Ще си го напиша тука,защото в момента наистина не знам с кой мога да си споделя - а ужасно, ужасно много ме боли.
Значи решихме след 5 годишни проблеми от всякакъв характер че вече няма за кога да чакаме и започнахме "уж" да работим за второ дете. Казвам "уж" защото аз впрегнах всичките си сили (знам отдавна че имам репродуктивни проблеми.) отидох на лекар започнах да правя какви ли не изследвания - цветна снимка (заради ендометриозата), свързах се със свестен ендокринолог (заради хашимотото) и т.н. и започна моята надежда. Една такава истинска и реална надежда всеки божи месец. Мъжът ми "уж" е до мен, с мен - "уж" съпричастен. Казвам "уж", защото ми коства неимоверни усилия да го убедя, че има огромно значение за зачеването общо взето 4 конкретни дни в месеца.!!! След около година за мой късмет - забременях (за малко). Загубих бебето (в 8 г.с.) светът малко или много се срина и се чувствах ужасно сама. Тогава освен болката която не ме напускаше изпитах през главата ми прелиташе мисълта, че няма да мога повече да се справя с мъжа ми... той вечно е уморен, отегчен, тежко му е или му се спи... перманентно и естествено точно в тези четири конкретни дни. Опитах всичко - първо не исках да му обяснявам подробности за дати, температури и т.н. - не е нужно и него да обременявам с толкова инфо, но се наложи. След като му разясних за какво става въпрос нещата се пооправиха, но сега отново егоизма му си казва думата. Може би той е спокоен защото имаме едно дете, може би след 15 години брак нещата вече са по-различни и това си оказва влияние, може би това или онова... но аз наистина се уморих. Не мога повече да съм артистка. да пия тоновете лекарства, да давам луди пари за лекари в името на една моя мечта и надежда за бебче, в която явно съм сама. Боли ме, наистина, защото излиза че или мъжът ми ме е подвел, или аз криво съм го разбрала...и се чувствам толкова много сама.