0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Karry

Temperatura 37
« -: Март 14, 2006, 12:34:54 pm »
Здравейте, май съм болна от някакъв грип...пия антибиотик "Curam"....oбаче имам температура 37-37.3, постоянна, която изобщо не се сваля:(
Една приятелка днес ми каза..."ти да не си бременна".... 8O
Та въпроса ми е: имам ли наистина такъв симптом, постоянна температура, която не се сваля?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Temperatura 37
« Отговор #1 -: Март 14, 2006, 15:45:32 pm »
Нали си болна, от болестта ти е температурата. Или аз нещо не съм разбрала?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Temperatura 37
« Отговор #2 -: Март 15, 2006, 09:41:39 am »
Мели и аз съм чувала за такова нещо маи едно момиче беше писала тука за такава температура дето не можли да разберат от какво е и я натъпкали с хапчета... и така н т  а инъче и аз снощи вдихнах 37 и я свалих отсамосебе си 2-ти мерех 37 беше след малко мъжо ми ме пипа по челото и вика ти ше замръзнеш бе  :wink:  беше 36 и 6 нормална не знам от какво беше може и да вътрешно възпаление по принцип тая температура показва наличие на вътрешно възпаление особенно ако е постоянна така мисля аз
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Temperatura 37
« Отговор #3 -: Март 15, 2006, 10:11:40 am »
До колкото съм чела, толкова малко покачена температура не е опасна за организма и не е преперъчително да се сваля - темп се качва за да може организмът по-лесно да се справи с бацилите (били те вируси или бактерии). Тревожно е ако тази темп около 37 градуса се задържи по-дълго време, или ако се качи към 39 градуса. Друг е въпросът, че някои доктори изписват антибиотици за щяло и нещяло  :evil: Не знам при положение, че може да се прави антибиограма (мисля че така се казваше) - да се види какви болестотворни организми има и на какъв антибоитик реагират, лекарите продължават да изписват "модерния" в момента антибиотик, който може въобще да не подходящ в случая. Това беше малко встрани от въпроса на Кари - извинявам се. Може и да не съм права и се надявам Мели или някой друг да се включи.
Освен това, Кари мила, ти не каза ли на доктора си че правите опити за бебе и може да си бременна? И аз миналата година бях с грип, но като казах на личната че може да съм бременна, жената каза - течности, витамини и най-много парацетамол. Докато не се уверим дали съм бременна.
Все пак дано да не е грип при теб  :wink:

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Temperatura 37
« Отговор #4 -: Март 15, 2006, 10:40:43 am »
Карри я пробвай с друг термометър си измери температурата. И пиши после какъв е резултата!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Temperatura 37
« Отговор #5 -: Март 15, 2006, 12:26:12 pm »
Кари и аз съм го чувала за това с темп и бременността. Кога ще ти идва М?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Temperatura 37
« Отговор #6 -: Март 15, 2006, 14:02:01 pm »
абе хора тва с тая температура трябва ли да е постоянна или може да си се вдига и да се сваля без причина
Temperatura 37
« Отговор #7 -: Март 16, 2006, 10:32:24 am »
Кари, и аз мисля, че е от болестта, но какво ти пречи да си направиш един тест за бременност.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*
Temperatura 37
« Отговор #8 -: Март 16, 2006, 19:52:32 pm »
Привет и от Мен! :lol:

По повод темперутурата: Днес е втория ден в който вече нямам температура!!! ТОВА Е ГРИП! В момента ако продължи с такава заразност ще пускат у-щата в грипна ваканция.
От съботата вдигнах температура 37.3 и така ме държа цели два дни като си седеше постоянна.После започнах да качвам през нощта и сутрин все се събуждах с 37.8 онзи ден с 39 градуса.Обаче вече я свалих и съм много хепи! Грипа е такъв.Температура,кашлица, хрема болки в тялото, но при мен беше само и единствено температура и само първия ден болки в тялото като все едно от мускулна треска, но те бяха само пъврия ден.После само температура.
Не ми се вярва да се дължи на бременност :cry:  Грип е.
Дано се оправиш,Успех! :wink:
*
Temperatura 37
« Отговор #9 -: Март 17, 2006, 19:39:43 pm »
И аз да споделя за температурата
Около месец вдигах 37,3 през ден и се чудех какво става с мен. После ми се подуха ставите на ръцете. От изследвания на изследвания (както става в повечето случаи) не стигнах до никъде, докато един ден ме тръшна 39 градусова температура и ме повали за няколко дни (като в началото започна с повръщане и болки в корема). Пишках на 2 теста за да съм по-сигурна за евентуално забременяване. После си пих хапчетата и се пооправих.
Скоро четох тук за Цитросепт като общо укрепващо и засега съм добре след приема му.
Така, че по-вероятно е да е грип.

Да уздравяваш  :lol:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.