Относно леглата и кошарите - имаме и от двете. В началото купихме една кошара , но после им стана тясно в нея и взехме легла. Подариха ни и още една кошара, но не спят в тях, а ги ползваме само когато сме на гости при бабите. Моята дъщеря вече се прехвърли през решетката на леглото си и то пред очите ми, за щастие без синина дори, но оттогава в леглото без надзор не остава, а баща им се прави на майстор и вдигна решетките по-високо. А преди бяха свикнали да заспиват сами, но сега по необходимост се приспиваме. Както и да , исках да кажа, че дори и с дървени легла се случват инцидентите. А иначе кошарите са по-безопасни от тази гледна точка, че когато е на най-ниското ниво не могат да прескочат в никакъв случай, поне тези, които ние имаме, а и са достатъчно стабилни и според мен не могат да се прекатурят. За блъскането в леглото - ами зависи от самото дете. Синът ми рано започна да се изправя и много често се удряше, но сестра му е по - мързеливичка и когато започна да се изправя беше вече доста стабилна и почти не се е удряла.