0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Въпроси
« -: Март 08, 2006, 14:15:30 pm »
Предварително се извинявам ако ви се сторят глупави въпросите ми!!! Когато разбрах, че сме удобрени от касата веднага се обадих на доктора, само че той работеше и говорих със сестрата. Тя ни попита веднага ли искаме да започнем и аз казах да, след това ме попита кой ден от цикъла ми е и каза в четвъртък да отида и да нося диферелина, за да го поставим! Безпокои ме факта, че тогава ми е 15 ден от цикъла, доколкото прочетох във форума се слага на 21 ден от цикъла. Цикълът ми е нормален 26-27 дни. Другото, което ме притеснява е, че ние не сме правили преглед от 2 месеца, как така направо почваме без преглед ли? Понеже утре трябва да ходя ми е притеснено и какви ли не въпроси са ми из главата. И още нещо последното ми изследване за хламидии е отпреди година и няколко месеца, тогава беше резултата в реф. граници, но сега дали е така? Надявам се утре да си поговорим дълго с доктора, защото много неща не са ми ясни. Отново ви се извинявам, но ми е за първи път и надявам се да разберете притесненията ми и да изкажете мнение!

*
Въпроси
« Отговор #1 -: Март 08, 2006, 14:44:45 pm »
Киара,пусни си днес една кръв за хламидии за успокоение.Имай доверие на екип.Утре ще се видим.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Въпроси
« Отговор #2 -: Март 08, 2006, 14:59:28 pm »
За хламидията - напоследък от направено "допитване" по разни доктори - по-добре ДНК тест (PCR).
Благодаря ти, Бени!

*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Въпроси
« Отговор #3 -: Март 08, 2006, 15:01:15 pm »
Благодаря ви момичета, може би наистина не трябва да се притеснявам, защото доктора си знае работата!!!

Въпроси
« Отговор #4 -: Март 08, 2006, 22:02:06 pm »
Фреш, какъв е този ДНК тест? Аз също си патя от хламидии и сега съм на път към инвитрото и се чудя докога да се проверявам - няма ли край тая битка? Миналата седмица помолих за изследвания и резултатите са ок - някакви коки имаме с момчето ми, та ще пием антибиотици, чудя се аз от какво се получават, но това е друга тема...

Та лекарката ми каза, че от резултатите си личи прекарана хламидия, но дали с една обичайна микробиология може да ги хванат, или се прави специален директен тест? Извинявам се за глупавите въпроси, но толкова си патя от хламидии, че иначе правата ми коса се докарва до африкански стайлинг от страх...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Въпроси
« Отговор #5 -: Март 09, 2006, 08:19:02 am »
Цитат на: coookie
Фреш, какъв е този ДНК тест? Аз също си патя от хламидии и сега съм на път към инвитрото и се чудя докога да се проверявам - няма ли край тая битка? Миналата седмица помолих за изследвания и резултатите са ок - някакви коки имаме с момчето ми, та ще пием антибиотици, чудя се аз от какво се получават, но това е друга тема...

Та лекарката ми каза, че от резултатите си личи прекарана хламидия, но дали с една обичайна микробиология може да ги хванат, или се прави специален директен тест? Извинявам се за глупавите въпроси, но толкова си патя от хламидии, че иначе правата ми коса се докарва до африкански стайлинг от страх...

Здравей!
ДНК тест за хламидия се прави като се взема цервикален секрет - открива се има ли в момента антиген(бактерия).Резилтата е (-) или (+).
Изследва се в лаборатория,около 30 лв.
В някои гинекологични кабинети прявят също тест за хламидия.
На на друг принцип, казват че е точен, незнам.
Зная само, че е като тест за бременност-появяват се чертички-тестова и контролна.Около 20 лева е.
От обичайна микробиология,неможе да се "хване" хламидия.Трябва си изследване за хламидия.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Въпроси
« Отговор #6 -: Март 09, 2006, 08:39:51 am »
Ето ти и информация за теста,който се прави в АГ-кабинетите.

Clearview Chlamydia MF
Какво представлява той ? Това е директен тест- открива хламиден антиген и то характерен за всички хламидии – т.е. може да се използва и за хора и за животни. Той използва антитела срещу родово специфичния ЛПЗ антиген .Те са свързани с латексови частички. При наличие на хламиден антиген се образува комплекс антиген-антитяло, който се визуализира в специално прозорче за отчитане на резултата като ясна синя ивица. Тестът има и вграден контрол  - латекс-белязаните контролни антитела се придвижват до специален контролен прозорец. При правилно функциониране на теста там също се формира синя ивица.

Резултатът не се интерпретира – той е да или не.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Въпроси
« Отговор #7 -: Март 09, 2006, 09:43:18 am »
Денис, за пореден път съм впечатлена от отговорите ти, откъде ги знаеш всички тези неща?Всъщност, какво значение има, хубаво, че ги знаеш и ги споделяш с нас:). Съжалявам, че съм извън темата, но не успях да се сдържа
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
Въпроси
« Отговор #8 -: Март 09, 2006, 10:28:06 am »
Цитат на: rally_g
Денис, за пореден път съм впечатлена от отговорите ти, откъде ги знаеш всички тези неща?Всъщност, какво значение има, хубаво, че ги знаеш и ги споделяш с нас:). Съжалявам, че съм извън темата, но не успях да се сдържа

Денис е пропуснала да посочи източника  :)

За повече информация погледни тези два линка:
http://www.fromvoulevs.com/chlamydia_problem.html
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=170
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Въпроси
« Отговор #9 -: Март 09, 2006, 10:55:36 am »
Пандичка, не съм го направила умишлено.
Това го преписах от една брошура,която имам...бях изключила, че е на Фромвулеви, даже да си призная не бях обръщала внимание...Мозъкът ми работеше във съвсем друга посока.
Аз много много не ги харесвам,но това  си е мое мнение.

Извинявам се ,въпреки че не разбирам реакцията,но както и да е.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Въпроси
« Отговор #10 -: Март 09, 2006, 11:06:47 am »
Цитат на: denis
Пандичка, не съм го направила умишлено.

Денис, не съм си и помислила, че си го направила умишлено!  :D
Видях, че момичето проявява интерес и пуснах линковете. Нека и други, които се интересуват, имат възможност да прочетат повече по въпроса.
Въпроси
« Отговор #11 -: Март 09, 2006, 11:11:19 am »
Куки, ми вече са ти отговорили, но да кажа и аз. Значи питаш къде правят ДНК тест, още наречен PCR тест. При всички положения трябва да ти вземат не влагалищен, а цервикален секрет. Става за няколко часа.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Въпроси
« Отговор #12 -: Март 10, 2006, 11:48:05 am »
Момичета я вземете по разровете и в тази тема. Има и доста информация, и доста мнения

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2593&postdays=0&postorder=asc&start=20

А тази статия е още по-полезна:

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=89
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Starlet

• 1937
Въпроси
« Отговор #13 -: Март 10, 2006, 12:00:41 pm »
От обичайна микробиология,неможе да се "хване" хламидия.Трябва си изследване за хламидия.

Аз ще се намеся и тук в твоето твърдение, защото вече почвам да се ядосвам. От температурен метод можеш да разбираш, но въпреки че четеш и следиш предните 2 теми на които съм пуснала линк явно не четеш достатъчно. Може да се намери хламидия от обичайна микробиология. Какъвто е случая със снаха ми. Зависи лекарят с коя лаборатория работи доктора при когото човек отива. Защото понеже стана много разпространена тази бактерия, напоследък отделиха плащането за изследване на хламидия, преди 4 години проверката за хламидия влизаше и в стандартна микробиология. Между другото случаят със снаха ми беше от миналия месец. И за да уточня какво точно се случи ще разкажа накратко. Тя отиде на профилактичен преглед. Взеха и проба за МБ и хламидиите лъснаха. След това на прави и кръвен за всеки случай той също беше положителн. В статията която съм пуснала ясно пише трите метода на откриване на хламидията. Ти също си писала за този метод, а отдолу сама се опровергаваш. Това че говориш с медицински термини не те прави лекар или компетентна по-всички въпроси.
Въпроси
« Отговор #14 -: Март 10, 2006, 12:09:00 pm »
Ами аз помолих за микробиология, защото ми предстои инвитро и исках да съм наясно какво е положението в момента при мен. Затова и се чудех дали изследването би хванало и хламидия, която уж вече сме излекували, и ет окакво ми каза лекарката - личи, че сме прекарали хламидия..Това, доколкото разбирам, означава, че в момента няма активна инфекия...

Иначе, преди 2 години ми уловиха хламидията с директен тест. Лекувахме с момчето с някакъв антибиотик, но ен се сещам каквъ. Последвалата проба показа, че сме излекувани.

Но при мен персистира някаква инфекция, която се изявява с течение и неприятна миризма. Колко пъти лекувахме, къде ли не ходихме и накрая ни намериха и уреаплазма - симпатично наследство от хламидията. Ок, излекувахме го. Преди това се борихме с разни бактериални вагинози, много неприятно нещо.

Е, сега микробиологията показа, че няма всички тези екстри, но са се появили пък някакви си стафилококи. ДАли те този път са причина за лекото течение и ОТНОВО неприятна миризма?

Да си призная,в ече се срамувам да си разпитвам лекарите, напрадо се чувствам като някаква зоологическа градина. Пък да кажеш, че с момчето сме водили чак пък толкова сме "ходили" педи да се съберем...

Абе божа работа. Дано сега, като излекуваме и коките, да се приключат всички миризми и глупости, че искам като правим инвитрото всичко да е наред...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Въпроси
« Отговор #15 -: Март 10, 2006, 12:14:35 pm »
Цитат на: Starlet

Аз ще се намеся и тук в твоето твърдение, защото вече почвам да се ядосвам. От температурен метод можеш да разбираш, но въпреки че четеш и следиш предните 2 теми на които съм пуснала линк явно не четеш достатъчно. Може да се намери хламидия от обичайна микробиология. Какъвто е случая със снаха ми. Зависи лекарят с коя лаборатория работи доктора при когото човек отива. Защото понеже стана много разпространена тази бактерия, напоследък отделиха плащането за изследване на хламидия, преди 4 години проверката за хламидия влизаше и в стандартна микробиология. Между другото случаят със снаха ми беше от миналия месец. И за да уточня какво точно се случи ще разкажа накратко. Тя отиде на профилактичен преглед. Взеха и проба за МБ и хламидиите лъснаха. След това на прави и кръвен за всеки случай той също беше положителн. В статията която съм пуснала ясно пише трите метода на откриване на хламидията. Ти също си писала за този метод, а отдолу сама се опровергаваш. Това че говориш с медицински термини не те прави лекар или компетентна по-всички въпроси.

Да, да грешка моя. Извинявам се. Трябва да е обаче много  много свежа инфекция. Повече няма да обеснявам,защото се дразниш.
Само си задай, въпроса защо тогава даваме по 30 лева за откриване на антиген, като може да минем и по тънката"лайсна".

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Starlet

• 1937
Въпроси
« Отговор #16 -: Март 10, 2006, 12:28:03 pm »
Само си задай, въпроса защо тогава даваме по 30 лева за откриване на антиген, като може да минем и по тънката"лайсна".

Ми що, щото трябва и те хляб да ядат мила  :lol: Нали трябва да са обзаведена по последна мода и да карат скъпи коли. Че даже в държавните болници се оплакват че средната им заплата била 1000 лв. :D  :D  :D  
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Въпроси
« Отговор #17 -: Март 10, 2006, 12:33:09 pm »

Ми що, щото трябва и те хляб да ядат мила  :lol: Нали трябва да са обзаведена по последна мода и да карат скъпи коли. Че даже в държавните болници се оплакват че средната им заплата била 1000 лв. :D  :D  :D  

Не, това зависи от техният цикъл на развитие,вследствие на което има разлика в морфологията.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Starlet

• 1937
Въпроси
« Отговор #18 -: Март 10, 2006, 12:42:47 pm »
Не, това зависи от техният цикъл на развитие,вследствие на което има разлика в морфологията.

Зависи все пак, ако е добър лаборанта може да ги хване и още в началото на развитието. Но като цяло цените са отделени защото има бум на хламидийната инфекция, не е лошо да си вземат лабораториите по 30 лв. отгоре за изследване което така или иначе правят, защото контраста който слагат се ползва и за някои други гадинки освен за хламидиите.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Въпроси
« Отговор #19 -: Март 10, 2006, 12:47:03 pm »

Зависи все пак, ако е добър лаборанта може да ги хване и още в началото на развитието. Но като цяло цените са отделени защото има бум на хламидийната инфекция, не е лошо да си вземат лабораториите по 30 лв. отгоре за изследване което така или иначе правят, защото контраста който слагат се ползва и за някои други гадинки освен за хламидиите.

Говориш глупости.Няма да споря с теб.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум