0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Зацапване
« -: Март 16, 2006, 20:19:28 pm »
Вече за втори път ми се случва на датата на цикъла да получавам зацапване. Като казвам за втори път имам предвид един път през първиа месец от бременността и сега във вториа месец пак. В момента съм в 6 седмица и 6 дни. И зацапването отново се появява на датата на цикъла. Много съм притеснена! Моля помогнете със съвет!
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Зацапване
« Отговор #1 -: Март 16, 2006, 21:16:55 pm »
Не мисля че трябва да се притесняваш.В книгите за бременността,които съм чела,пише че понякога се случва да се появи слабо зацапване,когато трябва да ти дойде,но това може да се случи първите 2-3 месеца.Консултирай се с гинеколог за всеки случай,но мисля че нямаш причини за безпокойство.Пожелавам ти лека бременност и сладко бебче     preggo
Зацапване
« Отговор #2 -: Март 16, 2006, 21:18:43 pm »
Аз съм чела, че в първите месеци на бременноста е възможно зацапване в дните, когато би трябвало да е месечния цикъл. Нека и други да се вкючат, ако знаят нещо по въпроса, но ако се притесняваш, посъветвай се с твоя лекар.

Зацапване
« Отговор #3 -: Март 16, 2006, 21:23:59 pm »
ААААААА, докато пиша си ме изпреварила :P Как сме се дублирали в отговорите :lol:

*

piera

• 896
  • Keen on boots
Зацапване
« Отговор #4 -: Март 16, 2006, 22:11:32 pm »
nadejdi4ka, :D     :balk_21:
Зацапване
« Отговор #5 -: Март 17, 2006, 08:47:12 am »
Тока е, може да се получи зацапване - хормонално е - представи си го като навик на матката на тази дата да се чисти и тя продължава да го прави още няколко месеца. При някои жени пък се получава на датата на евентуалната овулация. Отиди на лекар за всеки случай, но едва ли ще има проблем. И един въпрос, щом ти закъснява втори път, т.е. ти прескача цикъл за втори път, значи си 8 седмца.
Матей - 1.04.2006 г
Зацапване
« Отговор #6 -: Март 17, 2006, 17:51:11 pm »
Цитат на: venus_melena
Тока е, може да се получи зацапване - хормонално е - представи си го като навик на матката на тази дата да се чисти и тя продължава да го прави още няколко месеца. При някои жени пък се получава на датата на евентуалната овулация. Отиди на лекар за всеки случай, но едва ли ще има проблем. И един въпрос, щом ти закъснява втори път, т.е. ти прескача цикъл за втори път, значи си 8 седмца.

Ами твърде вероятно е да съм в 8 седмица. Аз така и не успях да разбера как лекарите ги смятат тези седмици. Когато бях на преглед първия път той ми каза, че съм в 4 седмица и 4 дни, аз започнах да броя от там нататък и сега излиза края на 6 и началото на 7, но ти си права, че ако сметнем, че ми прескача вече втори месец значи съм в 8. И така сама забелязваш колко объркано стана. На мен това ми е първа бременност и доста се озадачавам за някои неща и всъшност за това съм тук. Благодаря за бързите и конкретни отговори!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Зацапване
« Отговор #7 -: Март 17, 2006, 18:30:18 pm »
Цитат на: mmimoza
Аз така и не успях да разбера как лекарите ги смятат тези седмици.

Съвсем просто е. Първият ден на последната редовна менструация е първия ден от първата седмица.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Зацапване
« Отговор #8 -: Март 17, 2006, 19:28:41 pm »
Цитат на: Meli
Аз така и не успях да разбера как лекарите ги смятат тези седмици.

Съвсем просто е. Първият ден на последната редовна менструация е първия ден от първата седмица.  :)

На практика наистина изглежда простичко, но както и да ги смятам не излиза. Първият ден на последната менструация е 16.01.
На 27.02 бях на ехограф и доктора каза, а и на снимчицата пише - 4 седмица и 4 дни. И така по моите сметки две седмици някъде изчезват или се появяват. Сега вече не знам в коя седмица съм...
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Зацапване
« Отговор #9 -: Март 17, 2006, 19:32:11 pm »
не се губят 2 седмици, а доста по-малко - около 8 дни.
имай предвид, че тази оценка от снимката е направена от компютър в резултат на измерването на плодния сак. тя е приблизителна.

първо, може да си забременяла по-късно и затова да е по-малък сака
второ, може на доктора да му е трепнала леко ръката и да е измерил сакчето с отклонение от милиметър, което веднага дава отклонение.

по принцип, на измерванията от ултразвука винаги пише толкова седмици и толкова дни - плюс/минус еди колко дни.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Зацапване
« Отговор #10 -: Март 18, 2006, 10:00:21 am »
А Мели и Джем какжо мислят за зацапването, което обикновено се появява вечер и е с кафеникаво ръждив цвят?
Много ще съм благодарна и на двете, ако споделят мнение!
Зацапване
« Отговор #11 -: Март 18, 2006, 10:23:43 am »
Мели, моля, моля, не съм казала, че не разбирам как докторите смятат тези седмици! Това не е мой цитат, на момичето Мимоза! :x
Мимоза, все пак трябва да броиш седмиците от датата на последната менструация, независимо от показанията на ултразвука. Разбира се, ако си забременяла по-късно това не е без значение и при измерване ще има корекции, но ще те водят по последна менструация. Най-лесно за смятане е да преброиш колко дни са минали от тази дата и да го разделиш на 7, ето в твоя случай 16,01 до днес 18,03 има 55 дни/7= 7,86, значи седем седмици си ги изпълнила и сега преваляш осмата. Да не говорим, че 16,01 е понеделник и това улеснява нещата още повече - преброй седмиците от тогава и ще видиш, че са 7 пълни и сега свършваш 8-мата, значи като свърши тази седмица ти ще си на 8 седмици, а другата ти е 9-та и т.н.
Матей - 1.04.2006 г
Зацапване
« Отговор #12 -: Март 18, 2006, 19:03:59 pm »
Мели, моля, моля, не съм казала, че не разбирам как докторите смятат тези седмици! Това не е мой цитат, на момичето Мимоза! :x
Мимоза, все пак трябва да броиш седмиците от датата на последната менструация, независимо от показанията на ултразвука. Разбира се, ако си забременяла по-късно това не е без значение и при измерване ще има корекции, но ще те водят по последна менструация. Най-лесно за смятане е да преброиш колко дни са минали от тази дата и да го разделиш на 7, ето в твоя случай 16,01 до днес 18,03 има 55 дни/7= 7,86, значи седем седмици си ги изпълнила и сега преваляш осмата. Да не говорим, че 16,01 е понеделник и това улеснява нещата още повече - преброй седмиците от тогава и ще видиш, че са 7 пълни и сега свършваш 8-мата, значи като свърши тази седмица ти ще си на 8 седмици, а другата ти е 9-та и т.н.

Моного благодаря за точния пример. В краина сметка в понеделник ще ходя на контролен ехограф и ще видим какво ще излезе там. И без друго имам и притеснения за кухо яйце, тъй като предния път видаха само плоден сак, а аз си мислех, че вече трябва да се чува сърчицето. Така или иначе си се притеснявам за доста неща. Като за първа бременност изпадам в паника от всичко.  
Благодаря за всички отговори. Желая късмет и много усмивки!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Зацапване
« Отговор #13 -: Март 18, 2006, 19:49:26 pm »

На практика наистина изглежда простичко, но както и да ги смятам не излиза. Първият ден на последната менструация е 16.01.
На 27.02 бях на ехограф и доктора каза, а и на снимчицата пише - 4 седмица и 4 дни. И така по моите сметки две седмици някъде изчезват или се появяват. Сега вече не знам в коя седмица съм...

Според мен тия 2 седмици са първата фаза на МЦ, преди овулация.
УЗ показва големината на ембриона и на колко седмици е. От овулацията, не от менструацията.
Нали се изчислява в г.с.(гестационна седмица) Бременноста е 40 г.с.=10 л.м(лунарни месеца х 28 дни всеки)=9 календарни месеца.
Бременността продължава:
280 дни от първият ден на последната менструация
267 от деня на овулацията

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Зацапване
« Отговор #14 -: Март 18, 2006, 23:33:38 pm »

Грешка на формата, поправям се веднага.  :lol:

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Зацапване
« Отговор #15 -: Март 19, 2006, 08:47:53 am »
А Мели и Джем какжо мислят за зацапването, което обикновено се появява вечер и е с кафеникаво ръждив цвят?

мимоза, за съжаление, по тоя въпрос не съм компетентна и не съм имала личен опит.
чувала съм, че може да е свързано с недостиг на прогестерон - ти приемаш ли допълнително прогестеронови медикаменти? ако не - вероятно е добре да попиташ лекаря си относно приемането на Утрогестан вагинално.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Зацапване
« Отговор #16 -: Март 19, 2006, 13:58:12 pm »
Цитат на: jam

мимоза, за съжаление, по тоя въпрос не съм компетентна и не съм имала личен опит.
чувала съм, че може да е свързано с недостиг на прогестерон - ти приемаш ли допълнително прогестеронови медикаменти? ако не - вероятно е добре да попиташ лекаря си относно приемането на Утрогестан вагинално.

Да ще се консултирам с лекаря си още утре. А този евентуален недостиг на прогестерон може ли да навреди по някакъв начин на ембриончето?
Зацапване
« Отговор #17 -: Март 19, 2006, 18:03:08 pm »
може да падне, т.е. организма няма достатъчно ресурси, за да се прикрепи то добре. Но може и да не е от това, но утре непременно се консултирай.
Мели, приемам извинението! :lol:
Матей - 1.04.2006 г
Зацапване
« Отговор #18 -: Март 19, 2006, 21:01:15 pm »
може да падне, т.е. организма няма достатъчно ресурси, за да се прикрепи то добре. Но може и да не е от това, но утре непременно се консултирай.
Мели, приемам извинението! :lol:
8O
 8O   :cry:  :roll:
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Зацапване
« Отговор #19 -: Март 19, 2006, 21:34:38 pm »
не се притеснявай излишно,мимоза.Утре отиди на лекр.Имам 4 близки приятелки,които прокървяваха по време на бременността,и четирите родиха здрави бебчета. :balk_21:
П.П. Даже едната беше с по-силно кръвотечение,но полежа в болницата и бебето и е вече на 1год.3 мес.