0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Каква е успеваемостта при пластика на мат. тръби?
« Отговор #20 -: Април 03, 2009, 13:22:46 pm »
Лапароскопията е много щадящ метод в сравнение с пластиката на тръби посредством коремна операция.
С лапарото имаш 2-3 дупчици, а коремната операция е 10-сантиметров разрез. Възстановяването е доста по-трудно.
Пластиката ми беше преди 3 години, а миналата година правих лапаро при д-р Александров.
Той беше ужасен от това, което е видял. Каза, че не е успял да различи матка, от тръби и от яйчници - всичко е било обвито в сраствания, получили се вледствие на грубата хирургическа намеса чрез пластиката на тръби.
И каза, че в 21 век, при тази техника, която съществува, е пълна глупост да се практикува пластика посредством коремен разрез, като всичко това може да мине само с лапароскопия.

Когато лежах в болницата след пластиката ми при проф. Налбански, имаше момиче, което каза, че е прочела някаква публикация точно на Налбански, в която казва, че срастванията започват да се появяват отново 36 часа след пластика на тръбите 8O

*
« Отговор #21 -: Април 03, 2009, 13:32:48 pm »
Аз след Eли  няма какво да добавя. Имам пластика на едната тръба през 2006г. и лапаро от преди няма и месец. В следствие от коремната операция е  каша от сраствания в мен. За мен полза от коремна операция с цел пластика на тръбите -няма.
*
« Отговор #22 -: Април 03, 2009, 13:49:24 pm »
И в крайна сметка от толкова говорене и примери,стигаме до извода(или поне аз),че смисъл от пластика няма.Дали ще е лапаро или коремна операция,така или иначе след 6 месеца тръбите ще са си както преди,само където ще си си добавила още сраствания.След това недай си Боже,може да си наложи още едно лапаро преди инвитрото,защото тръбите пак може да са запушени или да се получило нещо друго.Сори за песимистичния сценарий,но преди да предприемете нещо ,момичета,трябва да премислите всичко.
                          УСПЕХ!!!!!
« Отговор #23 -: Април 03, 2009, 17:49:51 pm »
След това недай си Боже,може да си наложи още едно лапаро преди инвитрото,защото тръбите пак може да са запушени или да се получило нещо друго
Да ,ето това е ужасът -третият път ,с който вече се прекъсват тръбите,за да е успешно ин витрото.

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*
« Отговор #24 -: Април 03, 2009, 17:58:33 pm »
И в крайна сметка от толкова говорене и примери,стигаме до извода(или поне аз),че смисъл от пластика няма.Дали ще е лапаро или коремна операция,така или иначе след 6 месеца тръбите ще са си както преди,само където ще си си добавила още сраствания.След това недай си Боже,може да си наложи още едно лапаро преди инвитрото,защото тръбите пак може да са запушени или да се получило нещо друго.Сори за песимистичния сценарий,но преди да предприемете нещо ,момичета,трябва да премислите всичко.
                          УСПЕХ!!!!!
Точно така мисля и аз. Имам коремна операция, след това лапароскопия заради хидросалпингси и безкрайно смного сраствания и пластика на тръбите (следствие на коремната операция) и втора лапароскопия преди инвитро за проверка и сигурност. Първо смисълът от коремна операция заради пластика е не само нулев, а дори вреден, второ изобщо няма смисъл от пластиката.

« Отговор #25 -: Април 06, 2009, 01:11:30 am »
Благодаря ви момичета!след всичко това ми става ясно че моята надпревара с времето е започнала!но както се казва надеждата умира последна...
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #26 -: Април 06, 2009, 01:19:05 am »
Благодаря ви момичета!след всичко това ми става ясно че моята надпревара с времето е започнала!но както се казва надеждата умира последна...
Успех, мила!Вярвам, че нещата при теб ще се наредят и скоро ще се похвалиш preggo

:crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #27 -: Април 22, 2009, 19:10:59 pm »
Момичета, имам един въпрос, понеже скоро ми правиха лапароскопия и ми откриха запушени и нагънати тръби. Докторът каза, че е най-добре да се махнат и даже искаше след месец пак да ми прави операция,  но аз се отказах за сега от нея, понеже ми се струва твърде скоро да се оперирам пак. Смятам да се пробвам на инвитро може би даже без да си махам тръбите. Според вас има ли смисъл да си правя пластика на тръбите? От вас прочетох, че можело да се направи подобна процедура, а докторът нищо не ми спомена за това, а искаше направо да ги маха? Какво мислите по въпроса?
*

slantze37

• 159
  • Това ,което не ме убива ме прави по силна!
« Отговор #28 -: Април 22, 2009, 19:58:41 pm »
praktiker според мен докторите са за това за да се слушат.За мен лично такова животно като пластика на тръбите няма.След една такава пластика си направих извънматочна след инвитро-така че лапаро и махане на тези запушени и нагънати тръби-мое мнение разбира се.Успех каквото и да решиш!.
*
« Отговор #29 -: Април 22, 2009, 20:03:20 pm »
praktiker7805,моят съвет е първо да си запишеш час при специалист по стерилитет и въз основа на епикризата от лапароскопията той най-точно и правилно ще прецени какво е подходящо за теб.
Запушените и нагънати тръби може да обрекат на неуспех плануваното от теб инвитро.А относно пластиката - почти сме единодушни,че няма смисъл от нея.Има много момичета от форума,които здравата са си напатили от нея.Прочети останалите постове и теми по въпроса и ще намериш доста примери за пластиката,за съжаление все отрицателни.
Успех!
*

slantze37

• 159
  • Това ,което не ме убива ме прави по силна!
« Отговор #30 -: Април 22, 2009, 20:10:39 pm »
Да да мече и аз това викам.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #31 -: Април 22, 2009, 20:38:55 pm »
Praktiker, според мен ги махай тези тръби!Аз също отидох на второ лапаро с идеята ако може нещо да бъде спасено, да се спаси.Но дадох и съгласие по преценка на док да маха ако се наложи!Е - неспасяемо беше положението и сега съм без тръби.Но не съжалявам, защото поне няма да ми прецакат инвитрото, което ми предстои.Моите тръби бяха с хидросалпингс и двете.Според мен корекция е възможна ако са слабо засегнати тръбите, но при напълно запушени - изгубена кауза.Знам, че искаш да си ги запазиш.И аз бях така.Пластика, та пластика.Добре че лекаря ми си знае работата.Не те съветвам да правиш инвитро без да си махнала тръбите, рискуваш да хвърлиш нервите, психиката си и не на последно място парите си на вятъра.Трудно е да вземеш това решение, знам.Но да ги оставиш тръбите, колкото да кажеш, че имаш такива, а те само да пречат, няма смисъл.И както ти е казала слънце37, лекарите са за това, за да ги слушаме.Ако имаш доверие на твоя - действай!
Моите ги махнаха преди 1 седмица.Вчера ми свалиха конците.Е, поревах си малко, ама ми мина.Сега поне знам, че няма фактори, които да попречат на процедурата ми.
Каквото и да решиш, ние сме с теб!Желая ти късмет и успех!

П.П.Извинете, че толкова дълго стана :oops:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!