0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

du75

Streptococcus agalactiae
« -: Март 08, 2006, 17:19:39 pm »
зДРАВЕЙТЕ!
Какво означава и как влияе наличието на Streptococcus agalactiae в влагалищно микробиологично изследване? Аз съм на 30г., жена с две дечица...в изследването пише че е в умерено количество....пише още и че има редуцирани лактобацили, много епителни клетки, умерено количество левкоцити, единични кандида клетки. Ще съм благодарна ако ми разкаже някой какво значи това и как се получават тези Streptococcus agalactiae?
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Streptococcus agalactiae
« Отговор #1 -: Март 08, 2006, 17:21:50 pm »
Тва е бактерия,води до възпалителен процес. Лечение - с антибиотик по направена антибиограма. Това, че имаш лактобацили е хубаво, защото те са нещо като естествени "стражи" на влагалищната среда, но левкоцитите говорят за инфекция.
*

du75

Streptococcus agalactiae
« Отговор #2 -: Март 08, 2006, 17:28:24 pm »
чудя се откъде са се взели тия бактерии?
възможно ли е да е от мъжа ми? аз с друг секс не правя...и направо се чудя...
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Streptococcus agalactiae
« Отговор #3 -: Март 08, 2006, 17:41:43 pm »
Може от много места да са се взели. Включително и от преглед гинекологичен с не дотам добре стерелизирани инструменти /примерно/...
Streptococcus agalactiae
« Отговор #4 -: Март 09, 2006, 10:33:55 am »
Не се впускай в излишни разсъждения по полов път ли са придобити, а най-добре мъжът ти също да си направи микробиологично изследване на еякулат, за да се види дали и при него се налага лечение. Лечението трябва да е според направена антибиограма, а не "на око".
А за лактобацилите пише - редуцирани :?

Успех! :D
Благодаря ти, Бени!