крем-карамел в микровълнова фурнаВзимаш една големичка йенска тенджерка, ако имаш йенски купички пак става. Слагаш захар за карамела с водичка малко и карамелизираш на най-силно. Обаче гледаш, за да не стане само на карамел.
После си правиш сместа, на мен ми побира 3 яйца, половин литър мляко и 1 ч.чаша захар и ванилийка може. Изсипваш, но не пълниш догоре, защото ври. Включваш на най-слабо (не на размразяване), 300 вата примерно (Ели не градуси душицо

) и за около 20 мин. е готов, зависи от количеството. Може и първите 5 мин. да са на 600, докато заври и после на 300.
Преди да изсипеш сместа оставяш карамела да изстине, за да не се напука йената

Мише, да ти е сладко!
П.С. Елфи, защо не направиш раздел в рецептурника "Рецепти за микровълнова"?