А бе и при мен нямаше никакви индикации за ранно раждане,ама на - случи се без никакви признаци, като гръм от ясно небе в 32 г.с. Тогава чак тръгнахме да слагаме тия инжекции, ама нямаше време да подействат, родиха се малките и имаха проблеми с дишането.
Много съжалявам, че преди 2-3 години го нямаше още този тест за фетален фибронектин...може би чрез него щях да разбера какво предстои и щяхме да вземем мерки по отрано...
Но щом пък ти е отрицателен теста,би трябвало наистина поне в следващите 2 седмици да си спокойна, че няма да стане нищо, т.е. да няма смисъл от инжекциите...
Послушай си доктора, всичко ще е наред
А това дето организма помнел - да, и аз съм го чела, но според мен "помненето" се изразява в друго - ако си родила веднъж преждевременно, организма може да запомни момента на раждането и при следваща бременност пак в същите седмици да тръгне раждане....което мен лично ме ужасява, защото при една евентуална следваща бременност ще се побъркам от страх
Но, за щастие, далеч не е сигурно, че винаги става така - просто има вероятност. А и за теб в случая това "помнене" не се отнася - така че споко, всичко ще е наред
Един съвет от мен - ако имаш възможност отивай в София. Неонатологията във Варна не искам да я коментирам просто.
Успех!