Здравейте докторе!
Ще се опитам да бъда кратка. Дано това не повлияе на цялостната картина.
Синът ми се изхожда 1-2 пъти на ден /рядко 3/, но акото му винаги е неоформено, меко. От 2 седмици пием Креон. Това състояние нормално ли е?
Имаше разтройство на няколко пъти. После - диета. Уж всичко беше на ред и после - пак някаква неподходяща храна и пак всичко от начало.И така от повече от 2 месеца. Минахме през Смекта, Ентерол и Линекс. Аз реших да ги спра. Не знам дали си въобразявам, или от Креона наистина е по-добре. Реших да почна да му въвеждам храни извън диетичните /караме я главно на ориз, картофи, месо, жълтък, хляб, каши, сирене, ч.масло/. На мляко Ал 110 е. За втори ден му давам броколи, но днес много не е ял. Мисля, че го мъчат и зъби. А се изходи само сутринта.
Иначе гастроентероложката ни препоръча да направим тест за хранителни алергии при д-р Мустаков, но като четох какво сте писали по-горе за него се бях отказала. Дали се дължи на незрялост на организма или има елемент на алергия към храната? Принципно обриви нямаме. Единственото което ми е направило впечатление е, че когато го къпя по гръбчето и отпред по тялото се напипват ситни пъпчици. След баня не се напипват и се забелязват само няколко червенички край вратлето като от претопляне /ако за това може да се каже че е алергия.... незнам, за това го описвам/. Ако имате въпроси - питайте.Това е в общи линии...