Здравейте отново д-р Бърди!Преместихме се вече в тази тема станахме на 1г. и 1м.Накратко да припомня проблема:при преглед на УЗ по повод субфебрилна Т се установи дилатация на д.бъбр.легенче.След проследяване от около 6м. и редовни урокултури по 2 пъти месечно ,еднократно - Протеус мир./лекуван с Панцеф/,отложихме МЦГ по съвет на нефролога т.к. дилатацията бе намаляла.
Трябваше да ходим на контр.преглед края на март,но решихме да сменим лекаря.Не само ,че дилатацията не е намаляла ,но има такава двустранно,което навежда на мисълта за стеноза на уретрата.Постъпихме в болница за 10 дни, .Правихме МЦГ -без данни за ВУР,и венозна урография-б.о.За ужаса ,който изживяхме няма да говоря.Урокултурите са чисти,включително и тази проба взета с катетър.ПКК-б.о.-анемията е овладяна,но левкоцитите са все високи- от 12,9 до 16.Новата лекарка настоява ,въпреки че няма проблеми отстрана на изследванията да се прави тонометрия при д-р Момчилов в София,за по-сигурно и да се провежда лечение с Нелидикс или Бисептол в мин.дози за ок.1г.Незная как ще обясня на сина ми да пишка по поръчка ,и не мисля че при чисти урини без Т да даваме ХТ 1година.Моля,за Вашия коментар по повод дилемата ми и Тн на педиатъра.
Вторият ни проблем е ,че синът ми продължава да не се храни в достатъчни количества .Наддава добре -значи му е достатъчно-11кг е и 74см.Сутрин 8ч.яде попара или каша през денпо ок.180-200мл,на обяд 12-13ч.-готвя му отделно ок. 180гр.+ може и ок 40-50гр. к.мляко,спи около 3часа,следобяд-17ч.ок .180-200гр.пасирани плодове,21ч.ок 200 мл.а.м. Лактана био или к.мляко.Заспива ок.10ч. испи непробудно до 24ч. -после започва да си пробужда и да си изпълнява водната норма от 400мл вода за нощта.Ходи по голяма нужда редовно по 2пъти дневно.Пие много течности около 800мл./дн.Правилно и нормално,като количество ли е храненето му?Кога мога да очаквам непробуден сън ?Няма промяна в съня ако му дам панадол,нурофен или долче нана...Май е по-добре да ги пием ние с баща му...И трябва ли да посетим стоматолог т.к. на 13м.имаме само 2 зъба?
Моля за компетентния Ви отговор и се извинявам предварително за многословието.