0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
Момичета искам да ви попитам може ли нарушена морфология 9% да бъде причина да не се извърши инвитро процедура или икси процедура.Не са ли това методи които служат за преодоляване на тези проблеми.Моля който е наясно да сподели мнението си.Благодаря ви!
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
daninaa, според мен не би трябвало да е проблем особено за ИКСИ - то нали това правят избират един читав сперматозоид и го вземат с микроигла, за да го поставят директно в яйцеклетката. Мисля, че няма да е проблем, не се притеснявай. А лекаря ти какво казва по въпроса?
*
daninaa,това не е проблем.При нас също има влошена морфология,затова ние бяхме на ИКСИ.Оплодиха се 9 яйцеклетки,5 от които бяха хубави и ми върнаха 3,така че не се притеснявай.Ембриолозите си знаят работата :lol:
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Вллошената морфология не е пречка за инвитро.Именно с тези методи се цели преодоляване на проблема.
Рзбира се не е  за пренебрехване и  теста  за  ДНК фрагментация,но лекраря  ще прецени  нужно ли е .

*
При такава морфология (предполагам по Крюгер) спокойно може да се мине и на инвитро, ако има достатъчно плувци. Ако е по СЗО, сигурно ще направят ИКСИ. При всеки случай това са методите, с които се преодолява проблема.
Само за протокола - имам син от ИКСИ с морфология 2% по Крюгер при много ниска концентрация и количество. :wink:
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери