0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Предстояща инсеминация
« -: Март 14, 2006, 11:02:17 am »
Здравейте, предстои ми инсеминация след 2 седмици, доколкото разбрах вътрематочна, т.к. след много добра стимулация на яйчниците и достатъчно добра спермограма не забременявам 2ри месец, предполага се проблем от цервикалния секрет иначе нямам проблем с проходимоста на тръбите, установено след цветна снимка. Това което ме притеснява е че не спомена лекарката за обработка на спермата, каза да дойдеме и двамата, мъжа ми да отдели сперма на място( живееме далече от болниоцата ) и останах с впечатление че ще стане за не повече от час. ТА ВЪПРОСА МИ Е КАК ДА РАЗБЕРА ДАЛИ Е НАПРАВЕНА ОБРАБОТКА НА СПЕРМАТА , как и за колко време се извършва това ?
*
Предстояща инсеминация
« Отговор #1 -: Март 14, 2006, 11:05:43 am »
Ще познаеш именно по времето за което след отделянето на еякулата ще ти направят инсеминацията, т.е. за обработка на спермата са необходими мин. 2 часа.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Предстояща инсеминация
« Отговор #2 -: Март 14, 2006, 11:33:21 am »
в клиниката по стерилитет, която аз посещавах, даваха документ - резултат от обработката на еякулата, в който пишеше каква точно обработка е направена и какви са показателите след обработката.
така се работи професионално.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Предстояща инсеминация
« Отговор #3 -: Март 14, 2006, 11:51:12 am »
Направо не знам какво да правя... уж лекарката е добра, в шейново ходя, всичките ми изследвания са при нея, опасявам се като почна да я разпитвам да не стане по-лошо, нали си плащам  - защо не се правят нещата както трябва...?
*
Предстояща инсеминация
« Отговор #4 -: Март 14, 2006, 11:54:28 am »
jam, а ти къде си ходила и при кой?
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Предстояща инсеминация
« Отговор #5 -: Март 14, 2006, 12:27:59 pm »
Джам ходеше при д-р Явор Владимиров. При коя лекарка ходиш в Шейново?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Предстояща инсеминация
« Отговор #6 -: Март 14, 2006, 13:18:03 pm »
Ходя при Колицова, препоръча ми я майка на моя приятелка, която работи там като лаборантка, надявах се че ще подходи по-внимателно, но при положение,че ме вика към 8.00 и предполага да приключиме към 9.00 , не спомена нищо за лаболатория.... направо незнам
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Предстояща инсеминация
« Отговор #7 -: Март 14, 2006, 13:20:30 pm »
Цитат на: KITI
... опасявам се като почна да я разпитвам да не стане по-лошо ...

Това какво точно означава?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Предстояща инсеминация
« Отговор #8 -: Март 14, 2006, 13:20:57 pm »
Виж сега, не съм чула в Шейново да се правят инсеминации, поне не читави, затова си има специализирани клиники за асистирани методи, където тези манипулации се правят, както трябва.
Лекрката може да е добра, да е перфектна при проследяване на бременност, при израждане и т.н., но това не значи, че може да прави и инсеминации.
*

jam

• *
  • 14924
Предстояща инсеминация
« Отговор #9 -: Март 14, 2006, 13:35:06 pm »
Ходя при Колицова, препоръча ми я майка на моя приятелка, която работи там като лаборантка, надявах се че ще подходи по-внимателно, но при положение,че ме вика към 8.00 и предполага да приключиме към 9.00 , не спомена нищо за лаболатория.... направо незнам

е, да се надяваме поне, че ще я врътнат в центрофугата...
мъжки фактор имате ли? ако не - не е толкова важна обработката, само да изчистят бактериите и белтъчините...
тя Колицова като лекар може да ти е препоръчана, ама обработката на  еякулата не се прави от Колицова, а от други хора. в Шейново правят спермограми, та се едно центрофугиране ще да могат да спретнат.
ама не си е работа това...
колко й плащаш за инсето?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

jam

• *
  • 14924
Предстояща инсеминация
« Отговор #10 -: Март 14, 2006, 13:37:05 pm »
Цитат на: Meli
... опасявам се като почна да я разпитвам да не стане по-лошо ...

Това какво точно означава?

те за това не обичам да ходя в държавни болници! щото хем им плащаш на лекарите, хем се правят на много важни, като че ли си им длъжен нещо и трябва да им трепериш да не ги ядосаш нещо... момичето е право в притеснението си - точно така се държат обикновено!

същите тия, обаче, като им отидеш в частния кабинет... друга бира, съвсем друга...

а обясни ми защо така?

Предстояща инсеминация
« Отговор #11 -: Март 14, 2006, 13:38:46 pm »
Цитат на: jam

същите тия, обаче, като им отидеш в частния кабинет... друга бира, съвсем друга...

а обясни ми защо така?

Ми лесно Джами - нали навремето имаше един лаф - "Те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжа, че работя" .....

Та докторите на държавно прилагат това с пълна сила...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Предстояща инсеминация
« Отговор #12 -: Март 14, 2006, 13:45:30 pm »
Ох, отклоняваме малко темата, ама да се жална на бръжки. Аз ходя на фоликулометрия в държ.болница и кво се получава - първо узито работи от 11-13 ч, после може да съм отишла първа, но задължително минават първо лежащо болните, имало е случаи да ида първа-втора и да мина към 13-13,30 часа  :evil: а няква дошла в последния момент пак минава преди мен. Немога да им разбера политиката и т`ва е.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Предстояща инсеминация
« Отговор #13 -: Март 14, 2006, 13:48:44 pm »
момичета, плащам и на ръка по 25 лв. като ме гледа с ехографа - следиме яйчниците, защото съм с СПКЯ, нямам овулация, спермограмата на мъжа ми е екстра, мойте тръби също, за цена не спомена, така че почвам да си мисля дали не става въпрос за невътрематочна инсеминация, а ако се има предвид че са ми правени само 2 стимулации - едната не я изконсумирахме поради здравословни причини, втората я оползотворихме - но не постигнхме забременяване, този месец не съм пила нищо, и пак няма бебе, така че само 1 път сме пробвали при стимулация, не е ли рано за инсеминация, за проблем от цервикален характер подозирам , защото на моменти-след овулацията си вадя ( ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ОПРЕДЕЛЕНИЕТО  желирани топчета като бонбони ) а се опасявам за промяна в отношението и т.н. а и за човека който ме е завел , може и да не съм права
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Предстояща инсеминация
« Отговор #14 -: Март 14, 2006, 14:01:14 pm »
а се опасявам за промяна в отношението и т.н. а и за човека който ме е завел , може и да не съм права

Мисля че здравето ти е по-важно от това кой какво ще мисли за тебе. Вземай се в ръце и не си прави експерименти с организма си. Щом не си доволна и нямаш доверие или пък изпитваш съмнение, сменяй докторката със специалист. Така като чета какво си писала май таз докторка се учи и опражнява върху тебе. Извинявайте за грубия израз след като не познавам човека, ама съм си патила от такива посещения при лекари по препоръка на роднини и приятели.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Предстояща инсеминация
« Отговор #15 -: Март 14, 2006, 14:31:53 pm »
тази д-р Колицова е в кабинета по стерилитет в шейново, разбрах че е била и завеждаща отделението, за тва си мисля че знае какво прави, иначе се допитвам до вас, щото като прочетох за вредите от вътрематочна инсеминация със необработена сперма се паникьосах... иначе не мога да кажа че не съм доволна, ама като не разбирам много и питам, само че защо ме е страх да разпитвам докторката - не знам,  вероятно щото по- принцип лекарите не обичат да се правиме на знаещи. От отговорите ви разбрах, че щом като няма мъжки фактор не е необходима кой знае каква обработка - само центрофуга така ли?  А някой знае ли, коклко опита с клостилбегит може дасе правят преди да се премине към инсеминация ?
Предстояща инсеминация
« Отговор #16 -: Март 14, 2006, 14:42:42 pm »
Обработката преди инсеминация е минимум 2 часа, потвърждавам.

Не се притеснявай от инсеминацията, като се комбинира стимулация с инсеминация, шансовете се увеличават - едно че се елиминира евентуален цервикален фактор, второ че се подпомагат плувците, трето че може да се таймира овулацията да се пукнат всички зрели фоликули. Иначе общо в живота казват, че кломифен цитрат може да се приема 6 месеца, като не повече от 3 последователно. Така че не е безобидна стимулацията, по-добре да се комбинира с инсеминация за увеличаване на шансовете.

Внимавай все пак както точно ще правят в Шейново. Факт е, че в държавните болници много са изостанали от тази материя, нямат необходимата апаратура и специалисти.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*
Предстояща инсеминация
« Отговор #17 -: Март 14, 2006, 14:53:06 pm »
точно това ме притеснява, че не спомена за 2 часа обработка, но при нас липсва мъжки фактор, и все пак направо се ужасявам ако ми ги вкара необработени,  а нали е специалист в тази област все пак ...
*

Anonymous

Предстояща инсеминация
« Отговор #18 -: Март 14, 2006, 16:30:53 pm »
И аз правих инсе в държавна болница - Св София - неуспешно. Обработката /или центруфогирането/ беше около 30 мин т.е. истинска обработка на материала не е имало. Сега ходя в спец. клиника по стерилитет - разликата е огромна.
Правилно ли разбрах, че са те стимулирали с клостил без да е имало инсе? Както вече са ти писали, стимулацията с клостил е нещо сириозно и може да се прави определен брой пъти в живота на една жена. Никой сериозен специалист по стерилитет не назначава такава стимулация без инсе.
*
Предстояща инсеминация
« Отговор #19 -: Март 14, 2006, 16:36:02 pm »
да, 2 месеца пих клостил. без инсе защото няма проблеми от страна на мъжа ми, сега ми предлага инсе...ти къде ходиш сега, значи трябва да се преориентирам на друго място явно...