0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
омега мастни киселини? ескимо?
« -: Март 11, 2009, 10:15:23 am »
:hello2:

напоследък съм задълбала в темата за омега мастните киселини. четох доста по въпроса и малко се пообърках, нормално, има толкова много инфо. но като цяло останах с впечатлението, че е добре да давам на Емо хранителни добавки с омеги. четох, че до 2 г. децата не могат да синтезират тези важни киселини и си ги набавят чрез кърмата, и тъй като не го кърмя, е необходимо да му давам омеги като добавка за правилно развитие на мозъка.
мисля да му давам Ескимо, но бих искала да чуя и вашето мнение :ask:

аз и за нас смъжа ми се чудя дали да не взема да пием някакви омеги.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: омега мастни киселини? ескимо?
« Отговор #1 -: Март 11, 2009, 10:21:38 am »
такива омега мастни киселини не се ли съдържаха в големи количества в рибата? ако се храни редовно детето с риба - няма ли да се усвоят от там?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #2 -: Март 11, 2009, 10:38:01 am »
Децата, които са вече отбити, могат да си набавят необходимите количества DHA от мазна студеноводна риба като сьомга, пъстърва и сардини. Постната риба съдържа нищожни количества DHA. Друг източник са обогатените с омега-3 яйца от кокошки хранени с ленено семе и рибни смески.

това е цитат от тази статия не знам дали замразената сьомга, която внасят, е по-полезна от хранителна добавка като Ескимо, която съдържа и незаменимата алфа-линоленова киселина, която принципно я има най-много в лененото масло (ужасно на вкус).

« Отговор #3 -: Март 11, 2009, 10:42:33 am »
 Замразената сьомга със сигурност не е по - полезна от детското Ескимо.
 Имам познати , които дават на децата си Ескимо и са доволни - по - малко се разболявали.
 Ние с мъжа ми приемаме всеки ден по 1 т. от 1000мг Омега 3. Доволни сме. :wink:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Март 11, 2009, 11:04:05 am »
признавам, че досега не се бях замисляла върху въпроса за тези мастни киселини.
аз купувам незамразена сьомга (дали обаче не я размразяват??) от Метро или Хит за детето и на практика, това е единствената риба, която той яде. или му давам готови пюрета на Семпер със сьомга. гледам поне 1-2 пъти седмично да яде сьомга, но нямам представа дали е достатъчно.

факт е, че навремето са ни давали масово рибено масло, помня ги малките червени перлички.

за лененото семе четох сега в някакъв материал, че не е изучено действието му върху деца и не се препоръчва употребата му при деца, бременни и кърмачки.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #5 -: Март 12, 2009, 17:56:46 pm »
Аз давам Ескимо кидс ,колкото и риба да я яде детето не може да се набави само от рибата(гледах специално предаване).Сьомгата я дават като най-богата на омега 3 ,скумрията съЩо и др ,само ако са  диви ,тоест рибите не произвеждат те сами омега 3 ,те  я усвояват от храната си (водораслите),които приемат с другата храна  и тн ...А на отглежданите риби не им дават такива водорасли и не живеят в такива среди .Адаптираното мляко съЩо съдържа  DHA или acide alpha-linolénique .Даже зехтина  от колза го дават много по-богато на омега 3 от колкото рибата  и др има сега не мога да се сетя .А за доброто развитие на мозъка казаха(в предаването) ,Че трябва да се упражнява  :lol: хубаво е да се приема омега 3  ,но не ми се вярва и на мен някое дете да е поумняло от нея  :)
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
« Отговор #6 -: Март 12, 2009, 18:55:12 pm »
точно сега и аз се бях замислила как да давам на бебо тези топченца рибено масло, защото той категорично отказва рибните пюрета, а педиатърката ми каза да му купя рибено масло и да му го дам, ама как ще го гълта това топче изобщо не ми е ясно...
*
« Отговор #7 -: Март 13, 2009, 09:59:59 am »
violet, ескимо кидс е сиропче с вкус на тути фрути.

*
« Отговор #8 -: Март 13, 2009, 15:10:22 pm »
Хм, това чудо дали може да предизвика алергична реакция, при условие, че имаме временна забрана да ядем риба? Гастрото отхвърли категорично, но аз все пак се замислям.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #9 -: Март 23, 2009, 11:00:12 am »
четох, че се препоръчва за алергични деца. но не знам за вашия случай. второ мнение?

*
« Отговор #10 -: Март 23, 2009, 17:27:54 pm »
Тони направи уртикария, но не е известно точно от какво. Факт е, обаче че дадох 2.5 мл. от Ескимо Кидс сутринта, а обривите се появиха вечерта. Имам и други причини за съмнения, но приключих за сега с Омега 3.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!