Доктор Бърди, моля за съевета ви в следвата ситуация.
Дъщеря ми /1г6м/ от нощта 1.06 срещу 2.06 поддържа различна температура, коята в късния следобед на 03.06 на два пъти достигна 40 градуса. Днес детето е видимо по-добре, през деня измерих два пъти 38,5, която падаше до около 37.5. Преди минути термометърът показа 39. Първоначалният преглед при личната лекарка показа леко зачервени гърло и ляво ухо, дишането беше спокойно. Междувременно се появи повръщане /два пъти през нощта на 04.06/ и диарични изхождания /три на бой, но ми се струва че това се дължи на поетата кърма, единственото с което се храни детето през последните три дни/. Водих на лекар и днес - според личната типична проява на ентеровирус, препрати ни ни УНГ заради ухото. УНГ не установи проблем в ушите, но според нея имаме силно зачервено гърло и изписа Цефзил и Био Гайа, с даването на които аз реших да изчакам поне до утре. Въпросът ми към Вас е, при така описаната клиника считате ли за нужно даването на посочения антибиотик?
Предварително Ви благодаря за отговора и отделеното време! Пожелавам Ви приятна вечер.