 -: Януари 29, 2009, 19:13:09 pm »
Аз ще го кажа по-просто, едно лапаро е по-евтино от несполучливо ин витро, лапаро и пак инвитро. Всеки си решава сам обаче.

Точно това имах и аз в предвид ама не го казах директно  :oops: ,а трябваше!
« Отговор #7 -: Януари 29, 2009, 20:30:29 pm »
Явно сме единодушни  :lol: Добре че е Луната да го каже дирекно  :lol:

lb2f
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #8 -: Януари 29, 2009, 20:45:03 pm »
И аз мисля, че проблемите следва да се отстраняват преди опит, а не след това.
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #9 -: Януари 29, 2009, 21:56:46 pm »
Здравейте, аз съм пациентка на доктор Стаменов и септември ми направи лапароскопия и съм с прекъснати тръби. Правих ин витро м. ноември и в момента съм бременна в 13 г.с. Аз също мисля,че мнението на доктора трябва да се уважава, аз изпълних всичко, което той ми каза, по-точно му се доверих и съм щастлива,че го направих.Но разбира се всеки има право на избор, това е просто мое мнение и успех на сестра ти от сърце й го желая.
*
« Отговор #10 -: Януари 29, 2009, 23:05:37 pm »
Silvanchence, и аз ще ти отговоря тук. Трябва да се доверите на лекаря си. И абсолютно споделям мнението на Луната и Старлет.

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #11 -: Януари 30, 2009, 09:53:30 am »
Айде и аз да се повотря с момичетата по-нагоре.
Аз съм с подобен случай:
Първо коремна операция; после 2 лапароскопии за оправане на тръбите; после извънматочна, при която ми спасиха тръбата; после инвитро – сега като се връщам назад виждам, че беше напълно излишно; после пак лапроскопия за отстраняване на тръбите, заради хидросалпингс...
Та виждаш как се случиха нещата при мен, по-добре е сестра ти да си спести едно излишно инвитро и да се подложи първо на лапароскопия. Д-р Стаменов е добър специалист – ти много добре знаеш това – и ще направи това, което е най-добро за нея – ако може да се спаси тръбата й и да се оправи – ще го направи, ако не може е по-добре да я няма.
Успех на сестра ти и на теб!
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #12 -: Януари 30, 2009, 10:26:40 am »
Много ви благодарим, момичета за съветите!

09.04.2009 г.