0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Кражба на яйцеклетки
« -: Март 21, 2009, 01:26:19 am »
Здравейте момичета.Според вас колко жени биха се съгласили да се подложат на цялата тази стимулация  при инвитро безвъзмездно?Не случайно има толкова малко донори-те или са роднини или просто Приятели.Не мислите ли че по време на изтеглянето на нашите яйцеклетки те не дават на някоя друга двойка  която има нужда от донор.За мен това не е редно.За мен това си е чиста кражба за наша сметка :(
 А просто се случва.Тази  клиника по стерилитет  се намира в  София и никога няма да отида там.Съгласна съм и ще дам яйцеклетки на 2 момичета от този форум защото искам да им помогна.Дайте да се замислим малко -подари и замълчи или замълчи и открадни.Кое ви се струва по-хуманно? Кражбата е на лице ама никой не подозира   
Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Кражба на яйцеклетки
« Отговор #1 -: Март 21, 2009, 01:35:53 am »
Не мога да разбера какво точно целиш с тази тема?
Не допускам изобщо че уважаваните клиники могат да стигнат до подобна низост, достатъчно съпричастни са с нас!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #2 -: Март 21, 2009, 01:37:24 am »
И за коя клиника става въпрос?  
« Отговор #3 -: Март 21, 2009, 09:31:46 am »
Част от НАРЕДБА № 28 ОТ 20 ЮНИ 2007 Г. ЗА ДЕЙНОСТИ ПО
АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ
Чл. 12. Донорството на яйцеклетки с цел оплождане и поставяне в друга жена в
случаите по чл. 130, ал. 4, т. 4 от Закона за здравето (ЗЗ) може да бъде от анонимни
дарители или от родствени дарители (сестра, братовчедка).
Чл. 13. (1) Вземането на яйцеклетки от донор в случаите по чл. 12 може да се
извърши, ако са изпълнени следните условия:
1. донорът е пълнолетен и не е поставен под запрещение;
2. донорът е информиран на достъпен език за рисковете, които поема;
3. получено е писмено съгласие от донора, заверено от нотариус, в чийто район
на действие се намира лечебното заведение, което ще извърши вземането;

4. физическото и психическото здраве на донора е установено с протокол,
подписан от членовете на комисия, назначена от ръководителя на лечебното заведение,
извършващо вземането, която се състои най-малко от трима лекари, които не участват в
състава на екипа по вземането;
5. донорът отговаря на критериите за подбор по реда на тази наредба.

Руру струва ми се, че се вкарваш някакви филми. Тази твоя тема не мисля че помага на някого.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #4 -: Март 21, 2009, 09:44:19 am »
Много филми гледате явно. Ако нямате доверие на лекарите си и ви се въртят такива опасения защо изобщо търсите тяхната помощ? Теоретично всеки, на каквото и лечение да се подлага може да си задава всякакви подобни въпроси и да се чуди какво точно му правят - сюжети и сценарии безброй, като курсови задачи за Холивуд :)
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #5 -: Март 21, 2009, 10:03:23 am »
Луната и Сигнус са прави, за правила и доверие става дума...
Другото е кино и подвеждане мислите на хората в не добра посока!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #6 -: Март 21, 2009, 11:59:03 am »
Добре момичета моля да изтриете лентата на филма{т .е темата ми}
Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #7 -: Март 21, 2009, 12:21:11 pm »
При първият ми опит имах много и качествени яйцеклетки.Попитаха ме дали искам да стана донор на 2 или 3.Аз се съгласих,но мъжът ми не беше много съгласен.
Отидох при нотариус и подписах нужния документ.Сефте чуваха за такова нещо и даже искаха и  съпруга да бъде там.Поспорихме ,но всичко мина ок.
Аз бях с неуспешен.Попитах за донорските и ми казаха ,че и там    е било неуспешно.Дано са ме излъгали.Ще съм щастлива ,ако са успели и някъде живее част от мен .
Мисля,че всяка клиника би  процедирала така.
Сега на този опит се представих зле,но ако има трети/не сме решили още ,първо да завършим този до край/ и съм добра носачка, отново ще даря.

Д-р Стаменов,обичаме ви!
« Отговор #8 -: Март 21, 2009, 14:24:26 pm »
Руру,защо не кажеш коя е клиниката?И аз съм си мислила,че може да правят такива неща,но много не ми се вярва все пак са лекари-хуманна професия.Аз повече си задавам въпроса за тези ембриони,които не връщат,а не стават и за замразяване/аз имах такива/.Те изхвърлят ли се?Ако е така малко е гадничко.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #9 -: Март 21, 2009, 14:37:27 pm »
Ама  аман вече от подобни щуротии. Както е писала и Сигнус, то отвсякъде може да се извади по една теория на конспирацията. Аз просто смятам, че който не вярва на докторите си е обречен на провал. Ми то ако на всяка крачка си мислиш дали ти поставят точното лекарство, пък дали е на коректна цена, пък каква упойка са ти сложили, пък дали са ти оплодили яйцеклетките с материал от твоя мъж... Виждате ли какво става? Това са безсмислени терзания. Морални въпроси винаги съществуват. При мен примерно от 15 оплодени яйцеклетки ми върнаха 4 ембриона. На следващия ден никой не ми се обади за замразяване. И какво да си мисля - че са ги продали на някой или че са ги използвали за лабораторни опити ли? Лично аз смятам, че е адски нездравословно да се мътят главите на хора като нас защото явно някои са с доста развинтено въображение.
И не виждам никакъв смисъл да се казва коя била тая клиника. Защото едва ли има каквито и да било доказателства за това. В такъв случай това си е само една гнусна клюка. Такива всяка от нас може да сътвори поне по 10-ина.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #10 -: Март 21, 2009, 14:38:44 pm »
Добре момичета моля да изтриете лентата на филма{т .е темата ми}

няма да я изтрия, а ще я заключа. а ти друг път мисли малко повече, преди да пуснеш тема, за да не се налага толкова скоро да искаш да бъде изтрита.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!