Здравейте мили момичета!
Много се радвам, че този форум го има - можеш да споделиш или да видиш, че просто не си сама. Одавна чета и препрочитам всичко написаното тук, преживявям успехите с вас, плача заедно с вас........ дори вече имам усещането, че Ви познавам.
Е, до сега не споделях с вас моите преживявания, но мисля че дойде моментът да потърся съветът Ви. Накратко за мен - на 35 г. съм и от 11 месеца със съпруга ми сме в трепетно очакване на нашето слънчице. Подадохме документите за осиновяване през януари 2008г., а разрешението за вписването ни в регистрите излезе през май 2008г. И оттогава ...... зачакахме. И точно когато си най-сигурен и спокоен, че животът върви ниакак си в правилната посока, всичко се срива и те връща в изходна позиция. Не можех да си представя, че работодателите, с които споделях всичко и които бяха абсолютно в течение с цялата ми борба за дете, ще намерят повод да се „разделим” по взаимно съгласие. През м.09.08г. напуснах работа и оттогава започна ходенето ми по мъките. Както и да е, преживях го (само аз си занам как). От тогава до ден днешен продължавам да търся работа. Дано никога не сте се сблъсквали с проблемите при търсенето на работа и с въпросите, които уж по задължение задават – На колко години сте?.... Имате ли деца? ...Ама защо нямате?..... Какво мислите в този план?.... А ако имате дете колко дълго ще сте в майчинство? и разбира се, последващото обаждане с отказ от тяхна страна и обяснението им, че вашата кандидатура е много силна, .... но в последният момент са предпочели кандидат, с по близките до тях изисквания. Преполагам сте наясно колко ми е обидно това отношение. Опитах и по другия начин – споделях моята лична история, бях напълно честна, разкривах душата си, но напразно. В очите им виждах насмешка, която за минути преминаваше в състрадание, а аз не търсех това - просто си търсех работа. Мили момичета, кажете ми как да постъпя? Как да уведомя РДСП-тата, че има промяна в данните от заявлението? По какъв начин да ги уведомя, че съм напуснала работа, как да им кажа съм се провалила? Забравих да спомена, че предишните ми работодатели междувременно си иззеха телефона, въпреки че бяха наясно, че него съм изписала в заявлението. Сега съм с нов тел. номер, за който също не съм уведомила дирекциите. Уплашена съм, незная как да постъпя. Знам само, че ще се боря до край, че по някакъв начин ще се справим, че съпругът ми изцяло ме подкрепя и ме окуражава и заедно с него ще дочакаме нашето слънчице. Дано е по скоро.
Извинявайте, че се отплеснах, но ме разбирате какво ми е в душата ....
Пожелавам успех на всички, дано скоро всеки дом се огласи от детски смях!!!
P.P. Ако модераторите преценят, 4е темата не е за тук, моля да я преместят!