0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Високо кръвно?
« -: Март 19, 2006, 15:24:54 pm »
Момичета,знаете ли да ли влиае високото кръвно на бебе правенето?
Защото започнах да го вдигам доста и смятам да ходяна лекар но първо да питам вас .

*
Високо кръвно?
« Отговор #1 -: Март 19, 2006, 16:28:58 pm »
Не знам мила, аз пък съм с ниско кръвно. Знам, че високото кръвно е опасно по време на бременност, но при опитите за забременяване....незнам.
Високо кръвно?
« Отговор #2 -: Март 19, 2006, 17:07:32 pm »
Ох, незнам но ти благодаря за отговора :)

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Високо кръвно?
« Отговор #3 -: Март 19, 2006, 17:35:46 pm »
Цитат на: nikolinka
Момичета,знаете ли да ли влиае високото кръвно на бебе правенето?
Защото започнах да го вдигам доста и смятам да ходяна лекар но първо да питам вас .

Ако сега вдигаш високо кръвно,то по време на бременността може да го вдигаш още по-високо,а това е опасно и за теб и за бебето.
По-добре отиди на лекар и потърсете причината за високото кръвно.
Има доста заболявания при които се вдига кръвно.
Моя приятелка отказа цигарите и започна да вдида толкова високо кръвно ,че лекарите я посъветваха да продължи да пуши.(можеше иначе да получи инфаркт или инсулт).Това го давам просто за пример,защото ми е интересно като факт.
Дано да е нещо елементарно при теб.
А колко високо кръвно вдигаш? С наднормено тегло ли си?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Високо кръвно?
« Отговор #4 -: Март 19, 2006, 18:26:46 pm »
denis,кръвното ми от няколко дни варира от 160-110 и 140-100, наднормено тегло имам но и свалих близо 18кг   :twisted:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Високо кръвно?
« Отговор #5 -: Март 19, 2006, 18:47:51 pm »
denis,кръвното ми от няколко дни варира от 160-110 и 140-100, наднормено тегло имам но и свалих близо 18кг   :twisted:

При всички случаи, трябва да отидеш на лекар.
18 кг- браво бе човек , това си е за завиждане. :balk_600:
За това постижение се иска  голяма воля. Браво!
Разкажи после, какво ти е казал лекарят,от какво е това високо кръвно.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Високо кръвно?
« Отговор #6 -: Март 19, 2006, 21:55:43 pm »
Цитат
Моя приятелка отказа цигарите и започна да вдида толкова високо кръвно ,че лекарите я посъветваха да продължи да пуши.(можеше иначе да получи инфаркт или инсулт)

Доста странна работа, обикновено цигарите вдигат кръвно и лекарите съветват хипертоницитте точно обратното 8)
*
Високо кръвно?
« Отговор #7 -: Март 19, 2006, 22:04:58 pm »
:!:  :!:  :!: Тези стоиности на кръвното ти налягане са тревожни.Няма значение дали бебеправиш или не,трябва да отидеш на лекар.Това,че си отслабнала е хубаво.За хипертония се говори когато има траино покачване на кр.налягане,а не инцидентно.Съветвам те да си мериш кръвното по 3-4 пъти на ден по едно и също време за да се проследят стоиностите му.Знай,че нелекуваната хипертония носи куп неприятности след себе си.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Високо кръвно?
« Отговор #8 -: Март 19, 2006, 22:12:21 pm »
Цитат на: denis
Моя приятелка отказа цигарите и започна да вдида толкова високо кръвно ,че лекарите я посъветваха да продължи да пуши.(можеше иначе да получи инфаркт или инсулт).

Това е такава височайша глупост, че просто не вярвам да е истина.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Високо кръвно?
« Отговор #9 -: Март 19, 2006, 22:13:51 pm »
В понеделник съм на лекар и ще изкам и кардиограма да ми направи :(
Благодаря Ви за вниманието

*
Високо кръвно?
« Отговор #10 -: Март 19, 2006, 22:17:58 pm »
О Денис ,това което си написала е смехотворно и  много страшно.
Ако наистина има лекар който да посъветва пациентката си да продължава да пуши за да си свали кръвното и да не направи инфаркт,то той е за затвора.Никотина в цигарите свива кръвоносните съдове и по този начин кр.налягане се вдига.Освен това при пушене се покачва и холестерола,което също е причина кръвното да върви нагоре.Така,че този чичко доктор да си завие една цигарка с дипломата си и да си я изпуши белким неговото кръвно падне. :evil:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Високо кръвно?
« Отговор #11 -: Март 20, 2006, 07:40:29 am »
Цитат на: Maus
О Денис ,това което си написала е смехотворно и  много страшно.
 :evil:

Смешно,глупаво...но така казаха лекарите.
Аз също съм била пушачка и в последствие отказах цигарите.За мен не беше голям проблем.
Вера (приятелката ми ),след като спря да пуши) а пушеше страшно много),започна да вдига много вис.кръвно,постоянно беше с адско главоболие и все и беше зле.Получаваше сърцебиене -тогава казаха че има аритмия.
Може причината да е в някакво друго заболяване,което се е разгърнало тогава,нямам си на представа.Зная само,че като отиде на лекар и като кажеше че е спряла цигарите,казваха, че е от това.
Имаше и някакъв проблем с лекарствата за кръвно-много доближаваше двете стойности,нещо такова.А като пиеше пък лекарства за това ставаше нещо друго. Получаваше някакви кризи и все викаха бърза помощ.
Аз и тогава разбрах,че има най-различни лекарства за вис.кръвно( ако са високи  и двете стойности-едни,ако е висока долната граница -друго,ако е малка разликата между двете-трети и т.н)
Изследваха я ,опитваха с различни лекарства и накрая и казаха пуши да не стане нещо по-лошо.
Ако искате вярвайте,но сега тя пуши и е с нормално кръвно.
Може и на психична основа да е ?Нямам и най-малка представа.

Може и да си има причина за всичко това,но лекарите  неможаха да я открият и се отказаха.
Май трябваше  да спомена, че Вера е на около 47 год.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Високо кръвно?
« Отговор #12 -: Март 20, 2006, 07:54:15 am »

А с какъв апарат мериш кръвното си?
Има едни дигитални ,които се слагат на ръката ,там където се мери пулса.(като гривна)
За тях зная,че не отчитат вярно.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Високо кръвно?
« Отговор #13 -: Март 20, 2006, 11:57:05 am »
Цитат
Май трябваше да спомена, че Вера е на около 47 год.

май с това трябваше да започнеш, тази възраст сама по себе си обяснява сърцебиенето...........
Високо кръвно?
« Отговор #14 -: Март 20, 2006, 17:53:21 pm »
Меря го с обикновен той е най-точен, поне така мисля .А с лекаря се разминах днес и чак в сряда :evil: