0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 37
« Отговор #20 -: Февруари 19, 2009, 19:36:34 pm »
На мен тия процедури ми ги направиха чак в 13г.с.като до момента и микробиология не ми е правена :wink:

*
« Отговор #21 -: Февруари 19, 2009, 19:52:55 pm »
Парси, и аз нямам микробиология. :?
*

tancheto

• 199
  • Всичко е възможно!
« Отговор #22 -: Февруари 19, 2009, 20:03:20 pm »
Честита нова темичка!
Добре дошли на новите мами и дано има още много новобременелки :)
Моето диваче така ме рита, че като стоя на работа на стола виждам на моменти как ми мърда корема :)

На ЖК на мен ми пускат също стандартните кръв и урина, микробиология и цитонамазка май беше към 13-14 г.с., кръвно, килограми и това е то..да сме здрави и да растат бебешоците..
И момичета не забравяйте ФОЛИЕВАТА киселина, знам че знаете, но е много важна особено в началото на бременноста :)

*
« Отговор #23 -: Февруари 19, 2009, 20:05:02 pm »
Аз трябваше да си поискам да ми направят в началото,ама отде да знам защо си премълчах.Не че имам някакви оплаквания слава богу ама никой не си върши работата като хората. :xПоне накрая ако никой не се сети ще си поискам.

*
« Отговор #24 -: Февруари 19, 2009, 20:06:40 pm »
Привет и от мен! Цял ден се каня да пиша, но не ми остана време и ето, че чак сега успявам да се включа за малко. Днес бях на преглед - всичко с бебата е наред, отговаря си на 30-та г.с. гледаха я и на доплер - всичко и там ок.На всичкото отгоре за една седмица е успяла да се обърне и сега си е главично:D Д-р Димитрова каза, че трябва от другата седмица да правим запис на тонове. Доколкото разбрах това в клиниката на д-р Владимиров струва 30 лв. Накой от отбора в Тина Киркова може ли да се включи с инфо каква е цената там и дали нещо не минава по здравна каса??? Докато чаках в чакалнята се появиха някакви медии и чакаха звездата - първото бебе от Инвитро матурация да пристигне от Пазарджик, щяха да интервюират и д-р Владимиров :D
Мегчо,
Натали,
мам_ма, добре дошли при нас! Леки и спокойни 9 месеца!
*
« Отговор #25 -: Февруари 19, 2009, 20:12:48 pm »
Парси, искай си МБ миличка, наистина не се сещат нашите дофтори :x На мен за пръв път ми правиха в 10-та г.с., когато се записах и на ЖК - тогава всичко беше наред и чак сега - в 29-та г.с., по мое настояване, и ето, че вче се оказах с гъби, които кой знае още колко време щях да влача ако не си бях пуснала МБ! Думи нямам..
*
« Отговор #26 -: Февруари 19, 2009, 20:36:39 pm »
Парси, искай си МБ миличка, наистина не се сещат нашите дофтори :x На мен за пръв път ми правиха в 10-та г.с., когато се записах и на ЖК - тогава всичко беше наред и чак сега - в 29-та г.с., по мое настояване, и ето, че вче се оказах с гъби, които кой знае още колко време щях да влача ако не си бях пуснала МБ! Думи нямам..
Дам,това и ще направя.Това нали док който си ми води бременноста ще го направи.

*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #27 -: Февруари 19, 2009, 22:23:33 pm »
Накой от отбора в Тина Киркова може ли да се включи с инфо каква е цената там и дали нещо не минава по здравна каса???

В Тина Киркова беше безплатно запис на тонове, това преди година.
Предполагам и сега е така.

Да ви е на късмет новата тема, с много нови мами!
« Отговор #28 -: Февруари 20, 2009, 10:38:32 am »
Нуну, в Тината записът е безплатен. Прави се в 106 кабинет, работното време е от 8 докъм 15 часа ако не се лъжа. Запазваш си час на регистратурата предварително. Лекарката е доста серт - само крещи. На мен ми се развика, че д-р Сигридов ме праща много рано (32 седмица), можело да не хване тоновете, да не стане запис... Естествено тоновете бяха уловени от първия път и запис си стана, макар че едната госпойца не се представи много добре.

Иначе аз снощи бях при д-р Сигридов. Бебките са по 2 кг вече, но им е тесничко и скоро ще спрат да растат май. Хранят се добре, но мястото свършва. Важното е, че шийката държи и засега не съм тръгнала да раждам - 2,89 см. Започнала е прогресивно да се скъсява и затова ми препоръча да се залежавам повечко. Левкоцитите ми пак са високи, не разбирам защо и това си е. Кръвната картина говорела за бактериална инфекция - това Док ми го каза и през януари.   
На доплера всичко беше в норма, явно бебката с проблемния запис е спяла в понеделник. Ще видим на следващия запис как ще се представи. Иначе дясната буквално е седнала на главата на лявата бебочка. Пък аз се чудя, защо лявата се е навряла възможно най в края на корема.
  09.11.2007
*

ckarabei

• **
  • 73
  • "Не мразя, не прощавам, не съдя и не съжалявам."
« Отговор #29 -: Февруари 20, 2009, 11:01:38 am »
Добър ден момичета!!!
Добре дошла на mam_ma мила не възлагай големи очаквания на тези ЖК...просто се опитай да се наслаждаваш на бремеността си...определено разочарованията от отношението на док.от ЖК няма да са еднократни. Аз се записах за първи път 13сед.тогава ми пуснаха и - кръв,урина,васерман,хепатит,цитонамазка и микробиология. Миналия понеделник бях за 2-ри път и дори успя вече да ме разплаче...не е станало нещо лошо, но просто ми се развика като поисках болничен /трябвало да започна с това още при влизане в кабинета,съжалих 100 пъти защо попитах/. За бебчо нищо не ми каза..."Добре било" аз питам Какво е? Вижда ли се?...."Рано било да се каже"...навикахаме и за кръвната група защо още не се я изследвали като че ли от мен зависи...абе изобщо като си тръгнах и не си сдържах сълзите от грубото отношение едва се успокоих.....Затова ще си ходя И на часно и изобщо няма да им обръщам внимание на тия тъпанари. Трябваше да ми измери шийката, но в това нервозно състояние как да посмея да му кажа затова ще отида при часния ми док.

Живей сега, Усмихвай се сега, Радвай се на това, което имаш днес и се бори за всичко онова, което искаш да имаш утре.
*
« Отговор #30 -: Февруари 20, 2009, 11:20:54 am »
Скарабей, това за шийката изобщо недей и да го казваш, те едва ли ще знаят как аджеба се мери тва чудо :x На мен поне никога не са ми я мерили :oops: дори и в клиниката на док. Владимиров, или поне не са ми казвали какво точно мерят, но се надявам всичко да е о.к.
Жабче, ти направо ме застреля, остава да ида там и някаква простахела да почне да ми крещи! Не стига, че сме в такова деликатно състояние и се тревожим за всичко, ами и те да се държат така, как не ги е срам?! :x И на мен д-р Димитрова ми каза, че тоновете почват да се записват след 30-та седмица, а на мен ми се падаше да ходя на ЖК към 32-ра, но ще се настроя борбено, да не ми се качи на главата тая!
*
« Отговор #31 -: Февруари 20, 2009, 11:31:54 am »
Добре дошла и от мен на mam_ma! :welcome3:
Аз мога да се присъединя към момичетата относно отношението в женската консултация.
Моята акушерка даже се опитва да ми иска парите за изследванията на ръка! На практика се получава , че един път и ги давам на нея и един път на касата, където янама какда не ги платя.И аз последния път като попитах за пола, доктора ми каза, че е рано още, а след точно 8 дни бях на фетална морфология и доц. Томова изобщо не се затрудни! Т. нар. видеозон изкарва такива снимки, че честно казано не знам дали някой доктор може да ги ползва за нещо. Кръвното като ми го измери беше абсолютно същото като на жената преди мене с която бяхме незнайно защо по едно и също време в кабинета. Кантара изобщо не работи и тя записва каквото аз и кажа от домашния ми кантар(който също не е от най-точните). Аз се записах на женска консултация за да мога да ползвам болнични и заради безплатните излседвания( кръв и урина).
*
« Отговор #32 -: Февруари 20, 2009, 11:35:47 am »
Момичета понеже говорите за болнични.Имате ли идея дали после се отразяват на майчинството?

*
« Отговор #33 -: Февруари 20, 2009, 11:59:34 am »
nunu, бебчето има още да се обръща, обръща... :lol:, ние в 32г.с. какви салта правихме  :lol:. Дори да ти кажат, че отново е заело друго положение не се шашкай. Даже при нас вечерта преди секциото не можаха да укротят юнака и да го огледат.
И са мен в 31 г.с. ми правиха запис на тоновете, защото с акушерска слушалка нищо не можеха да чуят. Бебока правеше резки завъртания и риташе в слушалката. Пет дни в болницата им въртя тези номера. Един доктор ми каза, че до сега такова чудо не бил виждал  :lol:.

*
« Отговор #34 -: Февруари 20, 2009, 12:16:49 pm »
parsi, от моя приятелка, която лежа в болница около месец по време на бременността знам, че болничните намаляват размера на майчинството. Не знам обаче точно как. Аз досега не съм ползвала болничен - когато бях болна си взех отпуск.
*

Aubergine

« Отговор #35 -: Февруари 20, 2009, 12:21:28 pm »
..и заради безплатните изследвания( кръв и урина).
Ако изобщо можеш да им се довериш .

На моята втора ЖК нищо не ми мериха, само ми дадоха бележки за изследвания за следващия път. Бяха ми поискали картонче за кръвна група предния път, аз носех, но забравих да го дам, така и не го поискаха.
Ми нямат стимул да работят хората, какво искаме ние. Да не говорим, че всички , които сме след АРТ сме много по-чувствителни и разглезени - свикнали сме всичко да ни се следи обстойно и ЖК ни се струва направо подигравка.

Жабче, то му се видя края при тебе. Като родиш, може и да разберете откъде е тая бактериална инфекция :) А това, че едната мацка седи на главата на другата звучи страховито и смешно едновременно :)
*
« Отговор #36 -: Февруари 20, 2009, 12:23:45 pm »
Аблой, ама кой ще я търпи да си прави каквото си иска? :x Ми то тъкмо взех да се навивам да раждам нормално...я си представи, че в последния момент реши пак да се обърне и вече раждането започне??? Ич не ми харесва това "секцио по спешност", а аз защо си мисля, че бебето накрая става прекалено голямо за да се обръща?
Парси, болничните не се отразяват на майчинството, защото се взема, дохода от който е изчислен самия болничен, а не това, което си получила, така че важно е на каква сума те осигуряват за предшестващия 12м. период
*
« Отговор #37 -: Февруари 20, 2009, 12:25:18 pm »
parsi, от моя приятелка, която лежа в болница около месец по време на бременността знам, че болничните намаляват размера на майчинството. Не знам обаче точно как. Аз досега не съм ползвала болничен - когато бях болна си взех отпуск.

Няма такова нещо, взима се основата от кяото е из4ислен болни4ният, а не преведената сума!

Ааам да ви питам сигурно се е коментирало, ама  :oops: какви витамини вземате и кои са най-хубавите?
*
« Отговор #38 -: Февруари 20, 2009, 12:30:59 pm »
Аз цитирам случай от 2008г., но не споря как са нещата, защото не съм счетоводител по професия. :D
*
« Отговор #39 -: Февруари 20, 2009, 12:35:27 pm »
момичета имам едно въпросче,бременна съм в 16 седмица,и по някога на коремчето ми се появява една подутинка,чудя се дали това е бебето :o,и не е ли раничко да го напипвам.
Благодаря ви предварително...