0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

assya_g

• 168
  • мама на нинджи
Лапароскопия в Света София
« -: Март 20, 2006, 22:08:47 pm »
Здравейте момичета, чета форума от месец, но за първи път пиша Със съпруга ми се опитваме да имаме дете от 2 години и ходим по доктори от близо 1 година. Сега (след като ми дойде М, а така се надявам да не ми ) ми предстои лапароскопия в Св. София при д-р Манчев. Не съм много на ясно как точно протича процедурата и моля, ако някои може да ми даде "инструкции" бих била много благодарна. Благодаря предварително!
Желая скоро и на всички здрави и усмихнати бебета!!! :crossfingers:
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #1 -: Март 20, 2006, 22:44:00 pm »
здравей миличка
първо да ти кажа, СПОКОЙНО...)
моята лапаро беше само преди 2 месеца, само че в Майчин дом
ако се поразровиш малко тук, назад във времето, имаше тема "Моята лапаро в Майчин дом". Там едно момиче беше описало много подробно абсолютно цялата процедура, благодарение на което аз бях напълно подготвена за предстоящето събитие. Бях си взела със себе си неща, които тя бе описала като необходими и наистина са така. Там не почувствах лиспата на нищо, освен това ме беше подготвила и психически доста добре - какво точно да очаквам. Много полезни неща има изписани там, така че мисля че ще ти помогнат.
И вече съвсем откровенно - освен страха от неизвестното, което сами си създаваме, наистина няма нищо страшно. Съвсем лека манипулация е, след което ти дават 30 дни болнични, за да се възстановяваш, въпреки че аз бях готова да се върна на работа още след няколко дена. Въпреки това ти препоръчвам да се пазиш и най-вече да си почиваш след това - физически и психически. Всички тук ще ти стискаме палци всичко да мине идеално и най-вече резулатати ти да са перфектни. Ще чакаме да споделиш. УСПЕХ !!!
« Отговор #2 -: Март 21, 2006, 08:12:58 am »
Здрасти, аз съм правила лапаро в Света София октомври миналата година. Обстановката не е кой знае какво, но пък аз лично съм доволна от самите доктори. Значи, на първия ден ти правят необхдимите изследвания, на следващия (ако всичко е ок) вечерта влизаш в болницата, пиеш очистващи. На следващата сутрин - клизма и чакаш да те вкарат в операционната. Самата операция е с пълна упойка, така че спокойно, няма да усетиш нищо :lol: След това си в реанимация 24 часа, лежиш още един ден и те изписват. Това е процедурата с две думи. Ако те интересува нещо по-специално пиши.
Късмет от мен!
*

assya_g

• 168
  • мама на нинджи
« Отговор #3 -: Март 21, 2006, 08:44:59 am »
Благодаря на minim и на mari за бързия и точен отговор.  :lol: Четох темата "Моята лапаро в Майчин дом" и точно това ми създаде страховете, в началото си мислех че всичко става за един ден (не съм разпитвала много Манчев, този петък пак ще се видим с него да решим кога да правим лапароскопията, но май ще е скоро защото днес ми дойде, а според моите записки от последната ни среща операцията се прави до 15-я ден). УЖАС. По принцип на мен ми е правена цветна снимка и тръбите са проходими, правила съм всички хормонални изследвания в точните дни и според доктора всичко е ок, даже на последния преглед преди няколко дни се видя и остатък от фоликул, мъжо ми има направени 2 спермограми (една в Майчин дом и една в Репромиомед) и пак няма проблем. Наистина не знам дали изобщо да се подлагам на тази операция. Моля да ми кажете вие с каква диагноза правихте лапарото и какво следва след него - аз си мисля за инсеминация, но все пак! Благодаря още веднъж на всички, които ми отговориха! :ask:
« Отговор #4 -: Март 21, 2006, 08:49:28 am »
А ти с каква диагноза си? :?:
*

assya_g

• 168
  • мама на нинджи
« Отговор #5 -: Март 21, 2006, 08:52:32 am »
Неизяснен стерилитет. Така и никои не ми каза да ми има нещо. Правила съм няколко месеца стимулаця с Клостил, но пак напразно. :balk_145:
« Отговор #6 -: Март 21, 2006, 08:55:58 am »
Абе как неизяснен стерилитет, пък си пила Клостил :roll: Не го разбирам. Аз нямах овулация, дори и с Клостил пак нямаше. Обаче след лапарото, вече имам такава. Според мен е добре да се направи лапаро, но ТОВА Е ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ! :idea:
*

assya_g

• 168
  • мама на нинджи
« Отговор #7 -: Март 21, 2006, 09:09:44 am »
ми като ходиш само от доктор на доктор и се доверяваш на всеки, а пък той само иска да ти вземе парите от джоба, и не знаеш нищо по въпроса (още не ви бях открила) така става. Преди година и малко повече първата "лекарка" ми изписва Клостил (малко ме е срам от мен си, ама тогава нищо не прочетох за него), пих го няколко месеца и нищо, после в Репробиомед ми правиха цветната снимка, според Николов всичко е ок и да продължаваме опитите - никакво внимание. След това ви открих и прочетох доста неща (момичета вие знаете повече и от докторите  :lol:  ). Записах си час в Света София и съм ходила там само веднъж, но след като показах изследванията си до сега Манчев ми предложи да направим лапароскопия и антитела. Ох, вече не знам какво да правя. Съвсем се обърках!
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #8 -: Март 21, 2006, 09:12:11 am »
Ася, мила, искам и аз да те успокоя - наистина няма нищо страшно. Манипулацията минава бързо, възстановяванещо още по-бързо :D .
Има още една тема, която ако искаш можеш да прочетеш "За всички, на които им предстои лапаро" и там доста момичета са споделили как е минало при тах (включително и аз - моята беше през декември, но не в Св. София).
Искам само да ти дам един съвет - направете спермограма в специализирана клиника по стерилитет. Ако се поразровиш повече из форума ще видиш, че голяма част от момичетата тук са се опарили от "добрите" спермограми от Майчин дом :evil: .
Стискам ти палци за операцията и ти желая много късмет :D .
Намерихме нашето синче.
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #9 -: Март 21, 2006, 19:57:50 pm »
само да кажа, че по принцип всички лекари, които са ме преглеждали и са казвали, че няма никакъв проблем при мен, и при явно изразен проблем при мъжът ми, пак ми беше препоръчана лапарото. Най-важното от нея е самата диагностика. След лапарото аз съм вече с диагноза, която не може да се установи по друг начин, освен по този - склерозирал яйчник, т.е. оказа се, че яйчикът е остарял много по-бързо от колкото аз самата и в момента приличал на "яйчник на стара баба".
След всичко това си мисля, че си заслужава да се направи диагностиката, за да се отхвърлят/дай Боже/ някакви нарушения при тебе.
Ще ти стискаме палци и да споделиш...))