0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Алергия към сперма
« -: Март 14, 2006, 17:40:56 pm »
От скоро със съпруга ми се опитваме да си имаме бебе. Оказа се, че аз имам алергия към неговата сперма. Посетих гинеколог, който ми изписа антихистамини. Алергията не е остра и на мен не ми пречи особено, но според доктора може да е причина за бялото течение, което имам от известно време. В смисъл, че борейки се с алергията влагалищната флора реагира, в резултат на което се появява течението. Само за информация: микробиологичното изследване е отрицателно, т.е. няма наличие на бактериална или гъбична инфекция.
Пуснах тази тема в dir.bg и оттам ме насочиха към вас.
От изложеноето до тук може ли със 100% сигурност да се твърди, че става въпрос за антиспермални антитела?
Много ще съм благодарна, ако споделите мнението и опита си по този въпрос. Благодаря предварително!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Алергия към сперма
« Отговор #1 -: Март 14, 2006, 17:47:10 pm »
Как се доказа алергията ти?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Алергия към сперма
« Отговор #2 -: Март 14, 2006, 17:51:35 pm »
redim,
извинявай, че и аз ще попитам тук, но не виждам смисъл от нова тема. Когато се чувства известен дискомфорт от спермата (нещо като щипене), но без бяло течение и при отрицателни бактериологични изследвания, трябва ли да се направи изследване за алергия или е нормално усещането?
Алергия към сперма
« Отговор #3 -: Март 14, 2006, 17:58:28 pm »
Meli,
Алергията не е доказана, чрез изследване или нещо подобно. Докторът само ми каза, че "това не е много добре" и ми изписа лекарствата. Идеята му беше, че ако течението е породено от непоносимостта е добре предварително да изключим този фактор, като приемам антихистамини.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Алергия към сперма
« Отговор #4 -: Март 14, 2006, 18:34:38 pm »
Алергията към сперма е изключително рядко, но доста неприятно нещо. Обаче лесно се преодолява чрез обработка на еякулата  за инсеминация.

Все пак аз първо бих направила малко изследвания, за да се види дали наистина има антитела и изобщо да се постави ясна диагноза.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Алергия към сперма
« Отговор #5 -: Март 14, 2006, 19:22:32 pm »
Meli,
Много ти благодаря за отговора. Сериозно ще се заема с въпроса и ще потърся мнението на специалист.
Алергия към сперма
« Отговор #6 -: Март 16, 2006, 10:57:09 am »
От това, което аз съм чела по темата:
1. Антиспермални антитела и алергия към сперма са две съвсем различни неща;
2. Алергия към сперма е едно изключително рядко срещано явление, както е написала и Мели.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Алергия към сперма
« Отговор #7 -: Март 16, 2006, 12:02:18 pm »
Редим, опиши признаците, от които съдиш за алергия. ето как беше при мен - в следовулаторния период след 20 ден на цикъла имах ужасна непоносимост към спермата, изразяваща се в щипане, подсичане :!: ... преди и по време на овулаторния период, всичко беше наред и нищо от това не се случваше. имах сериозно притеснение, още повече, че не бях чувала някой да има този проблем :cry: вариантите: лична особеност, най-вероятно от висока киселинност в следовулаторния период, получава се реакция от влаг. секрет и спермата. успокоявах се, че когато трябва, съм гостоприемна за плувците. то така и се получи :D
а, разпитвайки приятелки, се оказа, че едната има същия проблем, но и  тя има дете и доста бременности. та, не приемай непременно, че това е алергия.
Алергия към сперма
« Отговор #8 -: Март 16, 2006, 16:28:07 pm »
Както вече споменах, не съм сигурна че това наистина е алергия, защото не съм си правила допълнителни изследвания. В тази връзка се извинявам за името на темата, което в случая явно не е адекватно. Но тъй като лекарят ми изписа противоалергични медикаменти си направих изводите, че това е вид алергия.
Сега за симптомите: усещам щипене и парене на входа на влагалището, появява се веднага след половия акт и отшумява след няколко часа. Сега като се замисля наистина може би преди и по време на овулацията симптомите са по леки и дразненето не е толкова силно, но все пак ще обърна специално внимание на това.
Manhattan, благодаря за споделения опит. Думите ти изключително много ме обнадеждават.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Алергия към сперма
« Отговор #9 -: Март 16, 2006, 16:45:20 pm »
Не се притеснявай, името на темата си е точно каквото трябва да е. Просто са различни нещата и трябва да се уточняват.

Димитър Кудоглу
*
Алергия към сперма
« Отговор #10 -: Март 17, 2006, 13:23:36 pm »
И аз искам да попитам нещо, дали пък и аз нямам някакъв вид алергия не само към сперма ами по принцип: След полов акт, ако не отида да тоалетна максимум след половин час и не се измия, когато не използвам предпазни средства - като презерватив, веднага хващам цистит. В други случаи  цистит не се получава, само след полов акт, независимо от мъжа. От 5 години съм така. Някой има ли обяснение на подобна ситуация.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Алергия към сперма
« Отговор #11 -: Март 20, 2006, 13:07:44 pm »
имаш бактерии в урината, почти съм убедена. отивай да ги лекуваш, че при мен се наложи след като забременях :cry:  :oops: