0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

danito__77

• *
  • 14
  • I want to spend my lifetime with you
ЛФ
« -: Април 22, 2009, 22:53:02 pm »
Здравейте искам да ви попитам за овулационния календар.Значи аз имам страшно нередовен цикъл(понякога ми идва през 10-15 дена,а понякога го няма месец,два)та вапроса ми е там нали трябва да задам някой стойности,ами аз като не знам колко ми е ЛФ,или колко ми продължават фертилните дни как да ги сметна тези неща,че да мога да използвам календара.Извинявам се,ако на някой му се струва глупав въпроса ми
I want to spend my lifetime with you
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: ЛФ
« Отговор #1 -: Април 22, 2009, 23:18:44 pm »
Първо си проследи овулацията - чрез тестове или най-добре фоликулометрия и след това ако имаш няколко поредни месеца засечена ОВУ - ще знаеш колко долу-горе ти е ЛФ. Все пак мисля, че МЦ на 15 дена не  едобре и следва да се посъветваш с лекар.
 Успех !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

danito__77

• *
  • 14
  • I want to spend my lifetime with you
« Отговор #2 -: Април 23, 2009, 11:58:57 am »
постоянно ходя по доктори и всички ми казват,че цикъла не може да се оправи заради поликистозата която имам и само ми дават противозачатъчни.Извинявам се за въпроса,но какво означава фоликуметрия  :oops:
« Последна редакция: Април 23, 2009, 12:10:51 pm от danito__77 »
I want to spend my lifetime with you
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #3 -: Април 23, 2009, 15:42:46 pm »
Фоликулометрия е проследяване на овулацията на ехограф ( вагинален ). Ходи се няколко дена подред около датата на ОВУ, за да се види кога се пука доминантния фоликул ( ако има такъв ). Доста има изписано по въпроса - разрови с търсачката.
 Мисълта ми в предния пост беше, че след като на ехограф се разбере кога ти е овулацията -  а след това разбереш на коя дата ти идва МЦ, ще пресметнеш и колко дена ти е дълга ЛФ. А ЛФ както знаеш е броя на дните от настъпилата овулация до деня на новия цикъл !
 Успех !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.