0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, много бих искала да знам дали някой с такъв проблем е забременял от ин-витро, на кой опит, след какво и т.н. Аз имам този проблем, на двете тръби. Кандидатствам за ин-витро и се дискутират варианти за евентуална лапароскопия за затваряне на тръбите. Разбирма, че това е един от най-сериозните проблеми за успешността на ин-витро, но от друга страна.. затваряне или махане на тръбите...
а, разбрах, че при лапароскопия се появява асептична инфекция, която също пречи на имплантирането. Значи с лапароскопия пречи, без лапароскопия хидросалпингса пречи.... ЗАбременява ли се изобщо в такова състояние?
*
Искам да ти кажа, че с хидросалпинкс процедурата ти е обречена на неуспех. Това което са ти казали пък за лапарото няма нищо общо с истината.
Моят съвет е да се подложиш първо на лапаро и едва тогава да преминеш към ин-витро инче си хвърляш парите буквално на вятъра :roll:
Моя позната имаше същият проблем като теб - махнаха увредената тръба и в момента е бременна от първият опит
Успех

Прочети тази тема за Хидросалпинкс и ин-витро
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
:)
« Отговор #2 -: Март 15, 2006, 15:56:28 pm »
Аз също съм бременна след втори опит инвитро, имам прехнати хидросалпингови тръби.Не знам кой ти каза, че лапароскопията обрича опита на неуспех, но аз определено не вярвам това да е така.

Успех и не се притеснявай, вярвай в медицината!

Поздрави и всичко най-хубаво ти желая.

Ема_
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
Ейй, че хубаво - благодаря ви, момичета! Мисси - честито, Шайгърл - мерси, че писа, успех и на теб!
И аз така разсъждавам, ама виж как различни хора различен акъл дават. Моите тръби са толкова за никъде, съвсем унищожени, издути, едната е пълна с течност, а другата при стимулация също ще се напълни, че подозирам, че наистина не би имало от тях някаква полза и ми е по-важно да имам по-голям шанс при първи инвитро опит, отколкото никакъв така и никакъв почти при първи инвитро опит... Та така. Мерси, че ми писахте. Ще си слушам и лекарите, разбира се. Обещавам!
Цитат на: coookie
а, разбрах, че при лапароскопия се появява асептична инфекция, която също пречи на имплантирането.

8O  8O  8O  8O  8O  8O

Може би са имали предвид, че има по принцип потенциален риск за инфекция? Същият риск го има и при извършване на пункцията. Това ми се струва направо смешно 8O
Благодаря ти, Бени!

*
Не се чуди изобщо.Имам Два неуспешни опита инвитро и икси.При УзД на втория опит Стаменов видя хидросалпингс на лявата ми тръба.Подробно ми обясни какъв отрицателен ефект може да има върху резултата от иксито, но при желание от моя страна да направим лапаро за да го махнем, каза че не бил голям, да видим какво ще стане и тогава.Резултата вече ти е ясен. Така че на всяка цена направи лапарото и тогава действай за инвитро.Аз също се готвя за операция при Попов в Шейново.Успех
*
Аз също имам 3 неуспешни опита инвитро при наличие на хидросалпинкс. Никой от тогава извършващите процедурата доктори, не ме уведоми, че това е проблем и трябва да се отстрани. Благодаря на ЗАЧАТИЕ и момичетата тук, от които разбрах, че това е една от основните причини за неуспех. Преди 3 месеца направих лапароскопия, след която се възстанових бързо и безпроблемно. Сега се подготвям за следващия 4 инвитро опит.
Успех.
*
Coookie, аз ти писах и в една друга тема но ще ти пиша и тук.Аз също бях с хидросалпинкс само че на едната тръба, миналата година правих лапароскопия-махнаха ми тръбата, а тази година правих ин витро(първи опит) и за сега поне съм бременна :lol: , така че не отлагай, направи лапароскопия иначе ще си хвърлиш парите и здравето на вятъра.Успех! :D
*
Ейй, че хубаво - благодаря ви, момичета! Мисси - честито

8O За какво ми честитиш миличка  :?:
При мен чак сега се изясни картинката за 4-рите неуспешни ин-витро процедури. Вчера ми откриха хидросалпинкс и на двете тръби  :cry: - решението е ясно - лапаро и премахване на тръбите. Така че хич не се чуди, а направо пристъпвай към действие.
Успех ти желая
Миси, объркала съм се - исках да поздравя Шайгърл, която ми писа и вече е бременна. Съжалявам, че така са се развили при теб нещата, но поне вече знаеш причината и имаш план за действие. Дано да е завърши с успех! ето, и аз съм на това дередже, виждаш какво ме съветват всички - да действаме с лапароскопиите и това е. Веднъж го преживях, и втория път ще го перживея, не е болка за умиране.

Аз съм в клиниката на Щерев, при др Ганева. Тя ми спомена за това, че може да се наложи да махнем тръбите или поне да ги затворим, но аз се консултирах с приятелка гинеколожка, която ми спомена за въпросното евентуално възпаление и т.н, но тя самата все пак не се занимава с тези проблеми задълбочено и може просто да се е чудела какво да ми каже, без да е искала да не се меси в лечението на свой колега.

Благодаря на всички, които ми писаха и на тези, които се готвят за бебе - да си го направят скоро и лесно!!! Успех, момичета!
колко време след лапароскопия мислите ,че може да се направи инвитрото?
*
4-6 месеца е идеално, аз така мисля и поне аз така ще го направя
Хайде действаме мила и после ще бременеем - това е положението :wink:
Куки,аз правих лапароскопия на 10.02.06 при д-р.Ганева поради същата причина.Имам един неуспешен опит ин витро и затова я направих.На мен само ми затвориха тръбите,без да ги махат.Д-р Ганева е на мнение,че ако се махнат тръбите по трудно се стимулират яйчниците.А относно времето за изчакване-аз мислех да започна веднага,още този месец,но ми се отвори работа и може да отложа за другия месец.Желая ти успех!
*
Аз имах хидросалпингс на тръбите и през юни миналата година ми правиха пластика. Сега мисля да правя ин витро. Бих искала да чуя и Вашите мнения по въпроса дали е необходимо да правя преди това лапароскопия.

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Цитат на: missy
При мен чак сега се изясни картинката за 4-рите неуспешни ин-витро процедури. Вчера ми откриха хидросалпинкс и на двете тръби  :cry: - решението е ясно - лапаро и премахване на тръбите. Така че хич не се чуди, а направо пристъпвай към действие.
Успех ти желая

Мисинка съжалявам много мила за това което ти се е случило. Чак сега прочитам мнението ти  :balk_145: Трудно ще ти е, но ако имаш нужда от помощ и приятелско рамо винаги съм насреща. Дано 5-тото ин-витро да сложи край на обикалянето и мъките ти по болниците, и да те дари с най-прекрасните дечица.  :balk_21:  :balk_21:  :balk_21:  :cuddle:  :cuddle:  :cuddle:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Миси, съжалявам, че при теб така са се развили нещата. Би ли споделила как ти откриха хидросалпингса

*
Благодаря ви момичета :bighug:

Звездичке ела моля те да сложа една сълза на рамото ти
Кофтито е, че знам какво е правилното решение и как трябва да се процедира в случая

annaaa откриха ми го на обикновен вагинален УЗИ преглед,
И да ти кажа такъв ми беше правен и  преди два месец от друг лекар в Плевен и той нищо не видя, а хидрото е голямо и то не се образува за два месеца :evil:  та така. Аз си мисля, че алоето което го слагах 4ри месеца е помогнало да се покаже, но се радвам че вече знам каква е причината за неуспеха ми :)
*
Missy, поне знаеш каква е била причината сега. Знаеш какъв е пътя към успеха, така че смело напред и ще видиш, че всичко ще е наред. :babbycarrage:
Цитат на: missy
Ейй, че хубаво - благодаря ви, момичета! Мисси - честито

Успех ти желая

Миси верно ли бе миличка? След толкова много години и опити? Е как да не ги удушиш тези лекари??? :twisted:  :evil:  А ти викаше- фимбриите, фимбриите. Ох, треперя и аз сега. как те диагностицираха???
*
Цитат на: White_Raven
Миси верно ли бе миличка? След толкова много години и опити? Е как да не ги удушиш тези лекари??? :twisted:  :evil:  А ти викаше- фимбриите, фимбриите. Ох, треперя и аз сега. как те диагностицираха???

Да беееееее, вярно. Голям шок ти казвам, но така като гледам от описанието което е направено на епикризата на лапарото - май още тогава си го е имало но хората не са го описали  8O  и от там идва цялата дефектация май. Важното е, че го открихме и сега продължавам смело напред. Ти няма какво да трепериш, преди процедура правиш цветна снимка за да се види дали има нещо.
Защо те няма на кю???