0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Антибиотик и БТ?
« -: Март 20, 2006, 10:22:22 am »
Здравейте, имам няколко въпроса ,ако някой може да ми отговори или да ме насочи към материали по въпроса.
Пия антибиотик от няколко дена +няколко билкови медикаменти ,та въпроса ми е ,как това влияе на БТ и има ли смисал да се мери  докато се приемат такива лекарства още повече ,че в случея става вапрос за инфекция на пикочния мехур(цистит) ,което предполагам само по себеси е предпоставка телесната Т да се повиши малко или много.
 Ако приключа с лечението преди ову да е настъпила,трябва ли да преустановим опитите този месец и въобще как влияат лекарствата приемани в първата фаза на цикъла.(за втората е ясно) :)
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Антибиотик и БТ?
« Отговор #1 -: Март 20, 2006, 10:29:08 am »
както разбирам, ти си в първа фаза на цикъла.
антибиотикът няма да повлияе на базалната ти температура, но тя и без това не е особено интересна в началото на цикъла. аз даже не си я мерех първите 7-8 дни.
антибиотик, приеман през първата половина на цикъла, няма отражение върху евентуалното зачеване и имплантиране през втората половина.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Антибиотик и БТ?
« Отговор #2 -: Март 20, 2006, 11:43:20 am »
jam благодаря ти за бързия отговор,само пропуснах да кажа,че поставям и ваг. глобули ,е и с тях би трябвало да приключа до евентоалната овулация(надявам се)
 :)
важното е че опитите продължават :)
Антибиотик и БТ?
« Отговор #3 -: Март 20, 2006, 20:18:01 pm »
Прим мен антибиотиците в първата фаза на цикъла доведоха до покачване на температурата ми за няколко дена. След това температурата падна до нормалното за мен и след овулацията ми се покачи отново.  Друг път не ми се беше случвало и затова го отдадох на антибиотиците.
Антибиотик и БТ?
« Отговор #4 -: Март 20, 2006, 21:54:48 pm »
По-скоро инфекцията ще повиши температурата, а не антибиотика.
Антибиотик и БТ?
« Отговор #5 -: Март 21, 2006, 00:00:32 am »
Нямах инфекция, а бактерия в стомаха, която кой знае откога си е стояла там и причинява гастрит. Не мога да съм сигурна, че БТ ми беше повишена от антибиотиците /2 на брой и още 2 медикамента, т.е. 4 медикамента наведнъж/, но го отдадох на това.
Антибиотик и БТ?
« Отговор #6 -: Март 21, 2006, 06:15:13 am »
Арника, да не би да си имала хеликобактер?
Хубаво е, че си взела мерки да се излекуваш!!!
*

Anonymous

Антибиотик и БТ?
« Отговор #7 -: Март 21, 2006, 16:02:58 pm »
Мисля, че е точно това - H. Pylori се казва бактерията. Имах симптоми на алергия в носа и гърлото, а се оказа, че не е алергия, а бактерии от стомаха, които ми причиняват това. Добре, че я откриха, защото можеше и язва да си докарам.
*
Антибиотик и БТ?
« Отговор #8 -: Март 21, 2006, 22:02:32 pm »
хм звучи интересно,от години ме мъчи алергия  ,вече дори се отказах  да търся причината
можеш ли да кажеш подробности  как разбра каде е проблема ,какви изследвания си правила и т.н.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Антибиотик и БТ?
« Отговор #9 -: Март 22, 2006, 02:54:23 am »
И на мен ми е интересно. За първи път чувам. Разкажи повече подробности.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Антибиотик и БТ?
« Отговор #10 -: Март 22, 2006, 09:46:57 am »
Хеликобактер Пилори бактерията най-чест причинител в над 80% от случаите на гастрит и язва. Има няколко метода за изследване единият от които е кръвен, а другият е чрез вземане на пробен материал като секрети от носа, устната кухина. Лекува се с комбинация от антибиотици и продължително, единият от антибиотиците които повлияват бактерията е Азитромицин (така познатият ни Азатрил, Сумамет или Зитромакс) За съжаление лечението има само временен ефект. От година до 10 и повече години. Снабдяването на тази бактерия е предимно от храна и най-вече месни продукти. При хората които веднъж вече са я имали и организма не се е справил, възможността за реинфекция е доста голяма. За съжаление аз точно съм една от тези личности. Откриват ми язва на три годишна възраст. Диагнозата е че язвата е причинена на нервна почва  8O Но в началото на осемдесетте все още Световната Здравна Организация не приема откритието на двама австралийски учени че язвата е причинена от бактерия тъй като през 1979 год. нито едно видно светило СЗО не преима факта, че може да има организъм който да устои на изключително агресивна и киселинна среда в стомаха. След 20 годишна борба с тази организация единият от учените уморен от опитите за признаване на откритието му се прибира след поредният дебат, отива в лабораторията си и си забърква 200 грамов коктейл с бактерията Хеликобактер Пилори и го изпива. В резултат умира след седмица от множество кравоизливи в стомаха. Едва тогава СЗО признава откритието, че язвата и гастрита на стомаха и дванайстопръсника са причинени от тази бактерия. Надявам се да ви е било интересно момичета, а не досадно защото стана дългичко.  :D  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Антибиотик и БТ?
« Отговор #11 -: Март 22, 2006, 15:59:32 pm »
Starlet е напълно изчерпателна за бактерията. Аз нямах симптоми в стомаха, но гърлото и носа ми пареха и постоянно пиех вода. Специалист УНГ ми гледа гърлото и носа с камерка и каза, че проблемът не е там. Всъщност повишената киселинност от стомаха, причинява чувството на парене в гърлото и носа. Направиха  ми кръвен тест и се изолира Хеликобактер Пилори.