0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

Предстояща инсеминация
« Отговор #20 -: Март 14, 2006, 16:46:06 pm »
Ходя при Владимиров - http://www.ivf.bg/. Стаменов също е мн. добър специалист.
*
Предстояща инсеминация
« Отговор #21 -: Март 14, 2006, 22:49:15 pm »
да кажа и аз понеже ми предстои и на мен инсе...
     та ,там където ще я правя цената е 350лв. Вкл. 5 проследявания на узи, инжекциите и естествено обработката на спермата, която струвами се че е основен фактор в ценообразуването.

Нормално е да се прит. тъй като си е доста страшничко за жената / рисковете са големи ,ако спермата е необработена както трябва /

Съвет- не рискувай , или смени мястото или си питай направо как точно ще обработят спермата.Задължително е да получиш док за което.

" ...ма тоя зъболекар ми извади мъдреца отдолу,а мен ме болеше горе...
       ... а ти каза ли му...
       ...ми не..."

Гледай да не се получи така и при теб - абе съмнявах се ,ама не ги попитах...

УСПЕХ
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Предстояща инсеминация
« Отговор #22 -: Март 15, 2006, 07:58:26 am »
Цената на инсеминация зависи предимно от разтворите, с които се обработва материала.
По-ниската цена не означава опасност за организма, а само по-малък процент успех.
Макар, че самата стимулация също е опасност за организма и затова моето лично мнение е твърдо за скъпи разтвори, повишаващи шанса за успех, особено при граничен мъжки фактор или неизяснен стерилитет.
*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
Предстояща инсеминация
« Отговор #23 -: Март 15, 2006, 09:47:23 am »
KITI,не се притеснявай да питаш лекарката за всичко което те интересува.Все пак става вьпрос за твоето здраве,за твоето бьдеще.
Аз изгубих известно време в тьрсене на подходящ лекар,но благодарение на момичетата от форума се спрях на този на когото вярвам и мога спокойно да му задавам вьпросите си.
Доколкото разбирам от казаното от теб смяташ че може би има проблем с цервикалната слуз.Правили ли сте посткоитален тест?
Ако проблема е в цервикалната ти слуз за каква друга инсеминация ще става на вьпрос :evil:

*
Предстояща инсеминация
« Отговор #24 -: Март 15, 2006, 09:50:23 am »
относно клостила последната ми информация от лекар(спец. по стерилитет) е че няма такова нещо като -6 пъти приемане в живота.Тъй като и аз отидох при него доста притеснена след като изчетох всичко по въпроса тук и вече съм го пила 6 пъти и то когато бях на 17г.(съответно без никакви планове за  скорошно забременяване),просто искаха да видят ову. 8O
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Предстояща инсеминация
« Отговор #25 -: Март 15, 2006, 10:01:17 am »
f_5pm - това сериозно ли? Аз за такова нещо не съм чувала даже. Съжалявам,че така реагирам, но направо на моменти се отчайвам от тези лекари  :(

Предстояща инсеминация
« Отговор #26 -: Март 15, 2006, 10:23:59 am »
Цитат на: f_5pm
вече съм го пила 6 пъти и то когато бях на 17г.(съответно без никакви планове за  скорошно забременяване),просто искаха да видят ову. 8O

Това ми звучи като безотговорно поведение от страна на лекар! Предлагам да му отрежем ръката, за да видим дали няма да му порасне нова след това  :twisted:

Не е казано, че само 6 пъти в живота може да се пие Клостилбегит, но всеки следващ път, над 6-тия, сериозно увеличава риска от онкологично заболяване в по-късна възраст. Въпрос на премерени рискове.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Предстояща инсеминация
« Отговор #27 -: Март 15, 2006, 10:37:41 am »
Цитат на: little_rabbit
Това ми звучи като безотговорно поведение от страна на лекар! Предлагам да му отрежем ръката, за да видим дали няма да му порасне нова след това  :twisted:

Не е казано, че само 6 пъти в живота може да се пие Клостилбегит, но всеки следващ път, над 6-тия, сериозно увеличава риска от онкологично заболяване в по-късна възраст. Въпрос на премерени рискове.

Аз съм за първия абзац на Зайко  :balk_47:
А, за втория да допълня че освен риска от онкологични заболявания ускорява изчерпването на яйчниковия резерв и може да причини ранен климактериум, това разбира се зависи и от определения организъм, но хората щом са го написали официално лекарите трябва да се съобразяват с това, а не да си измислят и експериментират.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Предстояща инсеминация
« Отговор #28 -: Март 15, 2006, 11:06:37 am »
да за съжаление това е съвсем сериозно,аз като примерен пациент си пазя всички изследвания и диагнози и тн 2 папки документи и след като четох всичко това за клостила ги разгърнах и това е спомените ми се потвърдиха при това лвкуващия лекар беше(и е) професор еднокринолог (не е кварталния гин.) е това са неща от преди 10години ,можеби тогава не са познавали медикамента така ,знам ли ?
 А върха е, че лекарят който ми каза ,че не е проблем да го пия пък ,каза още ,интерпретирам<ами изчакай още няколко месеца и ако искаш си вземи клостил ,нали си знаеш каква е схемата ...>
няма да коментирам ,нито ще отида там отново
*
Предстояща инсеминация
« Отговор #29 -: Март 15, 2006, 11:33:13 am »
Момичета, току що говорих с лекарката по телефона, от това което прочетох по-горе си правя някви изводи, ще ги споделя с вас и  ви моля да кажете каквото знаете по въпроса.
За инсеминацията - каза 150 лв. за 2 пъти, т.е. по 75лв. на път, иначе узи-тата са по 25 лв. т.е. ако ме гледа 4 пъти - си става общо 350 - колкото каза и didon, така че като суми нещата са едно към едно.
Сега за обработката - ако АКО СПЕРМОГРАМАТА Е ОТЛИЧНА  прави ли се обработка и каква?
Като попитах вътрематочна ли ще е инсеминацията тя ми отговори че ще се въвежда в шийката- какво ли значи това?
Питах дали е необходимо да се прави инсето, при положение че само 2 месеца опитваме с клостилбегита - отговора беше, че сега преглежда друга пациентка, но щом е предложила това е имала нещо в предвид
Относно цервикалния фактор - не сме правили изследване, просто и споделих,че на моменти толкова е гъста влаг. секреция че е като желирани бонбони.
Иначе си казвам все пак е специалист в тази област, би трябвало да знае какво прави, не съм по здравна каса - плащам си
*
Предстояща инсеминация
« Отговор #30 -: Март 15, 2006, 11:42:59 am »
Кити, моето лично мнение е, че щом така и така пиеш клостил, наистина е по-добре да направиш инсеминацията. Не се притеснявай от самата процедура, не е нищо страшно, нито пък болезнено и т.н. След като си стимулирана се възползвай - с инсеминацията само можеш да увеличиш шансовете си!
Относно материала - трябва си обработка, дори и спермограмата да е отлична. Тъй като материалът ще се въвежда в матката, той трябва да е почистен от бактерии, умрели сперматозоиди и т.н., за да не стане инфекция и нещата да се усложнят. Щом си започнала при тази докторка, направи си там процедурата. В Шейново може и да не са най-добрите специалисти по стерилитет, но не мисля, че ще направят вътрематочна инсеминация без никаква обработка на материала...
За следващите пъти - така и така си плащаш, по-добре иди в клиника по стерилитет.
Поздрави и успех!
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Предстояща инсеминация
« Отговор #31 -: Март 15, 2006, 11:43:45 am »
Кити, сметките не излизат :D

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Предстояща инсеминация
« Отговор #32 -: Март 15, 2006, 11:44:53 am »
Ами аз да питам другите момичета:
      1. 25лв за УЗ не са ли много? (поне в Русе вървят 10-12лв.)
      2. 2 последователни инсеминации по 75лв - ами ако се е спукал фоликулът след първата, защо ще прави втора?
      3. Вътре в шийката - означава ли че е вътрематочна?
Аман от специалисти - толкова лекари за съжаление съм срещнала, които са 'специалисти'  и не си признават, че всъщност точно по този проблем не могат да помогнат. Може да са много добри в проследяване на бременност, израждане, но да не разбират от стерилитет. Като една която ми каза - пий 3 месеца клостилбегит и дуфастон и ако не стане пак ела (без цветна снимка, без спермограма??). Добре че чета тука и не я послушах. Не може ли просто да си признаят, че не могат да помогнат и да ни препоръчат подходящия човек  :evil:  
Дано в случая не става въпрос за такава лекарка - мен ми звучи добре това, което е направила до сега. И пожелавам на Котето още от първото инсе да стане мама  :wink:

*
Предстояща инсеминация
« Отговор #33 -: Март 15, 2006, 11:46:00 am »
Не давай 350 лв. на човек,който дори не си спомня кой точно пациент си и какви са проблемите при теб.Ориентирай се към клиника по стерилитет.Аз на Шейново вяра нямам,камо ли за АРТ.
Стискам ти палци за много радост в живота

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Предстояща инсеминация
« Отговор #34 -: Март 15, 2006, 12:06:18 pm »
Цитат на: f_5pm
А върха е, че лекарят който ми каза ,че не е проблем да го пия пък ,каза още ,интерпретирам<ами изчакай още няколко месеца и ако искаш си вземи клостил ,нали си знаеш каква е схемата ...>
няма да коментирам ,нито ще отида там отново

правилно.
предполагам, си чела моята любима статия от Зачатие за стимулация на овулацията.
там пише, че ако някой ви предложи да попиете Клостил ей-така, без проследяване на цикъла с ултразвук - бегайте надалече от този.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Предстояща инсеминация
« Отговор #35 -: Март 15, 2006, 12:20:52 pm »
Да , прави сте -сметките не излизат :oops: , ама се замаях вече, и все пак тва е кабинет по-стерилитет и човек който това е специализирал, знам ли....дай боже всичко да е ок.
*
Предстояща инсеминация
« Отговор #36 -: Март 15, 2006, 17:43:51 pm »
Здравей
аз избях от въпросната "доктор" Колицова, много бързо,защото при трите ми посещения при нея не ме прегледа нито веднъж, пусна ми хормонални изследвания в неподходящите дни, с изключение на тестостерона, който бил завишен, другото било наред.Но на база на тези изследвания ми каза, че нямам овулация без да ме е прегледала нито веднъж :evil: Прибра ми изследванията при нея и не ми ги върна, включително спермограмите на мъжа ми.И когато се опитвах да питам ми отговаряше да не питам много, а да и се доверя...
Така стана с мен, затова го споделям, но ти решаваш. Успех
*
Предстояща инсеминация
« Отговор #37 -: Март 15, 2006, 18:25:58 pm »
оле, много странно, мен ме преглежда редовно на уз-то- конкртно какво е положението с яйчниците и фоликулите, бие ми инжекции преди овулацията и ми каза след 24 часа да действаме с бебеправенето, лошото е наистина че изследванията са ми при нея - в папка , т.е. не мога да се консултирам с друг и  да му покажа резултатите, утре ще се видя с една позната - акушерка в правителствена болница, която е минала по-този път, ще си поговоря с нея и ще решавам кво да правя занапред... няма да се вяствам до понеделник тук, което много ще ми липсва ...ЖЕЛАЯНА ВСИЧКИ УСПЕХ   :grouphug:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Предстояща инсеминация
« Отговор #38 -: Март 15, 2006, 19:34:31 pm »
Кити, най - лесно ще стане, ако просто попиташ каква инсеминация ще ти правят, как ще протече процедурата, с какво ще обработват еякулата, също така можеш да поискаш да разговаряш предварително с човека, който се занимава с обработката /не знам кой е в Шейново/, да поискаш след процедурата да ти дадат документ за инсеминацията, на който да пише какво са направили ... така ще си много по - спокойна. И ще си изградиш доверие към екипа. А спокойствието и доверието са две много важни неща.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Предстояща инсеминация
« Отговор #39 -: Март 20, 2006, 10:31:02 am »
ЗДРАВЕЙТЕ, да ви споделя как се развиха нещата.
Взех си изследванията, с нежелание ми ги даде, задържа ми само обясненията за цветната снимка, но аз си мисля че човек ако разбира ще види какво има, на мен ми каза че е като по учебник - всичко е ок, тръбите са чисти. Отидох на консултация при друг лекар - доверен човек, 1.30 си говорихме и разнищвахме случая, обясняваше всичко спокойно , отговори ми на всички въпроси, при това пари не ми взе, т.к. преглед е нямало ,а само консултация :) Резулта е следният - част от хормоните не са правени когато трябва да бъдат направени, стойностите на всички хормони са в границите на нормата - така че на каква база Колицова рече и отсече че нямам овулация не е ясно, спермограмата е идеална - нормогенеза 80% При това положение да ми прави инсеминация след 2 неуспешни месеци на забременяване  - МЕРСИ !
И така ,сега ще си направиме изследвания за инфекци, хлемидии и така ще потърсиме други причини за това че не забременявам, а пък ако до 1 година не се получи ще пристъпя към инсеминация , но при лекар за който съм прочела добри отзиви от вас.
БЛАГОДАРЯ ВИ ЧЕ ВИ ИМА, ЧЕ ПРЕДОСТАВЯТЕ ТОЛКОВА ВАЖНА И ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ, направо не ми се мисли какво щеше да се случи, ако сляпо се бях доверила на лекарката и не бях попрочела това-онова. :wave: