Пекох на средна коричка, остана почти бял отгоре, после допекох още 10 минутки на препечена коричка и стана супер, и страничните и долната кори не са твърди
Как стават тези чудеса, sunny? Моята е Мулинекс, как да допека хляба, бял си е и това е!. Освен това е сладък, а спазвам точно рецептата - при мен номер 8, експресен хляб
Здравей. И аз съм с Мулинекс (то май повечето такива ползваме)
Рецептата за бърз хляб, при мен е 5-та програма, ама все едно. За да не е сладък хлябът, замени сухото мляко с нормално, а и захарта можеш да я намалиш спокойно наполовина. Според някои - можеш изобщо да не я слагаш, но лично аз не съм пробвала това.
Относно прословутата бяла коричка отгоре, май доста хора имат такъв проблем. При мен подобен резултат се получи само когато тестото ми не беше втасало добре(имах ядове с маята). Предполагам, че понеже отгоре се запича посредством конвекцията на горещия въздух (отгоре реотан няма), ако не е втасало тестото добре и не се надуе до определена "височина", до горната част не достига достатъчно горещ въздух, за да се запече до златисто. Не съм инженер-конструктор на подобни уреди де
, но по пътя на логиката, това е възможна причина. Пробвай следващия път да печеш на 3-та степен, да видим дали няма да е по-добър резултатът. Опитай и някоя друга рецепта, да не би пък под "бърз хляб", производителите да разбират и недобре изпечен. Ако няма промяна, пробвай наистина и да допечеш малко, със съответната програма примерно 10 - 15 мин.