0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте всички,януари бях на преглед в "Надежда",говорих с д-р Персенска,каза ми да си пусна имунологични изследвания след неуспешния опит на естествен цикъл и да пробваме с лека стимулация.Исках да изчакам развитие на въпроса с фонда,но май нищо няма да стане скоро ,а времето си минава.Не мога да се свържа с д-р Стаменов,а доколкото разбирам там ,в клиниката, е трудно да си запишеш час за каквото и да било .Не знам какво да правя ,правил ли е някой ин витро с лека стимулация,какво значи това и колко горе-долу ще ни струва?Ин витрото на естествен цикъл беше около 1200 ,а с лека стимулация?

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Какво значи ин витро с лека стимулация?
« Отговор #1 -: Март 19, 2009, 11:36:23 am »
Моят опит беше с лека стимулация. Тук става въпрос, че все пак ще използвате някакви медикаменти за стимулацията и ще разчитате на повече от една яйцеклетка. Но каква точно ще бъде самата стимулация, как ще реагираш и колко яйцеклетки ще образуваш, а респ. и колко ще ти струва, си е вече отделен въпрос. Ще споделя как беше при нас. Ние бяхме за ИКСИ и леката стимулация се състоеше от 23 Меногона и 7 Цетротида. Така образувах 15 яйцеклетки, но при мен това беше първа стимулация и нямахме представа как ще реагирам. Та това заедно със самата процедура излиза около 3200лв. Случката е от началото на ноември, а резултатът е в подписа ми. :D

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #2 -: Март 19, 2009, 11:40:25 am »
много е индивидуално всичко. аз правих опит сега, вчера ми беше трансфера, и ни излезе около 3600 лв. всичко. макар да звучи лека стимулация, както ти е отговорила Златулка зависи как ще реагираш на медикаментите и от там вече цената варира. Ако имаш притеснения е добре да ги коментираш с докторите. Ако решите да започвате просто се подгответе финансово, а по време на стимулацията ще знаеш горе долу кокло ще ти излезе опита. На мен също ми беше притеснено от финансова гледна точка, но в името на заветната мечта бях готова на всичко. успех.
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #3 -: Март 19, 2009, 11:45:37 am »
Благодаря ви ,момичета ,че споделихте,Златунка,честито страхотна новина.Стискам палци и на теб Жоли75,знам че всичко е инивидуално,просто ориентировъчно ме интересува,за да съм подготвена горе-долу.

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
« Отговор #4 -: Март 19, 2009, 14:00:13 pm »
 Аз имам две лимитирани стимулации, при първата ми взеха 2000 лв в клиниката, и лекарства около 200 лв, а при втората 1750 в клиниката и лекарства по- малко от 150 лв. Разликата е, че при първия опит е имало ИКСИ, а при втория само инвитро.
По- малко лекарства май е по- добре.
« Отговор #5 -: Март 19, 2009, 14:20:18 pm »
Да,това е така ,колкото по-малко лекарства ,толкова по-добре.Имаш ли резултати ,Туна?

*
« Отговор #6 -: Март 19, 2009, 21:01:20 pm »
При мен 1450 процедурата, 1000 лекарствата, около 300 лева изследванията, 600 лева инмуновенин и около 200 пътни. Мисля, че с лекарствата при всеки е индивидуално, а цената на процедулата е твърда.
« Отговор #7 -: Март 19, 2009, 21:35:13 pm »
Luni4ka, първия път имаше бременност, но ембриончето спря да расте и се наложи аборт, сега за втория опит още чакам- в неделя или понеделник ще си правя тест.
*
« Отговор #8 -: Март 19, 2009, 23:36:57 pm »
Успех tuna,аз съм на тест утре.Стискаите палци и дано всички да се похвалим с положителни тестове.
« Отговор #9 -: Март 20, 2009, 01:37:12 am »
Успех и от мен ,дано да има повече добри новини!

« Отговор #10 -: Март 20, 2009, 17:29:45 pm »
хайде момичета, туна, мечката да се похвалите
« Отговор #11 -: Март 20, 2009, 17:50:22 pm »
Мечката е споделила ,че теста е отрицателен,за съжаление.

*
« Отговор #12 -: Март 20, 2009, 17:58:28 pm »
Както разбрахте мили момичета ,при мен е отрицателен.Нищо,следващият път ще стане.Дано Туна е с радостна новина!Успех на всички!
« Отговор #13 -: Март 20, 2009, 18:11:13 pm »
Повечето от нас знаят как се чувстваш.Много е трудно,но намираш сили.Късмет със сладоледчетата!Стискам палци на Туна!Дано чудото да е станало!

*
« Отговор #14 -: Март 20, 2009, 18:25:18 pm »
Луничке,много ти благодаря :bighug: :bighug:
« Отговор #15 -: Март 20, 2009, 21:09:11 pm »
 Мерси на всички за "стиснатите палци" !!! Мечи, много съжалявам :( успех следващия път!
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #16 -: Март 20, 2009, 22:11:10 pm »
Момичета, моля ви не спамете темата.

Приятна вечер.