0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Помощ втора лапароскопия!!!!!!!!!!!!!!
« -: Февруари 20, 2009, 21:04:03 pm »
Мили момичета помогнете ми да взема решение!Преди две години и половина ми правиха лапаро.в Шеиново работена докторите казаха СПКЯ.Шест месеца след това всичко вьрвеше добре цикала ми стана редовен учудващо за мен.Но след това проблемите започнаха.Изписаха ми Дияне пих ги 2пьти по 6месеца но след като ги спрях цикьл пак нямаше.Ходих при проф.Налбански в Маичин дом и тои ми каза че НЯМА медикаментозно лечение СПКЯ каза че пьрвата лапаро.не е била сполучлива и се налага втора 27.02 трябва да отида при него .Моля за вашето мнение!Имали някои с две лапаро .?Казаха ми че втората е рискована! :(
« Последна редакция: Февруари 21, 2009, 12:07:46 pm от Zlatulka »
Re: Ромощ втора лапароскопия!!!!!!!!!!!!!!
« Отговор #1 -: Февруари 20, 2009, 21:13:08 pm »
Тук има много жени с две лапароскопии.Не се плаши.
Нищо против професора,но съветвам те да се консултираш и с друг специалист.
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #2 -: Февруари 20, 2009, 21:26:42 pm »
Има момичета и с по 4 лапароскопии.
Рисковано за какво? В смисъл какво те притеснява?
Ако има проблем по добре е наистина да бъде отстранен.

Аз втори път не стъпих при Налбански откакто преди 10 години избягах от кабинета му преди да ми е прегледал каквото и да било.
Потърси още поне едно мнение е и моя съвет.
« Отговор #3 -: Февруари 21, 2009, 11:23:28 am »
Благодаря ви много че ме окуражихте.Относно вьпроситети Lisko.Споделих проблема с един близак хирург и тои ми каза че след като един пьт е направена финекстрация на яичниците и е доказана диягноза поликистоза  няма смисьл от втора защото всяка една вьншна намеса вьрху меките тькани води до злокачествени образования.Затова се притеснявам а проф.каза че кистичките около обвивката пак са се образували и затова не ми идва и нямам овулация.А относно Дилнето и неговото приемане проф.каза че се изписва на момичета до 22години а аз сьм на 28г.и не е било редно защото това не било моя цикьл а цикала на хапчето и много честа след приемането му се образуват два фоликула обвити с тькан.Зажо избяга Lisko от кабинета му?Извинете ме за дьлгия цитат дано не сьм ви отечила много!БЛАГОДАРЯ ВИ ОЩЕ ВЕДнЬЖ.. :book: :ask: :bori_007:
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #4 -: Февруари 21, 2009, 12:02:31 pm »
Бягай далеч от Налбански! Колкото по-далеч, толкова по-добре!

Има много добри специалисти, направи консултация в клиника по стерилитет!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Помощ втора лапароскопия!!!!!!!!!!!!!!
« Отговор #5 -: Февруари 21, 2009, 13:59:32 pm »

И дано бягаш бързо :wink:
Писах ти на лични:)
Поздрави
*
« Отговор #6 -: Февруари 21, 2009, 14:52:32 pm »
Чак до  :surfinga: още по-добре :)
« Последна редакция: Февруари 21, 2009, 14:57:06 pm от cygnus »
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #7 -: Февруари 21, 2009, 16:14:59 pm »
Чак до  :surfinga: още по-добре :)

И по точно към Варна  :)! Ето ти един сайт с много видео и инфо и за лапароскопията и за лекарите. http://www.laparoscopy-varna.com/index.php?option=com_content&view=article&id=66&Itemid=58
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #8 -: Февруари 21, 2009, 22:02:15 pm »
Хих... Каква хубава интерпретация на моят съвет.

slavka_totina, послушай какво ти пишат Лиско, Сигнус и Старлет!

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #9 -: Февруари 21, 2009, 22:24:18 pm »
Моля за вашето мнение!Имали някои с две лапаро .?Казаха ми че втората е рискована! :(

Отностно броя на лапароскоиите, това да не те притеснява.
Аз лично имам направени 4 лапароскопии и една пластика на тръби.
( пластиката  точно при небеизвестния Налбански.)
В рамките на един месец ми се наложи да направя 2 лапароскопии и оцелях. :wink: Само, че ползата се оказа никаква, ама това е друга тема на разговор.

И за да не бъда голословна ще напиша своето мнение за Налбански, защото все още заблуждава пациентите си и е твърде против АРТ в частност Ин витро процедурите.

Арогантен, надут лекар с постсоциалистически методи на лечение и отношение към пациентите си.
Все още практикува " пластика на маточни тръби " една твърде неуспешна и тромава за възстановяване процедура, която по-скоро би довела до вреди, от колкото до ползи за жената.

« Последна редакция: Февруари 21, 2009, 22:34:46 pm от deep »

*
« Отговор #10 -: Февруари 22, 2009, 11:22:36 am »
пьрвата лапаро.не е била сполучлива и се налага втора

Това не го разбрах.Би ли споделила защо е стигнал до този извод?
« Отговор #11 -: Февруари 22, 2009, 13:35:59 pm »
ОК KIWWI.Пьрвата не е била сполучлива според професора защот финекстрацията(дупките)не са били направени достатьчно дьлбоко в обвивката на яичника.Тои каза че обвивката може би е само надраскана а не добре одработена,и затова се налага втора.Мнението му за лечение на поликистозни яичници е единствено добре направена лапароскопия медикаментозно лечение нямало!Моите яичници са пак поликистозни. ::blowingdust: :blowingdust2: osi_9
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #12 -: Февруари 22, 2009, 13:44:56 pm »
Славка, опитваш ли се да забременееш?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #13 -: Февруари 22, 2009, 14:19:01 pm »
Мели благодаря че се включи.Да от 9години,се опитвам да забременея.Проведено ми беше лечение с Клостилбегит-Дофастон,Преднил и др...около 20кг.ми се покачи теглото.След това ми бе направена лапароскопия работена в Шеиново диагнозата е СПКЯ,аменорея,стерилитет.Цикала се нормолизира за 6месеца дори отслабнах но след това всичко започна отначало нямаше цикал,оволация нито бременост.Изписаха ми Диане за 6месеца след това за още 6месеца и така стигнах до тук.Необходима ли е според теб втора лапаро.?Моля пиши ми на личния,ако не те затруднява!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #14 -: Февруари 22, 2009, 14:28:57 pm »
Обърни се към специалист по стерилитет. И не позволявай да ти пипат яйчниците, да ги режат, фенестрират, конизират или каквото там ти предлагат за твое добро. Първо трябва да направиш ред изследвания. А дори и да се наложи втора лапароскопия, направи я при специалист, който си разбира от работата, знае какво е лечението при СПКЯ, занимава се с репродуктивна медицина, щади яйчниковия резерв и обича хората.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

CatWoman.

• **
  • 63
  • Защото вярвам в Чудеса!!!
« Отговор #15 -: Февруари 22, 2009, 21:11:01 pm »
Обърни се към специалист по стерилитет. И не позволявай да ти пипат яйчниците, да ги режат, фенестрират, конизират или каквото там ти предлагат за твое добро. Първо трябва да направиш ред изследвания. А дори и да се наложи втора лапароскопия, направи я при специалист, който си разбира от работата, знае какво е лечението при СПКЯ, занимава се с репродуктивна медицина, щади яйчниковия резерв и обича хората.
:good_post: Точно!