Здревйте , докторе, отдавна не съм писала.
Малко предистория, защото не съм само аз питащата в този форум: Поставени и двете дози Превенар след годинка.
Преди десетина дена започна хрема с температура 37.4 максимална. Предишния ден са косили тревата в градинката, като мъжът ми е минал покрай нея с детето, без да спират. Миналата година по същото време имахме конюктивит , който бе назован алергичен заради косена трева, без хрема.
Преглед при педиатър - Нурофен за 5 дни, калциум-глюконикум за пет дни, Витамин Ц за пет дни, Стеримар. Секретът от носа беше воднист и прозрачен.
Купих ето това:
На третия ден - без температура, промяна в носа нямаше. Преглед при УНГ - продължаваме с лечението на педиатъра, плюс правени капки с коларгол и алергозан. Предположение - алергия, но има и вирусна компонента, защото и гърлото е леко зачервено. Назален секрет се отказа, защото ставало въпрос за алергия.
Направих капките без коларгола - знам вашето мнение по въпроса.
На петия ден - мога в контейнера на помпата, която купих, се появи зеленикъв оттенък. Преглед при педиатъра - изключиха се правените капки за нос, изписаха се Гаразон 3 пъти дневно и Ксизал 2 х 5 капки. Гаразонът е капан 5 дни. Продължавам само на Ксизал и промивки със Стеримар На своя глава вечер преди да заспи му капя след промивка Ксиламетазолин, защото с него спи спокойно. Проблемът продължава, само секретът е по-гъст, безцветен към бял.
Възможно ли е това действително да е алергия? Какво е правилното поведение?
П.П. Настоях и във сряда даваме МБ на назален секрет.