0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Inseminatzia i HCG vupros
« -: Март 05, 2009, 13:05:11 pm »
Az sum nova v sita. Imam edin vupros. Na 16 fabruary napravih za purvi put inseminatzia. Triabvashe da napravia kruven test na 2 mart, no az reshih, che moje da vidia rezultata i s test v kushti. Beshe otritzatelen. Predpolojih che nay-veroiatno nishto ne e stanalo. No veche 2 den ne mi idva. Osven tova spriah i lekarstvata ot 3 dni. Dnes napravih oshte edin test v kushti pak negativen.
Molia kajete mi sled kolko dni moje da doyde perioda mi? Sushto ako triabva da napravia HCG triabva li na gladno da se vzima kruv?

Blagodaria
*
Re: Inseminatzia i HCG vupros
« Отговор #1 -: Март 05, 2009, 13:25:29 pm »
По принцип цикълът ти може да позакъснее, дано изобщо да не идва де. За кръвният тест няма изискване да се прави на гладно.
 Успех! :D
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Март 05, 2009, 13:40:24 pm »
ако си ползвала Дуфастон или друг прогестеронов препарат, менструацията може да се забави няколко дни. а може и да си бременна.
кръвен тест (HCG) не е нужно да се прави на гладно.

и пиши на кирилица, такова е правилото на този форум.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #3 -: Март 05, 2009, 15:55:10 pm »
Peta, Jam,

Mnogo vi blagodaria za informatziata i pojelanieto. Malko sum si razklatila nervite i ne e hubavo i tochno placheh, no sled prochetoh vashite mnenia se pouspokoih. Utre shte otida da napravia HCG! Da se razbere!
B chujbina sum i nimam kirilitza na laptopa, no chakam klaviatura ot BG, taka che po-natatuk da moga da pisha i na kirilitza!
Blagodaria vi oshte vednuj! I uspeh na vsichki v tozi forum! Triabva da si silen i da viarvash, a ne kato men da se trushkam.....no kato pogovorish s nikaoy e drugo neshto.
*
« Отговор #4 -: Март 05, 2009, 16:03:11 pm »
Triabva da si silen i da viarvash, a ne kato men da se trushkam.....no kato pogovorish s nikaoy e drugo neshto.
Е трябва, трябва ама не сме роботи, поплачи си да ти мине и смело напред към кръвния, а пък каквото сабя покаже!  :D
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #5 -: Март 05, 2009, 16:39:23 pm »
B chujbina sum i nimam kirilitza na laptopa, no chakam klaviatura ot BG, taka che po-natatuk da moga da pisha i na kirilitza!

Ползвай кредор щом нямаш кирилица на комп.:)Намира се над прозореца за писане, едно синьо квадратче, пише EN на него.Оттам си избери  БГ или фонетика.
Поздрави и успех.Дано резултата е положителен.
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #6 -: Март 05, 2009, 18:02:55 pm »
еСлед първата ми инсеминация имах закъснение от 10дни и от момичетата тук разбрах че се получавало от дуфастона.Но за съжеление беше верен отрицателния ми тест .Дано твоя кръвен който си решила да направиш е положителен .Успех
« Отговор #7 -: Март 06, 2009, 10:48:27 am »
момичета, оправих се с компютъра, Благодаря!

За съжаление теста си е бил точен :(. Снощи ме пресви стомаха доста и ми дойде :(.
Приключи се с този опит :(. От тук на татък започвам да се просвещавам за ИКСИ. Ще изчакам този месец и следващия започвам процедурата. Както изчислявам ще бъде малко преди Великден и дано цялата тази енергия на този голям празник да бъде с мен.
Не можете да си представите колко съм ви признателна, че ми пишете. Тук съм сама (в смисъл - роднините ми са си в България и нямам много приятелки тук, а и ми е трудно да споделям проблема ни). Първо да кажа, че аз съм на 37,а мъжа ми на 40. От изследванията, които до сега сме направили нямам някакъв сериозен проблем освен както ми обясниха тръбите ми малко странно завършвали - трябвало да са като медузи на края, а моите не били, но са си проходими. Лекарят, който ни прави инсеминацията твърдеше обаче, че просто няма смисъл да я правим, защото съпруга ми има много лоша сперматограма- 10 000 000мл ако правилно използвах нулите. Даже цялото му отношение към мен беше, че му губя времето, но си взе парите. Сега малко не знам какво да правя и дали да продължавам с него, но ми казаха, че това е най-добрата клиника за правене на бебета. Пак сме късметлиики в днешно време, защото науката е с нас, помислете само за жените преди около 30 години?!

Ще видя какво да правя. Още веднъж ви благодаря и от тук на татък ще задавам въпроси за ИКСИто. Така не се чуствам толкова сама, а и научавам много полезни неща за цялата процедура.
*
« Отговор #8 -: Март 06, 2009, 12:26:52 pm »
За съжаление теста си е бил точен :(. Снощи ме пресви стомаха доста и ми дойде :(.
Приключи се с този опит :(. От тук на татък започвам да се просвещавам за ИКСИ.
Съжалявам мила, но горе главата и напред, радвам се че и точно това смяташ да правиш. Иначе тук във форума ще намериш много полезна информация за ИКСИ в библиотеката, в полезни статии и връзки, чрез търсачката.
 Успех!  :bighug:
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #9 -: Март 06, 2009, 17:37:16 pm »
Йозана,къде се намираш :)(ако искаш да споделиш де)?Ние също сме с мн лоша спермограма първата беше 8 мил,задължително втора 3 мил,крайно зле с морфологията 1%,и така за ИНСЕ направо ни отказаха,ей така от раз!Съвета на ембриолога е ИКСИ,а фертилитейт специалиста беше категориче става и с ИВФ,всичко се решава в крайна сметка "на момента" както се вика,всичко зависи от спермата която се дава по време на пункцията...Не се предавай,с Божата помощ всичко си се нарежда когато му е времето,ще успеем всички - по-добре рано отколкото късно,де :wink:
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #10 -: Март 06, 2009, 18:12:28 pm »
Аз съм в Атина. По същият начин и на мен така ми казаха, че няма смисъл да правя инсеминацията, но ние настояхме както и лекуващата ми лекарка. Лекарят свързан с IVF дори преди да ми постави катетъра си мрънкаше - "какво правим сега - губене на време - нищо няма да стане". Много се ядосвах и разстройвах, защото в крайна сметка както казваш това е Божа работа - а ако стане? Моята лекарка е и добър човек - тя се изразява за сперматограмата ни, че е малко "куца", а този се хвана за главата и се затръшка. Тези лекари не учат ли и психология - как да общуват с хора, които не са лекари и всичко им се струва страшно!
Успех и на теб! Не се отказвай!