0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Микоплазма и увреждане на тръбите
« -: Февруари 18, 2009, 17:34:59 pm »
Момичета, много ви моля за мнението ви. Отварям тази тема, защото много ме вълнува. Наскоро преживях извънматочна бременност и съм ужасена от факта, че може да се повтори пак. Днес ми излязоха резултатите от микробиологията и се оказа, че имам микоплазма/това често води и до извънматочна бременност/ Въпроса ми е: Води ли микоплазмата до трайни увреждания на тръбите или след като се излекува можем да сме спокойни, че всичко с лигавицата на тръбите е наред?

*
Re: Микоплазма и увреждане на тръбите
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2009, 18:00:12 pm »
galya, не мога да отговоря на въпроса ти, но искам и аз да добавя към питането. на мен ми откриха миколазма лятото, която пролекувах успешно. есента забременях извънматочно и при операцията се видя лошото състояние на тръбите ми, което се потвърди от ЦС.
та и аз да попитам - има ли взаимовръзка?
« Отговор #2 -: Февруари 18, 2009, 18:19:37 pm »
до колкото знам има такава връзка и е възможно лошото състояние на тръбите ти да се дължи на възпаление вследствие на микоплазмата, но пък на мен ми казаха след лапароскопията/така отстраниха плода в дясната тръба/, че лявата ми тръба била в добро състояние. мен по-скоро ме интересува, тъй като от всичко изчетено до момента разбирам, че самата лигавица вътре в тръбите може да се увреди и по този начин да възпрепятства предвижването на плода до матката. така излиза, че може да няма сраствания, но пък да е увредена самата лигавица. незнам вече и аз, но съм много притеснена. може би тези въпроси трябва да ги задам на моя доктор, но съм на контролен преглед чак на 19.03.2009, а до тогава ще полудея.

« Отговор #3 -: Февруари 19, 2009, 15:17:52 pm »
Изшънматоюната пременност се дължи на възпаление на тръбите, стеснения или стастване, е могат да бъдат причинени от миколплазма хламидия или др. За съжалените измененията от вътрешната страна на тръбите е необратим процес.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #4 -: Февруари 19, 2009, 15:20:38 pm »
това означава, че дори и да нямама сраствания и тръбата при лапароскопия да изглежда проходима, самата лигавица е увредена и това неможе да се промени дори и след лечение. тогава какъв е смисълът да се лекуваме :(

« Отговор #5 -: Февруари 19, 2009, 16:05:10 pm »
От къде ги извади тез дълбоки размисли направо незнам. Щом си се излекувала и след лапарото ти казват че няма проблем, значи би трябвало да няма.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #6 -: Февруари 19, 2009, 16:20:15 pm »
не си ме разбрала май, не съм се излекувала. изследването ми излезна след като вече ме бяха оперирали-операцията беше спешна и нямаше време да си взема изследванията преди това. пък въпроса ми е малко странен може би, защото някъде четох, че едва ли не може да се увреди самата лигавица на тръбите, без да се изменят както при сраствания/ тя нали по принцип лигавицата би трябвало да има свойството да предвижва оплодената яйцеклетка към матката./ за това се тревожа. ако разсъжденията ми са правилни, излиза, че на пръв поглед всичко с тръбите може да изглежда че е наред, тъй като не са примерно стеснени или нагънати, но вътре самата лигавица да е нещо повредена, знам ли и аз. аз с простия си алъл си го обеснявам така: има място да мине яйцеклетка, но просто тя неможе да се придвижи защото залепва по лигавицата. оф, хич ме няма в обясненията. съжалявам. просто явно ми се иска някой да ме успокои и да ми каже, че всичко ще бъде наред, ще излекувам мръсните гадинки и после ще мога да забременея без да изпадам в ужас и в очакване дали пак няма да се окаже извънматочна бременност.

*
« Отговор #7 -: Февруари 19, 2009, 16:26:19 pm »
разбира се, че всичко ще е ок!!!  :hug2:
излекувай гадинките и поговори с док за това, което те притеснява.
колкото до страха - пребори го! не му се давай. до нищо добро не води вглъбяването в "ами ако..." и "може би ще е пак..."
честно казано и на мен все още чат пат ми се промъква мисълта за повторна извънматочна, но съм решила да мисля само за положителния резултат и за пътя към него
Можеш винаги да разчиташ на нас.
Успех!
« Отговор #8 -: Февруари 19, 2009, 16:27:34 pm »
Ето намерих и текста

Причини за развитие на ЕБ./ектопична бременност/

А – Механични фактори – препятствуват или забавят транспорта на оплодената яйцеклетка до маточната кухина

Възпалителни заболявания на маточните тръби особено от сексуално трансмисивни заболявания – хламидии, микоплазми, гонорея  - без своевременно лечение или лекувани неадекватно, увреждат лигавицата тапицираща отвътре тръбата

какво значи увреждат лигавицата-това ме смущава.

« Отговор #9 -: Февруари 19, 2009, 16:30:43 pm »
благодаря на всички отговорили. наистина имам нужда от няколко окуражаващи думи. за съжаление знам, че дори и докторите немогат да гарантират нищо на 100%, единствено ни остава да разчитаме на помощ отгоре. желая на всички ви Бог да е с вас...