0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
прилошаване от Серпафар/клостил?
« -: Март 20, 2006, 09:43:17 am »
Някой да се оплаква от прилошаване след пиене на Серпафар или Клостилбегит? Пия само по половинка хапче, но сутрин ми е гадно и нямам апетит за разлика от друг път. Трябва да е или от хапчетата или остатъчен ефект след натинката, която прекарах, но не мога да разбера кое от двете  :?:

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #1 -: Март 20, 2006, 10:17:37 am »
Аз също пиех клостил по половин таблетка сутрин и вечер от 3 до 7 ден, но нямах никакви гадни реакции. Аз очаквах да имам такива, но за радост нищо. Вследствие на клостила, си имах 23мм. фоликулче, та сега ще чакаме, дали ще се превърне в туптящо сърчице. Желая ти успех и на теб от сърце.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Март 20, 2006, 10:33:59 am »
не съм чула някой да се оплаква от такова нещо.
какво пише на листовката - на гладно ли се приема или след хранене?
на човек може да му прилошее сутрин и да няма апетит и без да е пил медикаменти...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: прилошаване от Серпафар/клостил?
« Отговор #3 -: Март 20, 2006, 10:58:46 am »
Аз се чувствах зле като пиех Клостилбегит, имах проблеми със зрението, главоболие, но дозата ми беше по-голяма.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #4 -: Март 20, 2006, 11:01:56 am »
Пия го вечер след хранене по половинка, а ми е лошо сутрин :(

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #5 -: Март 20, 2006, 11:05:10 am »
В листовката на Клостила пише следното:

Възможно е да изпитате нежелани ефекти
   Обикновено се появяват само при прилагане на високи дози: замаяност, главоболия, гадене, понякога повръщане, депресия, умора, безпокойство, безсъние, увеличаване на теглото, хипогастрална болка, вазомоторни признаци. Симптоми като усещане за топлина и зрителни смущения изчезват след прекратяване на лечението. Специално при синдрома на Stein-Leventhal може да настъпи кистозно уголемяване на яйчниците. При такива сучаи яйчниците могат да нарастнат дори 4-8 с., поради което трябва да се следи базалната температура и при поява на двуфазна температура лечението трябва да се преустанови. При продължително приложение временно може да настъпи косопад. Рядко се наблюдават уртикария, алергичен дерматит, болка в гърдите, менструални оплаквания, уринарни смущения. По време на лечението може да настъпи и бременност с близнаци.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #6 -: Март 20, 2006, 11:11:10 am »
Дано последният страничен ефект да се прояви при нас - бременност с близнаци  :P

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #7 -: Март 20, 2006, 11:12:48 am »
ДАНО  :D  :crossfingers:  :grouphug2:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #8 -: Март 20, 2006, 14:56:07 pm »
Аз съм пила 3 месеца 5-9 ден по 1 на ден. Първия месец се чувствах много зле - повръщане, главоболие. Три дни не можех да хапна нищо. Освен това при мен от Клостила лигавицата много изтънява и почти ми изчезва цервикалната слуз. Но втория и третия месец не ми ставаше лошо, но проблема с лигавицата и ЦС си остана.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #9 -: Март 21, 2006, 08:08:13 am »
Аз съм пила два цикъла 2х1 клостилбегит. Никакви странични действия нямах.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #10 -: Март 21, 2006, 09:31:54 am »
И аз бях пила Клостилбегит и не си спомням да съм имала оплаквания. Ама този серпафар - нали уж е същото? Върви че разбери :) Май по-добре да не се вглеждаме чак толкова в разните там симптоми и болежки  :P

*
« Отговор #11 -: Март 22, 2006, 20:35:36 pm »
аз нямах такива оплаквания, обаче ми беше толкова нервно, че ми идеше да убия човек  :wink: особено преди да ми дойде леле-е-е-е...
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #12 -: Март 22, 2006, 21:20:47 pm »
Здравейте момичета.Ас също ги пих ,и ми бесе много зле.Но най лошото е много малка лигавица,поради която инсето е неуспешно!
 :!:  :!:  :!: Adi