0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, вчера си получих имунологичните изследвания. Добрата новина е, че нямам антифосфолипидни антитела и имуноглобулините ми са в норма. Обаче заключението от иминофенотипизирането е:
”Общи Т-лимфоцити, субпопулациите им, В-лимфоцити и NK клетки в референтни граници. Повишени стойности на 56+16+ NK клетки и 56+ клетки еспресиращи актив. CD161 рецептори”
Обясниха ми, че тези клетки пречат на изграждането на плацентата и на имплантацията. Сега трябва да правя вливания на имуноглобулин.
Въпросът ми е има ли някой с подобен проблем и как точно протичат тези вливания? Вчера доктора доста ме притесни като ми каза, че ще трябва да стоя по 3-4 часа в реанимация, защото можело да направя алергичен шок  8O .  
Моля ви, кажете ми вие имали ли сте проблеми по време на вливанията?
Вливанията в няколко последователни дни ли се правят или наведнъж?
Моля ви, споделете как минаха при вас вливанията.
*
въпрос за вливанията на имуноглобулин
« Отговор #1 -: Март 16, 2006, 16:59:19 pm »
Пиши на albenanedelcheva. Тя прави вливания в Плевен в началото на месеца. :D
« Отговор #2 -: Март 16, 2006, 18:52:12 pm »
Никой не е застрахован от алергичен шок. На мен са ми вливали имуновенин три пъти и всичко беше нормално, но това не значи, че и при четвъртото ще е така. Най-добре е да ги правиш в Плевен ако ти е удобно - там си в безопасност. Ако не, върви при някой, който има опит с такива препарати. Аз съм от Русе и тук никой не се нае да ми ги прави...
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
« Отговор #3 -: Март 16, 2006, 23:22:46 pm »
Аз съм правила вливания в Плевен с Пентаглобин и в София с Имуновенин при Стаменов.И двата пъти се чуствах добре по време и след вливанията.Наистина процедурата е три-четири часа.Разликата между двете беше в цената.В Плевен ми взеха 3 лв. за 1 леглоден, а в София Стаменов буквално ме изнуди да плата за вливането 250 лв. в Клиника Малинов.Просто не ме информира колко ще ми струва нужната процедура, като аз си бях взела ампулите. В деня на самото вливане-10 ден от стимулацията ми обяви, че ще ми струва 250 лв.После разбрах, че за същото нещо във Втора АГ "Шейново" срещу направление от личния лекар и 3 лв. съм могла да си направя вливането.Уточнявам че там ползват същите перфузори, с които точно се дозира препарата, така че да не получиш алергичен шок. Така, че моят съвет е ако си близо до Плевен отиди там при Д-р Конова и нейният екип-страхотни са.Ако пък ти е невъзможно, както стана при мен, аз до последно не знаех на кой ден трябва да го направя,иди в Шейново и се поинтересувай.Когато аз им званях по телефона в деня на мойто вливане ми казаха, че на перфузорите са включени други момичета и могат да ме вземат на следващят ден, само че аз си мислех че ще бъде фатално късно и в името на положителния резултат прежалих 250 лв. и го направих в Малинов. Забражих да ти кажа че изследванията ги правих при Конова в Плевен и според тях се оказа че имам завишени автоантитела. Нови изследвания не съм правила, защото ми казаха, че едно вливане има действие за два цикъла.
« Отговор #4 -: Март 17, 2006, 10:37:27 am »
Благодаря ви момичета,  :)
Вече писах и на albenadencheva, но нямам отговор още.
За съжаление Плевен ми е доста далече, в София съм.  :?  Но като виждам каква е цената при Стаменов, май съм на път да се откажа  :( . Вече не издържам финансово  :( . А за Шейново не съм сигурна добри ли са в това отношение  :? .
Май накрая ще стане, както каза и мъж ми - спираме до тук, пък каквото има да става, ще стане и без лекарите  :cry:
Re: въпрос за вливанията на имуноглобулин
« Отговор #5 -: Март 17, 2006, 10:46:11 am »
Цитат на: pkoprinkova
Момичета, вчера си получих имунологичните изследвания.
”Общи Т-лимфоцити, субпопулациите им, В-лимфоцити и NK клетки в референтни граници. Повишени стойности на 56+16+ NK клетки и 56+ клетки еспресиращи актив. CD161 рецептори”
Обясниха ми, че тези клетки пречат на изграждането на плацентата и на имплантацията.

Съжалявам, че не мога да ти помогна с информация, само да ти пожелая всичко да се нареди много скоро :D
Сега сигурно ти е притеснено и не ти е до въпроси, но когато можеш би ли ми написала малко повече - къде прави изследванията и т.н. Имала ли си предишни бременности? Питам, защото при нас не се получава вече близо 3 години и нещо не можем да открием какво пречи. Никога не съм забременявала. Имунологични сме правили само антиспермални антитела - не знам кои други имат отношение точно към зачеването и имплантирането, защото повечето за които чета са от значение за износването? Тези, които си ги писала, пречат на имплантирането? Ще съм ти благодарна ако можеш да ми помогнеш с информация :D

Желая ти успех :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #6 -: Март 17, 2006, 10:51:04 am »
Цитат на: tini
...а в София Стаменов буквално ме изнуди да плата за вливането 250 лв. в Клиника Малинов.Просто не ме информира колко ще ми струва нужната процедура, като аз си бях взела ампулите. В деня на самото вливане-10 ден от стимулацията ми обяви, че ще ми струва 250 лв. ...

Такива думи точно за този лекар са недопустими. Тини, помисли и пак напиши какво ти се е случило.

Стаменов е един от малкото лекари, който се опитва всячески да спести парите (и нервите, и здравето) на пациентите. Ти не си попитала за цената - не е негова грешка. Искала си вливане точно тогава. Е, това струва пари... Виж сега, Стаменов не определя цените в "Малинов", той определя цените само в "Надежда" (можеш да ги сравниш, ако искаш). И не зависи от него. До деня на вливането си минала поне 4 пъти покрай регистратурата - защо не попита любезното момиче там? А и "Малинов" не работят с касата.
*
« Отговор #7 -: Март 17, 2006, 11:42:26 am »
Тъй като и аз вече съм пациентка на д-р Стаменов.
Да попитам. На първият ни разговор ми препоръча консултация с имунолог и аз останах с впечатление че имунолозите са важна част от екипа за самото инвитро и са в постоянна връзка със Стаменов.
Може ли сама да си избера имунолог който да речем е независим ит клиниката която съм избрала за АРТ процедурата.В смисъл да си взема изследванията и да се консултирам с друг лекар.
За парите да и на мен ми взеха доста но кво да се прави това е.А като си помисля че това е само началото и колко още пари ще се дават направо ми става зле.........И аз мисля че трябва да се пита за цените предварително поне за да свикнеш с мисълта с колко ще ти олекне джобът.
« Отговор #8 -: Март 17, 2006, 11:49:29 am »
Деси,
Аз си взех изследванията, при мен са, така че ако реша мога да направя консултация и с друг имунолог, не виждам какво пречи. А и никой не те кара да си ги правиш точно при имунолозите в тази клиника, до колкото разбирам.
Но мисля, че правилният подход преди ин-виторо е все пак да се консултираш и с имунолог, защото ако имаш такъв проблем, рискуваш да си дадеш парите напразно, а и да си подложиш организма на стимулация за нищо накрая.
*
« Отговор #9 -: Март 19, 2006, 19:08:24 pm »
Деси нищо не те задължава да правиш имунолигичните излседвания в София. Цените в София са уникално високи.Същите изследвания в Плевен струват 90 лв, ако си здравноосигурена. Свободна си да се консултираш с който ти решиш.Не вярвам Стаменов да има нещо против да се консултираш с друг специалист. В моя случй по мое настояване не правих контролни изследвания и той се съгласи с резултатите от Плевен и направихме каквото трябваше. Стара истина е че софиянци не признават други изследвания освен техните - говоря за лабораториите.Само че Доц.Конова е най-добрата в тази област и мисля, че никой не може да оспори нивото на професионализма й, та било и имунулозите от Медицинска Академия в София, с които работи Стаменов-мисля че той ще прояви разбиране и ще направи нужното.
« Отговор #10 -: Май 29, 2006, 02:26:06 am »
Aз нищо не разбрах,може ли да ми обясните?Колко струват вливанията при д-р Стаменов и колко при д-р Конова?Кога се правят,по време на бременност ли?Колко пъти?Изобщо,който е правил вливания да внесе малко яснота,защото аз нищо не разбрах,освен че Конова е най-добрата,а при д-р Стаменов е скъпо :wink: ?
*
« Отговор #11 -: Май 29, 2006, 10:34:18 am »
По последна моя информацив при д-р Стаменов вливанията струват 150.00лв.Отделно се заплащат препаратите.При д-р Конова не съм се интересувала.Тя май работи със НЗОК.
« Отговор #12 -: Май 29, 2006, 12:24:38 pm »
Така е, при Стаменов цената е 150 лева за процедурата, а една ампула при него струва 12 лева (цените на едро от склад са с около 10 стотинки по-ниски, поне аз така разбрах).
За Плевен не знам със сигурност цените, но някъде тук по темите някой беше писал, че и там се плащало за болничен престой или нещо подобно, та излизало около 100 лева за процедурата (до колкото си спомням, поправете ме ако греша  :? ). Иначе рпедполагам, че няма как да ти продадат имуновенина на много по-ниска цена където и да отидеш.
Самите вливания се правят преди и по време на бременност, зависи от конкретния случай. Това може само Конова или някой имунолог да ти го предпише. А колко пъти също е много индивидуално. Но поне един път ще се наложи  :wink:
« Отговор #13 -: Май 29, 2006, 20:07:43 pm »
Не питам за мен :wink: .1на приятелка е утре на вливания в "Малинов",искат да и вкарат 30 ампули по 12лв са,да и 100 лв за престой + 150 за процедурата,видя ми се много скъпо 8O .Ама,дано всичко е наред и да се задържи бебчето.А някоя от вас чувала ли е за NKT cells/клетки/,тя има някакви такива,дето пречат да се задържи ембриона.
*
« Отговор #14 -: Май 29, 2006, 21:10:41 pm »
Цитат на: pkoprinkova
За Плевен не знам със сигурност цените, но някъде тук по темите някой беше писал, че и там се плащало за болничен престой или нещо подобно, та излизало около 100 лева за процедурата (до колкото си спомням, поправете ме ако греша  :? ).

Аз съм правила вливане на гамаглобулин в Плевен и не са ми взели и 1ст. Единственото което носех е направление за хоспитализация от личният лекар.
Морки, нещо много скъпа ми се вижда тази цена за едно вливане - за това, че 5-6 часа ще те наглеждат и ще лежиш на леглото - абсурдно е 8O Защо не пишеш на Venus_melena, знам че тя си правеше вливанията в Шейново, но такива суми не е споменавала
Успех на приятелката
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #15 -: Май 30, 2006, 00:02:04 am »
по мой последни данни от доц. конова и при тях вече се заплаща вливането и престоя. орязали са ги в тая посока. момичетата не от плевен като прибавят и пътя се получава сума близка до тази в малинов :wink:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #16 -: Май 30, 2006, 10:12:15 am »
Цитат на: morkovche
Не питам за мен :wink: .1на приятелка е утре на вливания в "Малинов",искат да и вкарат 30 ампули по 12лв са,да и 100 лв за престой + 150 за процедурата,видя ми се много скъпо 8O .Ама,дано всичко е наред и да се задържи бебчето.А някоя от вас чувала ли е за NKT cells/клетки/,тя има някакви такива,дето пречат да се задържи ембриона.

За NK клетките виж тук: http://www.invitro-bg.com/display.php?page=m7&sub=6
На мен ми взеха всичко 150 лева за процедурата. Беше на 1-ви април. Сега и за престоя ли са поставили цена  8O  Дано да грешиш.
Иначе обикновено дозата е 30 ампули, и при мен беше толкова. Значи като сметна се получават 360+150=510 лева общо.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #17 -: Май 30, 2006, 11:28:56 am »
и според мене греши. стаменов ми обяви цена от 150 лв преди няколко дни защото и на мене ми предстои тази процедура и го попитах
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #18 -: Май 30, 2006, 15:44:12 pm »
НК клетките (клетки убийци) всъщност са полезни с това, че убиват заразени клетки, както и туморни такива. Така че част от материалите, които четох, бяха насочени към това как да си ги увеличим (например да спортуваме). Обаче, по-високата активност можела да пречи при имплантацията също - унищожавал се ембриона, затова в имунологичната репродуктивна медицина това се смята за проблем и затова се прави това вливане - да спаднат до общоприетото ниво до 12% (на някои места процентът е по-висок).

Аз за такива НК клетки се навих да правя вливане.
Благодаря ти, Бени!

*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #19 -: Май 30, 2006, 16:08:09 pm »
Фреши, а колко над границата ти бяха тези НК клетки, че се нави на вливане :?: