0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Eligirl

Чували ли сте за Primolut Nor?
« -: Март 22, 2006, 17:44:55 pm »
Здравейте на всички!

Отправям питане към всички отностно правенето на аборт- само оперативно ли би могло да се постъпи или може и по медикаментален начин ? Препоръчаха ми тези лекарства ПРИМАЛУД НОР, които в повишено количество предизвиквали аборт. Някой пробвал ли ги е?

Благодаря ви, милички.
Успех!
*
« Отговор #1 -: Март 22, 2006, 17:49:36 pm »
Не съм запозната, но едва ли ако си бременна с примолут нор ще успееш да направиш аборт :?
*
« Отговор #2 -: Март 22, 2006, 18:11:51 pm »
Primolut-Nor / Примолут-Нор

Терапевтични индикации:

- дисфункционално кървене;
   - първична и вторична аменорея;
   - пременструален синдром;
   - мастопатия;
   - регулиране на менструацията;
   - ендометриоза;
   - прогресиращ карцином на гърдата.

Преди да започне лечението с Примолут-Нор трябва да се извърши щателно общо медицинско и гинекологично изследване(включително на гърдите и намазка от шийката на матката) и трябва да се изключи бременност.

Като предпазна мярка трябва да се провеждат контролни изследвания на приблизително 6 месеца при продължително лечение с Примолут-Нор.

Според мен не си прави експерименти. Посети гинеколог, който ще прецени какво точно ще трябва да се направи в твоя случай.
*

Eligirl

Mersi
« Отговор #3 -: Март 22, 2006, 18:18:15 pm »
Blagodaria za savetite.
V petak pak sam na lekar.
No mai shte minavam pod noja..niama kak.  

Blagodaria.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Чували ли сте за Primalud Nor?
« Отговор #4 -: Март 22, 2006, 18:39:44 pm »
Цитат на: Eligirl
Здравейте на всички!

Отправям питане към всички отностно правенето на аборт- само оперативно ли би могло да се постъпи или може и по медикаментален начин ? Препоръчаха ми тези лекарства ПРИМАЛУД НОР, които в повишено количество предизвиквали аборт. Някой пробвал ли ги е?

Благодаря ви, милички.
Успех!

Това е гестагенен препарат (прогестерона е такък).Аз не мисля че може да предизвика аборт.Обикновенно се дава за задържане.
Когато има индикации за аборт ,лекарите назначават лекаства с цел да се предизвика контракция на матката и да се изхвърли плода. Например окситоцина-това е хормон,който предизвиква контракции.Ако обаче не е приложен в необходимата доза има обратно действие-успокоява матката.
Каквото и да правиш,най-добре е да се консултираш с лекар.

а ето ти и още информация за този медикамент:
http://www.pirogov.net/search/product.php?firmid=42&prodid=167

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум