Доста клиники по стерилитет съм обиколила (5 броя) и мога да кажа, че Олимед, по-специално д-р Симеонова за мен не е добър специалист. Препоръчаха ми я като добър специалист с хормоните, но за мен тя не е такъв. За съжаление аз като пациент знаех много повече за половите хормони от нея (нали ползвам едни подробни наръчници на американската асоциация на клиничните ендокринолози + съм си пуснала няколко пъти всички възможни изследвания за тези хормони). Тя щеше да ме тъпче с Диане (при положение, че имам повишени стойности на 17-хидрокси прогестерона, т.е. леко изразен дефицит на 21-хидроскилазата, т.е. ако изобщо имам нужда от медикаментозно лечение, то ще е за надбъбречните жлези), не ми каза за нагънатата дясна тръба, а ми препоръча инсеминации (подлага ме на риск от извънматочна) и трето, след като видя повишени стойности на НК клетките реши, че трябва да правя вливания. В крайна сметка, тези НК клетки са в следствние на възпаление и Авелокса (антибиотик) ми спаси положението.
Верно е, че моя случай е по-заплетен, но аз мога да кажа, че тя има още какво да чете за хормоните. Така че д-р Симеонова да сяда и да чете и да не предписва диането на ляво и на дясно.
А и друго, което каза: Тестостеронът пречел на имплантацията. Всъщност андростендиона (прекурсор на тестостерона) реално пречи, защото влияе на пролиферацията на ендометриалните клетки (това е от специализирани издания). С една дума да сядат и да четат тези доктори, за да не ни се налага на нас да сядаме и да четем.