Момичета, искам да ви попитам нещо. Тъй като съм изследвала няколко пъти хормони и досега никой специалист не ми е казал, че проблемът при мен е хормонален, имам доказана овулация, но като си гледам резултатите, съотношението ми ЛХ/ФСХ, никак не го бива, ако съдя от това, което твърдите.Резултатите ми от последното хормонално изследване са ЛХ 4.41 (1.0-11.4) и ФСХ 1.65 (1.5-7.5), но незнайно защо са ми ги изследвали два дни преди началото на цикъла, пълно безумие, да си пусна ли нови хормони? Така като гледам май единствено прогестерона ми е изследван що годе навреме (4-5 дни след овулация) стойността му е 69,5 (3,25-71,2). Моля ви, кажете, да пускам ли нови хормони и дали е възможно да се прецени наличието на хормонален проблем при иследване на хормоните като при мен. Ето и останалите стойности, изследвани два дни преди началото на цикъла Естрадиол 105.0 (40.0-261), Пролактин 293.7 (73-850), тестостерон 0.282 (0.06-0.82). Може би е важно да спомена, че през същия месец съм пила Клостилбегит, по предписание от същия, явно не особено кадърен лекар, както той се изрази просто така, за да стане по-бързо, при това хормоните ми ги изследва след като вече бях пила клостил в продължение на 3 месеца, та чак на третия. Лекарството го приемах от 5-9 ден на цикъла по една таблетка.
Посъветвайте ме какво да правя, да изследвам ли наново хормоните?