0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Въпроси
« Отговор #20 -: Март 10, 2006, 12:54:33 pm »
White, нещо не мога на лични да пиша, а сега съм в стаята за разговори, ако искаш влез там!!!

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Въпроси
« Отговор #21 -: Март 10, 2006, 13:02:19 pm »
Цитат на: denis
Говориш глупости.Няма да споря с теб.

Не спори с мен, но след като си позволяваш да ме обиждаш публично поне се обоснови кое точно е глупост метода на изследване на хламидията, който не ти е познат явно. Макар и да четеш от тук от там и да изказваш противоречиви мнения из форума, като по този начин объркваш доста момичета, все още не си научила всичко за твое съжаление.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Въпроси
« Отговор #22 -: Март 10, 2006, 13:13:29 pm »
Аз не съм компетентна по въпроса, но искам да кажа, че от множество микробиологии (поне 10-15) правени в няколко лаборатонии на мъжкото, вкл.Торакс и Кандиларов, досега никога не е възниквало съмнение че има хламидия, само на базата на МБ.
Благодаря ти, Бени!

*

Starlet

• 1937
Въпроси
« Отговор #23 -: Март 10, 2006, 13:18:55 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Аз не съм компетентна по въпроса, но искам да кажа, че от множество микробиологии (поне 10-15) правени в няколко лаборатонии на мъжкото, вкл.Торакс и Кандиларов, досега никога не е възниквало съмнение че има хламидия, само на базата на МБ.

Всичко е въпрос на политика на лабораторията Фреши, аз точно това твърдя. А иначе самият метод по който откриват хламидията в МБ не е нещо кой знае колко особен. Ползват контраст и след това лаборанта разглежда пробата под микроскоп. Въпроса е че същият този контраст се ползват и при установяването на някои други гадинки и ако има хламидии лаборанта ги вижда. Затова и има случаи на хванати хламидийни инфекции от МБ.
*

kiara

• 1449
Въпроси
« Отговор #24 -: Март 10, 2006, 13:46:28 pm »
Да ви се отчета и аз, днес изследвах хламидиите в Кандиларов, взеха ми кръв и сега си видях резултатите. IgM изследвахме 8,4 е резултата при реф. граници 0-11, мисля, че е добре. Това какво точно показваше, че в момента няма инфекция ли? Бях вчера при доктора, направи ми обстоен преглед и резултатите са: взеха ми проби за цитонамазка, микробиология. Имам раничка на шийката, която се разбрахме на 1-2 ден от цикъла да я излекува, незнам как точно го каза, но ще е 50 лева, доктора ме пита дали искам и аз му казах да правим всичко, което е нужно. Ще изчакаме да ми дойде тогава ще действаме, защото има съмнение за киста/дано да не е това/ или неспукан фоликул- 20 мм.Аз съм по-склонна да вярвам, че е неспукан фоликул, защото и друг път съм имала. При всички случаи в началото на новия цикъл, който ще е около 20 март ще действаме, защото каза, че ако е киста толкова малка няма да ни пречи за ин витрото!!! Сега си мисля като ще действаме в началото на новия цикъл кога ще се поставя диферилина? Иска да направим контролна спермограма, за да се види какво е положението в момента. Извинявам се, че съм толкова обстоятелствена, надявам се ще ми простите :D  :D  :D

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Въпроси
« Отговор #25 -: Март 10, 2006, 14:01:14 pm »
Здравей Киара!
А защо само Иг.М е изследван?
Да той показва, че е имало в теб  бактерия на хламидия  ,като отговор тялото ти  е изградило антитела.

Киара,как ще даваш за раничка 50 лв.?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Starlet

• 1937
Въпроси
« Отговор #26 -: Март 10, 2006, 14:01:16 pm »
Всичко е О.К. при вас Киара, не се притеснявай. Само не разбрах има ли ли сте някога положителни резултати за хламидия или са били малко под границата както си писала в първия си постинг?
Въпроси
« Отговор #27 -: Март 10, 2006, 14:14:36 pm »
Цитат на: Starlet

Всичко е въпрос на политика на лабораторията Фреши, аз точно това твърдя. А иначе самият метод по който откриват хламидията в МБ не е нещо кой знае колко особен. Ползват контраст и след това лаборанта разглежда пробата под микроскоп. Въпроса е че същият този контраст се ползват и при установяването на някои други гадинки и ако има хламидии лаборанта ги вижда. Затова и има случаи на хванати хламидийни инфекции от МБ.

Виждам, че понякога пишат "суспектни данни за ...." - на мен така ми написаха в Цибалаб, суспектни данни за Т.В. но като изследвах трихомони отделно, нямаше. Нещо такова ли имаш предвид - виждат, но не пишат, или пишат суспектни данни... да изследваш и още нещо?
Направо не е за вярване :roll:
При мъжкото пък като е чиста, си е чиста, не са дори намеквали да изследва хламидия :roll:
Благодаря ти, Бени!

*

kiara

• 1449
Въпроси
« Отговор #28 -: Март 10, 2006, 14:38:43 pm »
Здравей, Старлет! Резултатите ми отпреди 1 и нещо също бяха отрицателни, само че тогава ми е изследвано IgG не ми е все още ясно какво показва този индекс ли е какво е? Извинявам се ако съм малко невежа, но се надявам вие да ми разясните за какво става въпрос :D

Въпроси
« Отговор #29 -: Март 10, 2006, 14:53:57 pm »
IgG показва преболедуването на хламидийна инфекция
 IgM текущата инфекция
IgA показва остра фаза на хламидийна инфекция
 дано не съм ги объркала :roll:  :P
*

Starlet

• 1937
Въпроси
« Отговор #30 -: Март 10, 2006, 15:47:04 pm »
Цитат на: BLACK_ROSE
IgG показва преболедуването на хламидийна инфекция
 IgM текущата инфекция
IgA показва остра фаза на хламидийна инфекция
 дано не съм ги объркала :roll:  :P

Не си ги объркала Рози  :lol: Имах проблем с нета затова не отговорих до сега. В източници пише, че IgM отчита само първоначалното заразяване на пациента с хламидия и след това си запазва нормални резултати. Затова в повечето случаи неможе да се разчита на данните от него, и лекарите предпочитат да изследват IgA който се повишава и при повторно цитирам: " изостряне и хронифициране на хламидийната инфекция". В случая с Киара тя никога не е давала положителни резултати за хламидия и затова доктора е пуснал IgM ТОВА Е ОТГОВОР на ето този въпрос:

Цитат
Здравей Киара!
А защо само Иг.М е изследван?
Да той показва, че е имало в теб бактерия на хламидия ,като отговор тялото ти е изградило антитела.

Държа да отбележа че това "поведение" на IgM е характерно само при хламидийна инфекция, а иначе като цяло той показва текущо заразяване на организма.
*

Starlet

• 1937
Въпроси
« Отговор #31 -: Март 10, 2006, 15:50:24 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Виждам, че понякога пишат "суспектни данни за ...." - на мен така ми написаха в Цибалаб, суспектни данни за Т.В. но като изследвах трихомони отделно, нямаше. Нещо такова ли имаш предвид - виждат, но не пишат, или пишат суспектни данни... да изследваш и още нещо?
Направо не е за вярване :roll:
При мъжкото пък като е чиста, си е чиста, не са дори намеквали да изследва хламидия :roll:

Да Фреши нещо такова имам в предвид. В повечето случаи обаче като напишат "суспектни данни за......" обикновенно има.
*

kiara

• 1449
Въпроси
« Отговор #32 -: Март 10, 2006, 16:15:29 pm »
Много ти благодаря, Старлет за изчерпателния отговор и се радвам, че всичко е о.к.

*

Starlet

• 1937
Въпроси
« Отговор #33 -: Март 10, 2006, 16:18:09 pm »
Цитат на: kiara
Много ти благодаря, Старлет за изчерпателния отговор и се радвам, че всичко е о.к.

Няма за какво да ми благодариш мила, все някой ден и аз ще опра до теб тогава ти ще ми помогнеш  :bighug:
*

kiara

• 1449
Въпроси
« Отговор #34 -: Март 10, 2006, 16:18:11 pm »
Денис 50 лева, защото ще изследват раничката каква е, което малко ме притесни!!!

*

kiara

• 1449
Въпроси
« Отговор #35 -: Март 10, 2006, 16:19:18 pm »
Старлет, с каквото мога ще помагам и аз!!!

*

Anonymous

Въпроси
« Отговор #36 -: Март 12, 2006, 15:45:34 pm »
Киара, на мен доктора, който ми прави ин витрото, за Диферелина ми каза, че трябва да се инжектира 8-10 дни преди очакваното начало на М. Инжектирахме го 8 дни преди началото, сметката беше точна... и така продължихме. Сега съм и бременна.
Що се отнася до хламидията, навремето и аз съм правила- теста беше отр., но естествено, за по-сигурно  трябвало да пнаравя друг тест- другаде, който така и не направих.
А за няколкото месеца, когато не си си правила изследвания, би могло да се появи какво ли не. Струва ми се, че вълнението ти около тези хипотетични възможности е малко прекалено.
Къде ще правиш ин витрото?
Успех ти желая, и на всички, на които им предстои!!!
*

kiara

• 1449
Въпроси
« Отговор #37 -: Март 12, 2006, 21:32:44 pm »
Госте, предполагам, че и при теб е имало вълнение. Според мен винаги когато правиш нещо толкова сериозно няма начин да не ти е притеснено. Стискам палци при теб всичко да е о.к. Ин витрото ще го правя при д-р Стаменов!!!

*
Въпроси
« Отговор #38 -: Март 13, 2006, 01:33:57 am »
Здравей, Kiara!
И на мене скоро ми направиха такова изследване на раничката - нарича се биопсия. Взема се материал за изследване /неприятно щипване, но бързо се забравя/, цената бе 50 лв. Всъщност, явно и при тебе само ще изследват дали няма нещо притеснително, но няма да предприемат лечение? Това, което лично мене ме притеснява е, дали е редно при това положение да се пристъпва към АРТ-процедури? Може би момичетата с повече опит ще пишат.
Желая ти късмет!!!
Въпроси
« Отговор #39 -: Март 13, 2006, 09:45:42 am »
Киара, аз съм "гостът" от вчера, който ти писа. Разбира, че се вълнувам и днес, толкова, че вчера дори пропуснах да се регистрирам, преди да ти отговоря.
Радвам се, че избора ти е д-р Стаменов, той е "съавтора" на моето бебе. Поздравления за избора, за мен професионализма на този колектив е изключителен.
Иначе аз не бях правила контролно изследване 10 месеца (макар че д-ра си познаваше моя случай в детайли отпреди), откак кандидатствах по касата, до началото на процедурата.
Не се поддавай на мнения от сорта "гледат само да ти вземат парите"; тук това е напълно неприложимо. И няма такова нещо за 99% неуспеваемост при първи опит за БГ!!! (прочетох го някъде из форумите).
Искрено ти желая успех!