Здравейте,докторе! Имам няколко въпроса към Вас и се надявам да ми отговорите.Ще се опитам да бъда максимално кратка.
1.Синът ми е на 1 година и 1 м.Има 6 зъба - 2 отдолу и 4 отгоре.На долните 2 от външната страна има жълти точки, а от вътрешната са изцяло жълти. Нашата педиатърка каза, че това не е от нейната компетенция и да го заведа на зъболекар. Вие смятате ли, че това е проблем и на какво би могло да се дължи? Не знам дали има значение, но ще спомена, че до преди 2-3 месеца пиеше преварена вода, а сега вече изворна на "Девин".
2.От както се е родил, не спи добре.В първите месеци спеше между 5 и 8 часа за денонощие. Сега положението е малко по-добре, но пак ми се струва,че спи малко. Вечер заспива към 22.30-24.00 и се събужда окончателно към 5-6 часа, като междувременно се е будил поне 7-8 пъти - за вода, за биба, за игра. През деня спи веднъж или в повечето случаи по два пъти сумарно ок.2 часа, като пак се събужда през 15-20 мин. Педиатърката ни каза, че е по-емоционално дете и ще го израсте. Проблемът е ,че аз не мога да лягам рано, нито да поспивам през деня, колкото и да съм изморена, колкото и да не съм спала. Добре, че понякога таткото ме отменя нощем. Та въпросът ми е, наистина това нормално ли е и мога ли да му давам нещо, за да спи вечер поне 2-3 непробудни часа. Пробвала съм няколко хомеопатични - Дентокинд,Дормикинд,Калкарея фосфорика по съвет на един хомеопат,но ефект не видях.Моля Ви посъветвайте ме нещо.Детето ми има нужда от здрава и отпочинала майка.
Имах и други въпроси, но стана прекалено дълго. Благодаря Ви,че ме изчетохте и с нетърпение очаквам Вашия съвет.