Здравейте, Birdie!
Нуждая се от вашето мнение.
Синът ми е на 2 год. и 2 мес., от 2 седмици кашля, като кашлицата се промени със времето. Беше суха и кънтяща, после "омекна", а сега е къртеща, като се закашля, после трудно си поема въздух. През нощта спи спокойно, през деня се закашля главно като тича или плаче.
Има си апетит, няма температура, в нормално настроение, хрема няма видимо, но нослето е леко запушено и понякога през нощта похърква, аз промивам с физ. разтвор.
Друга подробност, която ме притеснява, е че паралелно с това аз бях с пневмония, бях на Терцеф венозно 7 дни, сега пия Амоксиклав още 7 дни, като все още кърмя и не съм прекъсвала.
През целия този двуседмичен период го водех при ЛЛ да го слуша, и казваше, че няма нищо, нито гърло червено, само даде Проспан.
Вчера го заведох пак, и вече каза, че бил задръстен със секрети, и дишането било много грубо.
Изписа Клацид от 125 мг. 2 пъти по 5 мл. (детето е 11 кг.), като каза, че след вирози, той изчиствал по-добре отколкото пеницилиновите АБ.
Това малко ме смути и на своя глава пуснах изследванe ΠΚΚ+ СУЕ, както на ЦРП и AST, защото на мен са ми изолирани преди време бета хемолитични стрептококи, като идеята ми е да проверя наличието на инфекция.
Моля, скарайте ми се, ако греша, но обяснението на ЛЛ ме обърка много.
C-реактивен Протеин ( CRP ) 2.15 mgr/l до 5.0
AST 9.00 IU/ml до 200
ТОва се готовите резултати, бихте ли ме посъветвали дали е нужно да пие Клацида?
КАк да помогна на детето да изчисти секретите, този Проспан като че ли няма ефект.
Благодаря предварително за вниманието!