Рене, по въпроса с броя на ембрионите, които да се върнат.
И аз се интересувам от тази тема. В Скандинавските страни например връщат 1 (за да ти върнат 2 трябва да си над определена възраст и пр., доколкото си спомням). В Германия също има някакви специални разпоредби - там пък трябва да знаеш предварително колко ще ти върнат, а другите ги унищожават, нещо такова. Доколкото разбрах, причините за тази световна тенденция да се връщат по-малко ембриони са две - едната е медицинска, тъй като всяка дву- или повече плодна бременност се води рискова, децата се раждат по-малки и по-рано и т.н., а другата е етична - т.нар. редуциране на ембриони не се приема навсякъде добре, явно.
Аз си мисля, че това редуциране на ембриони може да не е безопасно за тези, които трябва да оставиш? Не знам, с упойка ли се прави?
Аз лично съм на мнение засега, че трябва да се връщат 1-2 ембриона. Все пак понякога лекарите в България се решават да върнат повече, особено ако има предни неуспешни опити.
От друга страна тук момичета са писали, че имало някаква теория, че повечето ембриони спомагат имплантацията (на който ще се имплантира), но аз лично не съм чела нищо по този въпрос, нито съм го чувала от лекар.
Успех