Здравейте!
Доста мислих, преди да ви пиша, защото не знам моята история добре или зле ще ви се отрази... Но все пак, ето:
Състоянието ми е такова, че не реагирам на стимулация добре и трудно правя яйца. След доста тежка стимулация (хормонална стимулация за 4000лв), направих едва 2 фоликула, а намерихме едва една яйцеклетка. Ембриона имаше фрагменти (предупредиха ме за това преди трансфера, показаха ми ембриона на монитор). Ембриолозите ми обясниха, че ембриона не е идеален, но не е и чак толкова лош. А и все пак аз нямах друг!:)
Та важното е, че въпреки това, аз забременях след този трансфер за пръв път в живота си (на 3-ти опит инвитро). Ембриона се захвана и чухме сърчицето, когато му беше време. В последствие, в 8-ма г.с. получих едно силно повръщане, обезводняване, постъпих в болница на системи и за съжаление направих спонтанен аборт.... Но защо, така и не се разбра. Дали в болницата допуснаха някаква грешка или си има разумна причина.
Та не знам дали ембриона е причината за това, не смея да кажа. Все пак, ембрионите, които са лоши, въобще не се имплантират. Така че, предполагам, че е важно да вярвате в успеха, каквото и да става! Стига да имате ембриончета, след трансфера ВЯРВАЙТЕ в успеха!!! Това само ви помага:)
И само за протокола: при следващия ми опит имах 2 ембриона, много по-добри от предишния и НЕ настъпи имплантиране (въобще не се стигна до положителен тест!).
Затова смея от горчив личен опит да кажа, че при мен е доказано, че ембрион с фрагменти се захвана, а такива без - не!
Затова, УСПЕХ и вярвайте!!!