О Денис ,това което си написала е смехотворно и много страшно.
Смешно,глупаво...но така казаха лекарите.
Аз също съм била пушачка и в последствие отказах цигарите.За мен не беше голям проблем.
Вера (приятелката ми ),след като спря да пуши) а пушеше страшно много),започна да вдига много вис.кръвно,постоянно беше с адско главоболие и все и беше зле.Получаваше сърцебиене -тогава казаха че има аритмия.
Може причината да е в някакво друго заболяване,което се е разгърнало тогава,нямам си на представа.Зная само,че като отиде на лекар и като кажеше че е спряла цигарите,казваха, че е от това.
Имаше и някакъв проблем с лекарствата за кръвно-много доближаваше двете стойности,нещо такова.А като пиеше пък лекарства за това ставаше нещо друго. Получаваше някакви кризи и все викаха бърза помощ.
Аз и тогава разбрах,че има най-различни лекарства за вис.кръвно( ако са високи и двете стойности-едни,ако е висока долната граница -друго,ако е малка разликата между двете-трети и т.н)
Изследваха я ,опитваха с различни лекарства и накрая и казаха пуши да не стане нещо по-лошо.
Ако искате вярвайте,но сега тя пуши и е с нормално кръвно.
Може и на психична основа да е ?Нямам и най-малка представа.
Може и да си има причина за всичко това,но лекарите неможаха да я открият и се отказаха.
Май трябваше да спомена, че Вера е на около 47 год.