Оставих само актуалните снимки в албума.
Къпя през ден -два. Доскоро ползвах Стелатопия на Мустела, от време на време ЛинолаФет олио за баня. Не използвам сапуни повече от месец. Днес я изкъпах с олио за баня На А-дерма от серията Екзомега.
Кремовете ги редувам Ексипиал липолосион урея 4%,А-дерма Екзомега мляко, правен крем вазелин/ланолин/аква калции в равни количества (като, че от него най се успокоява кожата, но не се оправя напълно), Календула. Пробвала съм още много, но поради дразнене ги спрях. Днес като я мазах с млякото на А-дерма започна да плаче, а и в първия момент екземите станаха по-червени.
Прах за пране използвам на Сано максима за чувствителна кожа. Слагам минимално количество прах за пране в програмата за предпране, същинското пране е плакнене + допълнително изплакване. Не използвам омекотител. Пера със същия прах и нашите дрехи.
Обличам я само в
памучни дрехи, спрях да й обувам и чорапогащници. Единствено връхните дрехи не са памучни.
Хранене Като се появиха обривите, първоначалната диагноза беше "хранителни обриви". От там при доц Маринова - строга диета, която продължи месец, но обрива не се повлия, а ми започна да се обостря. Постепенно след това въведох храните, които бяхме ограничили.
Храните аз й ги приготвям. Всякакви готови храни,в които има консерванти, оцветители и др. избягвам. Ядки, школад, мед, бонбони, не е опитвала.
Много рядко се случва да консумира овесени ядки, но не ми е направило впечатление обривите да имат връзка с тях.
Единствените готови храни са максимум три-четири пъти седмично истантни безмлечни каши, към които добавям АМ 1 ХИПП розовата серия(1месец давах Фризопеп), и сокове на ХИПП и Гербер, но в минимални количества, защото тя консумира достатъчно сурови плодове, основно ябълки и круши.Внимавам с цитрусите и бананите. Обича сушени плодове, но такива вече давам само , ако са от органично производство.
Сирене предимно овче. Много рядко се случва да консумира кисело мляко, но само ако е приготвено в ястие. Все още я кърмя. Самата аз консумирам същите неща като нея.
(Бях много подробна
) Благодаря за вниманието!