Здравейте момичета,
благодаря на всички, които изпратиха отговор на въпроса ми!
Относно въпроса ти за хормоните, Манхатън, досега много пъти са ми изследвани хормони, като почти винаги положението е коренно различно. Понякога всичко е ОК, друг път завишен (леко) тестостерон или лошо съотношение на ЛХ и ФСХ, висок пролактин... Тъй като без лекарства цикълът ми е абсолютно хаотичен (обратно на повечето случаи - при мен е често и продължително). Отдавам колебанието на хормоните на влиянието на различните лекарства, които съм вземала. От лапароскопията се оказа, че тръбите са проходими, правиха ми изследване с някакъв газ, за да се провери мускулатурата на тръбите - и там ОК. Много добри резултати от спермограмата, посткоитален тест за съвместимост - без проблем. Да, проблемът е в хормоните, но за съжаление до сега така и не можах да попадна на на лекар, който да се задълбочи да търси причината - лекарства, хормони, стимулация и като няма разултат, хайде пак отново - не ми бил кой знае какъв проблема, трябвало да стане. Дори и от някои някои прехвалени лекари, занимаващи се със стерилитет, бях разочароване по обективни причини. След всички изследвания и стимулации, да сме пробвали пак. Сега ми предписаха Диане за 3 месеца, после евентуално пак стимулация. Реших, обаче, междувременно сама да си назнача някои изследвания, защото вече не ми се пробва на сляпо. Та така и с инсулина. Проблемът ми, обаче, е че не съм от София, а от В. Търново, и ми е трудно пътуването през работните дни. Така че моля, ако някой знае къде във В.Търново правят изследване на инсулин с обременяване с глюкоза, да ми пише.
Надявам се да не съм ви отегчила много и благодаря предварително!